Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ε.Α.Α.Κ -Φοιτητικές Εκλογές 2010

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 συγκριτικά αποτελέσματα στα πανεπιστήμια

ΨήφισανΕγκυραΑκυραΛευκά
719456942825171218

96.5%3.5%1.75%
Παράταξη20102010 %20092009 %ΜεταβολήΜεταβολή %
ΔΑΠ2307933.24%3066637.58%-7587-4.34%
ΠΑΣΠ2174631.32%2291128.07%-11653.25%
ΠΚΣ1008114.52%1209914.83%-2018-0.31%
Ε.Α.Α.Κ.7163
10,32.%7666
9,39%-503
0.93%
Αριστερή Ενότητα37345.38%42145.16%-4800.22%
ΑΛΛΑ ΔΕΞΙΑ8951.29%11911.46%-296-0.17%
ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ6330.91%7680.94%-135-0.03%
ΔΙΑΦΟΡΟΙ5630.81%5750.7%-120.11%
Αγ. Κινήσεις3160.46%4200.51%-104-0.05%


Επιστολή-παρέμβαση
για τον τρόπο που καλύπτει ο διεθνής Τύπος τα ελληνικά θέματα
και συμπαράστασης στους εργαζομένους απευθύνουν
29 ακαδημαϊκοί του εξωτερικού, οι οποίοι ειδικεύονται
στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ χαιρετίζουν τους εργαζόμενους και νεολαίους που συμμετείχαν στην απεργία και στις μαζικότατες πορείες τόσο στη Λάρισα όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας μας .

Διαδηλώσεις που χρωματίστηκαν έντονα από αντικυβερνητικά συνθήματα, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο καθώς και τα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων της (ΛΑΟΣ , ΝΔ , ΣΕΒ) στα πλαίσια του «μηχανισμού στήριξης» και «υποδούλωσης» στην οικονομική χούντα των ΔΝΤ και ΕΕ.

Το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης ,του ΛΑΟΣ και της ΝΔ , χαρακτηρίζεται πλέον από ένα αντεργατικό κρεσέντο στην προσπάθεια του να επιβάλλει τους όρους των ΔΝΤ-ΕΕ. Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για την πορεία της χώρας μας. Οδηγούμαστε σε «συντονισμένη χρεοκοπία» της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Στόχος τους είναι να εκτινάξουν τα κέρδη του κεφαλαίου και των τραπεζών σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ώστε να ξεπεράσουν την κρίση τους. Τα μέτρα που παίρνονται και που θα συνεχίσουν να παίρνονται , (σύμφωνα με τις εντολές του ΔΝΤ και της ΕΕ) με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ έχουν σαν αποκλειστικό τους στόχο τη λεγόμενη «Δημοσιονομική εξυγίανση» υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζόμενων. Δεν συνεχίζουν απλά αλλά κλιμακώνουν την ίδια εκείνη ταξική πολιτική που υπήρξε ο δημιουργός της κρίσης. Για αυτό δεν μπορούν να διορθωθούν αλλά πρέπει να ανατραπούν με τους αγώνες των εργαζόμενων.

Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία είναι διατεθειμένοι να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καμιά «προβοκάτσια» ,αλλά ούτε και η απίστευτη κρατική καταστολή της 5 Μάη δεν μπόρεσαν να τους τρομάξουν. Η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια σιγά-σιγά υποχωρούν και αρχίζει το εργατικό κίνημα να βρίσκει το βηματισμό του.

Εργαζόμενες, οι

Ο «μηχανισμός στήριξης» αναδεικνύει περισσότερο παρά ποτέ το βάναυσο ταξικό ρόλο της ΕΕ. Η ΕΕ όχι μόνο δεν είναι μια «ένωση των λαών», αλλά αποδείχτηκε περίτρανα ο ρόλος της ως δύναμης κρούσης για να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζόμενων η κρίση του καπιταλισμού. Για αυτό απαιτείται συνολική πάλη κατά της ΕΕ, ρήξη και αποδέσμευση από αυτήν.

Σήμερα για να έχουμε κατακτήσεις χρειάζεται ένα πολιτικό εργατικό κίνημα ανατροπής της επίθεσης, που θα αλλάξει τους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς, θα ρίξει την κυβέρνηση επιβάλλοντας την έξοδο από την Ε.Ε, το ΔΝΤ και την ΟΝΕ, για την κατάργηση του χρέους, για το πέρασμα των τραπεζών και των πρώην ΔΕΚΟ στο δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο, για την φορολογία του κεφαλαίου, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την επιστροφή όλων των στρατευμάτων από τις αποστολές , για να ζούμε και να εργαζόμαστε όλοι με αξιοπρέπεια.

Πρέπει άμεσα να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας και αν βγούμε ΟΛΟΙ στους δρόμους θα τους ανατρέψουμε μαζί με την πολιτική τους..

