Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η αναδίπλωση της Eldorado Gold ήρθε από τη συγκλονιστική αντίσταση του λαού της Χαλκιδικής

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής: Η αναδίπλωση της Eldorado Gold ήρθε από τη συγκλονιστική αντίσταση του λαού της Χαλκιδικής
Η ανακοίνωση της Eldorado Gold για την αναστολή της εξόρυξης στις Σκουριές κατά 1-2 χρόνια και η τροποποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, αποτελεί μία πρώτη νίκη του λαού της Χαλκιδικής,  και γενικότερα του μεγαλειώδους και ηρωικού κινήματος ενάντια στη «χρυσή» καταστροφή.
Η αιτιολόγηση της απόφασης αυτής από την εταιρία, ότι η απόφαση της πάρθηκε λόγω της πτώσης της τιμής του χρυσού, επιβεβαιώνει το γεγονός που από την αρχή είχαμε επισημάνει, ότι το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τις πολυεθνικές και τα τσιράκια τους είναι το κέρδος και ότι τα μεγάλα λόγια περί «ανάπτυξης» και, «επενδύσεων με κάθε κόστος» θα βρουν τη θέση τους στην ιστορία μαζί με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια των ιθαγενών και τα success story του Σαμαρά.
Αποδεικνύεται περίτρανα το δίκιο του αγωνιζόμενου λαού, ο οποίος δεν ανέχεται να καθορίζεται η ύπαρξη  του, το που θα ζει, το αν θα ζει με δάσος ή σε έρημο, αν θα έχει γη και νερό, αν θα έχει δουλειά, υγεία και μέλλον,  αν θα έχει δικαιώματα και  ελευθερίες , από την τιμή του χρυσού.
Καταρρέει επίσης ο μύθος της «περιβαλλοντικής αποκατάστασης» καθώς αν με μια πτώση της τιμής του χρυσού κατά 20 %, αναστέλλεται η επένδυση που αποσκοπεί στο κέρδος, φανταζόμαστε όλοι τι θα συμβεί σε περίπτωση ατυχήματος ή με τις εργασίες αποκατάστασης που έτσι κι αλλιώς εγγράφονται στα έξοδα της οποιαδήποτε εταιρείας…
Όμως, η πτώση της τιμής του χρυσού, αν και σημαντικός παράγοντας, δεν είναι ο μόνος και ίσως ούτε ο καθοριστικότερος  για αυτή την εξέλιξη. Άλλωστε και η ίδια η εταιρεία πολλές φορές δήλωνε ότι το επενδυτικό σχέδιο έχει γίνει με την  τιμή του χρυσού στα 400 δολάρια ανά ουγγιά ( σήμερα είναι στα 1.300 δολάρια.)
Ο σημαντικότερος λόγος της αναδίπλωσης της εταιρείας είναι η συγκλονιστική αντίσταση του λαού της Χαλκιδικής, που παρά την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, τις συλλήψεις, τις δίκες και τις φυλακές καθώς και το κλίμα εμφυλίου στα χωριά που καλλιεργεί η εταιρεία, η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή, δεν λύγισε και δε θα λυγίσει. Η φωτεινή αυτή χαραμάδα, άνοιξε ακριβώς από αυτό τον αγώνα, ο οποίος πρέπει να συνεχίσει μέχρι την τελική  νίκη, μέχρι την εκδίωξη κάθε κερδοσκόπου χρυσοθήρα από τον τόπο μας.
  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !
  • ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ!
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ!
  • ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΦΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΜΕ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.
  • ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΗ. ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΑΒΟΥ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ.
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ - ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ!
  • ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!