Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Όχι στο νομοσχέδιο έκτρωμα για τον ΟΣΕ

Όχι στο νομοσχέδιο έκτρωμα για τον ΟΣΕ PDF Print E-mail

ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΟΣΕ

Η κυβέρνηση πανικόβλητη κατέφυγε στα δικαστήρια για να επιβάλει το αντεργατικό νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ! Για χάρη των μέτρων του Μνημόνιου ΔΝΤ-ΕΕ επιχειρούν τη καταστολή την ώρα που μιλάνε για «διαβούλευση»!

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ είναι ένα δώρο στα αδηφάγα συμφέροντα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Στο όνομα των ελλειμμάτων του ΟΣΕ διαλύει την δημόσια συγκοινωνία αφήνοντας τεράστιες περιοχές της χώρας χωρίς δίκτυο, απολύει χιλιάδες εργαζόμενους και καταστρατηγεί τις κατακτήσεις των υπόλοιπων με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ο κόσμος θα πληρώνει πανάκριβα εισιτήρια και θα μετακινείται χωρίς ασφάλεια όπως συνέβη στη Αγγλία όπου τα ατυχήματα έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Όμως η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να το βάλει η κυβέρνηση στη ζυγαριά του κέρδους. Είναι πρόκληση η κυβέρνηση που μιλάει για «πράσινες» επενδύσεις να διαλύει το πιο οικολογικό μέσο μετακίνησης αντί να επεκτείνει τις γραμμές του και να προχωρήσει σε προσλήψεις. Είναι πρόκληση να προπαγανδίζουν οι υπουργοί ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ είναι ρετιρέ των 60.000 ευρώ το μήνα όταν τα απλήρωτα ρεπό είναι εκατομμύρια εργατοώρες!

Είναι ώρα να στηρίξουμε τον αγώνα των σιδηροδρομικών για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα.Να απαιτήσουμε τη παύση πληρωμών του ληστρικού χρέους αντί να παγώνει η κυβέρνηση τις επιχορηγήσεις η να τις περιορίζει αυθαίρετα στο 18% των υποχρεώσεων της. Nα αγωνιστούμε για τρένο φθηνό, ποιοτικό, με δίκτυο ανεπτυγμένο, κάτω από εργατικό έλεγχο για το δημόσιο - λαϊκό συμφέρον.

Καλούμε σε Πανεργατικό ξεσηκωμό με απεργίες και καταλήψεις για να μην περάσει το τερατούργημα της κυβέρνησης που θα χαρίσει είτε στα ΚΤΕΛ, είτε στις πολυεθνικές εταιρίες τους σιδηροδρόμους.

ΔΙΠΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ

ΔΙΠΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ

Πηγή: Έθνος

Δεν μπορεί, είπαμε, κάποιο λάθος κάνουμε. Διαβάζαμε και ξαναδιαβάζαμε τη διάταξη του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είναι πραγματικά ανήκουστο, αλλά αποτελεί γεγονός. Εν έτει 2010, με όλο τον χαμό που έχει γίνει με τις συντάξεις, τον τρόπο υπολογισμού τους και όλα τα γνωστά και επώδυνα, παραμένει ακόμη σε ισχύ η προκλητική έτσι κι αλλιώς νομοθεσία που έδινε τη δυνατότητα να «μετρήσουν» μέχρι διπλάσια, μέχρι και έξι συντάξιμα, τα χρόνια όσων πολέμησαν τους «κομμουνιστοσυμμορίτες»!...