Τώρα χρειάζεται να αναλογιστούμε ότι μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα καμιά πολιτική δεν μπορεί να αντέξει.

Είναι καιρός να θυμηθούμε τις νικηφόρες απεργίες ενάντια στο νόμο Γιαννίτση, την ανατροπή της συνταγματικής αναθεώρησης από το πανεκπαιδευτικό κίνημα, την εξέγερση του Δεκέμβρη.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΛΑΡΙΣΑ 20-5-2010



























ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ,
βροντερο οχι σε κυβέρνηση, ΔΝΤ,ΕΕ,οχι στο ασφαλιστικό εκτρωμα !
Μεγαλειωδης συγκέντρωση ξανά μια εβδομαδα μετα στην Λάρισα,η εργατική τάξη στο προσκήνιο,Αγώνας διαρκειας !
Χιλιάδες απεργοί στην διαδήλωση εναντια στα αντιδραστικά μέτρα.
Δυναμικό και μαχητικό το παρόν των "παραγωγών του πλούτου" και στα μπλόκ των εργατικών παρεμβάσεων ,και αριστερων κινήσεων
Πανεργατική Απεργία 20 Μάη: η εργατική τάξη μίλησε ξανά PDF Εκτύπωση E-mail
16.05.10
.
"Πληρώσαμε το χρέος 2 και 3 φορές, τώρα μας χρωστάνε οι καπιταλιστές"
Αυτό βροντοφώναξαν χιλιάδες απεργοί. Μια τεράστια απεργιακή συγκέντρωση και μια μαζική, πετυχημένη, γενική πανεργατική απεργία ήταν η νέα αποφασιστική απάντηση του κόσμου της δουλειάς στην αντεργατική επίθεση ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ και κεφαλαίου. Συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων όλων των τελευταίων μηνών, η απεργία της 20 Μάη έπιασε το νήμα των μεγάλων διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την Ελλάδα στις 5 Μαΐου δημιουργώντας συνέχεια στους συντονισμένους κι αποφασιστικούς αγώνες της εργατικής τάξης για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της αστικής στρατηγικής. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο Μουσείο. Από νωρίς τα μεγάφωνα έπαιζαν μουσική και ακούγονταν οι ανακοινώσεις του Συντονισμού και των πρωτοβάθμιων σωματείων. Καταγγέλθηκε το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής, η οποία από νωρίς το πρωί έκανε δεκάδες προσαγωγές εργαζόμενων που έρχονταν στην συγκέντρωση. Διμοιρίες ΜΑΤ ξυλοκόπησαν εργαζόμενους και ακινητοποίησαν μπλοκ του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου που κατευθυνόταν στην συγκέντρωση από απεργιακή φρουρά σε κεντρικά καταστήματα. Προκλητική ήταν η αστυνομία καθ΄ όλη τη διάρap20_may_1.gifκεια της πορείας, με σκοπό να δημιουργήσει εντάσεις. Η πολύ μεγάλη σε όγκο πορεία ξεκίνησε στις 12.30 μ.μ. από Πατησίων και μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε πρός τη Βουλή. Η θλιβερή ΓΣΕΕ και η γραφειοκρατία έκανε και πάλι τον ελιγμό από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου για να βρεθεί στη Σταδίου μπροστά από το πολύ πιο μαζικό και μαχητικό μπλοκ των σωματείων του Μουσείου...
Στο Σύνταγμα χιλιάδες ο κόσμος. Αντιπροσωπεία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων σωματείων επέδωσε ψήφισμα στο προεδρείο της Βουλής. Χιλιάδες εργαζόμενοι για πολύ ώρα απέκλεισαν το Άγνωστο Σταρτιώτη και τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα.
Το ψήφισμα των σωματείων αναφέρει: "Αντιπαλεύουμε την πολιτική και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά κ.λπ.), εφάρμοσαν ο ένας τους νόμους του άλλου, ενοποίησαν προς τα κάτω τα Ταμεία, μείωσαν τις συντάξεις, αύξησαν το ποσοστό των αποθεματικών που επενδύεται σε μετοχές υψηλού ρίσκου και «τοξικά» χρηματιστηριακά προϊόντα.
Αντιπαλεύουμε τις επιλογές ΕΕ και ΔΝΤ, απαιτώντας μη εφαρμογή κι απειθαρχία στις αντεργατικές προτάσεις τους. Η υπεράσπιση των ασφαλιστικών αναγκών είναι αδύνατη χωρίς αντιπαράθεση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις δεσμεύσεις που επιβάλλουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας και ο «μηχανισμός στήριξης».

Αλήτες, ρουφιάνοι… και απεργοσπάστες

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από το κεφάλαιο και προσπαθούν να συστρατευτούν επιχειρώντας να βάλουν αναχώματα με απεργίες και κινητοποιήσεις, κάποιοι προσπαθούν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. συνεχεια του κειμενου εδώ