Το κακό θα ήταν μικρό αν η εν λόγω διάταξη, που θεσμοθετήθηκε αρχικά τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια, είχε μείνει ξεχασμένη στους αραχνιασμένους νόμους εκείνης της εποχής και σε όποιους τότε είχε ευεργετήσει. Επαναλαμβάνεται, όμως, αυτούσια στους νόμους που ακολούθησαν, με τελευταίο αυτόν που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο! Και αποκαλύπτει την επικίνδυνη αδιαφορία και προχειρότητα με την οποία οι συντάκτες των νομοθετημάτων στέλνουν τα νομοσχέδια στη Βουλή και οι βουλευτές τα ψηφίζουν. Και στη συνέχεια καλείται, όπως ορίζει το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπογράψει...
Την υπογραφή και μάλιστα δύο φορές του Κ. Παπούλια, γνωστού για την αντιστασιακή του δράση (κομμουνιστοσυμμορίτη τον θεωρούσαν την εμφυλιοπολεμική περίοδο), φέρει ένα Προεδρικό Διάταγμα (του 2007) και ένας νόμος (του 2010) που διπλασιάζει τον χρόνο υπηρεσίας σε όσους κυνήγησαν και εξόντωσαν «κομμουνιστοσυμμορίτες»!...
- Τον Αύγουστο του 2007 υπό μορφήν Προεδρικού Διατάγματος συντάχτηκε ο Κώδικας πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων. Το υπ' αριθμ. 169 Π.Δ., με ημερομηνία 29/8/2007, φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και φυσικά του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στο άρθρο 40 και υπό τον τίτλο «Υπολογισμός χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο» διαβάζουμε ότι δικαίωμα υπολογισμού του χρόνου στο διπλάσιο έχουν μεταξύ άλλων και όσοι:
«Ελαβαν μέρος στον αγώνα κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών και για όσο χρόνο διατέλεσαν στη ζώνη επιχειρήσεων. Ο χρόνος υπηρεσίας καθενός στη ζώνη των επιχειρήσεων βεβαιώνεται από την αρμόδια Διεύθυνση του οικείου Γενικού Επιτελείου ή του Αρχηγείου της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας πόλεων και του Πυροσβεστικού Σώματος. Η διάρκεια του αγώνα κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών ορίζεται από την 1η Απριλίου 1946 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 1949, με τη διατήρηση της ισχύος της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.Δ. 2704/1953».
Βεβαίως, δεν ανήκει στον Γ. Αλογοσκούφη η... έμπνευση της διάταξης αυτής. Οι νομοτεχνικοί που ανέλαβαν τη σύνταξη του Κώδικα απλώς έκαναν αντιγραφή των προηγούμενων διατάξεων (Α.Ν. 1854/51, όπως αντικαταστάθηκε με τον Ν. 4448/64). Κανένας φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει εκείνες τις διατάξεις και να διαγράψει τη νομοθετική ντροπή. Θα ήταν εύκολο να ρίξουμε το ανάθεμα στην «επάρατο Δεξιά», αν δεν είχαμε και συνέχεια.
Τον περασμένο Ιούλιο ψηφίστηκε από τη Βουλή η «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου» (Νόμος 3865, ΦΕΚ 120 Α’ 21/7/2010). Στο άρθρο 2 αναφέρεται ότι «στο άρθρο 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (Π.Δ. 169/2007, ΦΕΚ 210 Α’) προστίθεται «παράγραφος 7...» (η παράγραφος αφορά τον επανακαθορισμό των μονάδων και υπηρεσιών, άσχετη με το θέμα που αναδεικνύουμε). Αποδεικνύει ωστόσο, και γι’ αυτό την παραθέτουμε, ότι το άρθρο 40 το είδαν, το διάβασαν και έκριναν απλώς ότι σε αυτό έπρεπε να προσθέσουν ακόμη μία παράγραφο. Τον τελευταίο αυτό νόμο υπογράφουν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλος, Αν. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης και φυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Υ.Γ.: Υποθέτουμε (χωρίς να παίρνουμε όρκο σε αυτήν τη χώρα που ζούμε) πως δεν υπάρχουν σήμερα συμπολίτες μας κοντά στη συνταξιοδότηση που να μετρούν και «υπηρεσία κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών».
Γ. Μπαλ.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τις ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΘΕΛ.

Γιατί δέν ξεσηκώνονται και οι πέτρες με τα ειδήσεις που βγαίνουν στη φόρα απο συνδικαλιστικές παρατάξεις του χώρου των μεταφορών;.Γιατί τα λαγωνικά της δημοσιογραφίας των 8 αγνοούν τέτοιες ειδήσεις;
Το γεγονός ότι στην ΕΘΕΛ δέν πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων απο το Μάρτιο του ΄10 φέρνει στο προσκήνιο ένα μείζον θέμα για τους εργαζόμενους,τόσο στην ΕΘΕΛ,όσο και για ολόκληρο το δημόσιο,αφού η έλλειψη χρηματοδότησης,βάζει πλέον "το δάχτυλο επι τον τύπο των ήλων".
Η στάση πληρωμών απο το δημόσιο έχει ήδη ξεκινήσει.Αφού πετσόκοψαν μισθούς-συντάξεις-δώρα-επιδόματα,θέσεις εργασίας και δικαιώματα,τώρα στη ζούλα δέν αποδίδουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και αρνούνται να καταβάλλουν αυτές που το κράτος(ώς εργοδότης),υποχρεούται.
Και απ'ότι φαίνεται όσες δόσεις και να εκταμιεύσουν,όσα μέτρα και να πάρουν για να εξασφαλίσουν(υποτίθεται)αυτή την εκταμίευση,τα χρήματα θα ξαναγυρίσουν απο εκεί απ'όπου (υποτίθεται ότι)ξεκίνησαν.Απο τη χρηματιστηριακή-κεφαλαιοκρατική διεθνή των τοκογλύφων.

Συγκεντρωτικά νέα από τη φάμπρικα των ΜΜΕ

Συγκεντρωτικά νέα από τη φάμπρικα των ΜΜΕ

Με αμείωτους ρυθμούς, που δεν καταλάγιασαν ούτε το καλοκαίρι, συνεχίζεται η σφαγή των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Απολύσεις, εργοδοτική τρομοκρατία, περικοπές μισθών, καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων και εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας συνθέτουν το καταδυναστευτικό μίγμα της ολομέτωπης εργοδοτικής επίθεσης.

Με πρόσχημα την κρίση και τις οικονομικές απώλειες που επιφέρει οι εργοδότες ακονίζουν το ισχυρότερο όπλο τους - αυτό της εργασιακής ανασφάλειας – προχωρώντας, έτσι, σε ακόμη περισσότερες απολύσεις. Τι κι αν ποτέ, ως εργαζόμενοι, δεν είχαμε συμμετοχή στα κέρδη τους. Πλέον, έχουμε συμμετοχή στις ζημιές τους.
περισσοτερα εδω
κατάληψη ΕΣΗΕΑ

δίκη μέλους των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΗ- ΠΕΜΠΤΗ 16 Σεπτέμβρη

Την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη, στις 10.30 πμ, θα γίνει στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές, στο κτίριο 7, στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, η δίκη του συναγωνιστή μας, μέλους των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια, Δημήτρη Αγγελή - Δημάκη.
Αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου των επιτροπών μας που εκδόθηκε την ημερομηνία της σύλληψης. Επίσης βίντεο απο την σύλληψη του Δημήτρη.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Οι Επιτροπες Αγωνα Κατοικων, Πολιτων και Εργαζομενων Εναντια στα Διοδια, καταγγελουν την καθεστωτικη τρομοκρατικου χαρακτηρα παρανομη συλληψη του συναγωνιστη των επιτροπων μας Δημήτρη Αγγελή- Δημάκη.
Ο Δημήτρης , παρών σε όλους τους αγώνες μας τόσο στα διόδια Αφιδνών , όπου είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής, όσο και στις κεντρικές δραστηριότητες των Επιτροπών Αγώνα, συνελήφθη , την Τρίτη 29-6-10 , ενώ συμμετείχε ειρηνικά, στην πορεία της Γενικής Απεργίας με το μπλοκ των Επιτροπών Ενάντια στα Διόδια. Η σύλληψη του έγινε τελείως αναίτια και μάλιστα την στιγμή που η πορεία τελείωνε. Κατά την στιγμή της σύλληψης, ξυλοκοπήθηκε, προπηλακίστηκε και εξυβριστηκε με χυδαίες εκφράσεις απο τους ροπαλοφόρους των ΜΑΤ.
Ταυτόχρονα καθώς άλλα μέλη των επιτροπών αγώνα, σύντροφοι του ΕΕΚ καθώς και διερχόμενος κόσμος διαμαρτυρόταν τόσο για την παράνομη και αναίτια σύλληψη, όσο και για την κακοποίηση του Δημήτρη, οι ΜΑΤατζήδες «φιλοδώρησαν» με γκλομπιές, κλωτσιές και βάναυσα χτυπήματα με τις ασπίδες τους, τους συμπαραστεκόμενους πολίτες. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβαίνουν συνεχώς στο διαδίκτυο είναι αδιαψευστοι μάρτυρες για την βαναυσότητα των «προστατών του πολίτη».
Ο Δημήτρης ακολούθως ,σιδεροδέσμιος πισθάγκωνα, μετήχθη με περιπολικό στην ΓΑΔΑ, από όπου μεταφέρθηκε την άλλη μέρα στο Αυτόφωρο. Η δίκη προσδιορίστηκε για την 14 Ιούλη , και ο συναγωνιστής Δημήτρης αφέθηκε ελεύθερος.
Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν είναι: Αντίσταση κατά της αρχής , διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Η δίωξη αυτή είναι φρονηματικού χαρακτήρα. Προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των νέων ιδιαίτερα αγωνιστών, που μπαίνουν μπροστά στα κινήματα για καλύτερη ζωή και για υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη. Τόσο η παρουσία πολλών δεκάδων αλληλέγγυων σε όλες τις διαδικασίες , από την σύλληψη έως το αυτόφωρο, όσο και τα συνεχώς αναπτυσσόμενα κινήματα δείχνουν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης της τρόικας, θα αποτύχουν. Οι εργαζόμενοι και οι ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, όχι μόνο δεν κάμπτονται , αλλά σαν μια γροθιά , θα ανατρεψουν αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com