Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Κάτω οι εκβιασμοί Γερμανικής κυβέρνησης-ΕΕ . Όχι στην κυβερνητική πρόταση παράτασης των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων



Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές για την παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», με την οποία είναι συναρτημένες οι μνημονιακές υποχρεώσεις συνιστά μιαέρχεται σε σύγκρουση με τη λαϊκή βούληση για έξοδο από τα Μνημόνια.

Με το αίτημά της η ελληνική κυβέρνηση:

- αναγνωρίζει το χρέος και τις "υποχρεώσεις της προς τους δανειστές", ενώ δεσμεύεται για την διαρκή αιμορραγία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ και τους επόμενους μήνες. Δισ. ευρώ που θα λείψουν από τις κοινωνικές ανάγκες και την καταπολέμηση της ανεργίας για να πάνε στα θησαυροφυλάκια των τοκογλύφων – πιστωτών.

- αναγνωρίζει τις παρούσες συμφωνίες και ζητάει "διαπραγματεύσεις" με χρήση της "ευελιξίας" που αυτές παρέχουν. Δηλαδή αποδοχή των συμφωνιών και συζήτηση για τα "ισοδύναμα".

- Δέχεται ότι δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες που να επιφέρουν δημοσιονομικό κόστος, δηλαδή στην ουσία απεμπολεί ακόμα και το πρόγραμμα και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

- Αποδέχεται την επιδίωξη ύπαρξης κατάλληλων δημοσιονομικών πλεονασμάτων και για το 2015.

- Δεσμεύεται για την «επίβλεψη στο πλαίσιο της ΕΕ και της ΕΚΤ, και στο ίδιο πνεύμα, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη διάρκεια της παραταθείσης Συμφωνίας», δηλαδή για την αναβίωση (με άλλο τρόπο) της τρόικας.

- Η διαγραφή του χρέους ενταφιάζεται οριστικά και η όποια συζήτηση για διευθέτηση του χρέους περιορίζονται στο πλαίσιο του Eurogroup το Νοέμβρη 2012.



Η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να αντιδρά ακόμα και σε αυτές τις προτάσεις, καθώς θέλει την απόλυτη υποταγή. Οι διαρκείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν ανοίξει την όρεξη στο Βερολίνο και στις Βρυξέλες.



Λέμε όχι σε κάθε συμφωνία που θα συνεπάγεται παράταση του Μνημονίου και της λιτότητας που θα είναι αντίθετη στην θέληση και τις προσδοκίες των εργαζόμενων και του λαού, που θα ενισχύει την υποταγή στις απαιτήσεις του κατεστημένου



Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να κινητοποιηθούν ενάντια στην αντιλαϊκή και φασίζουσα στάση της ΕΕ και των τραπεζιτών και να πουν όχι σε οποιαδήποτε συμφωνία παράτασης των μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών, κατεύθυνση στην οποία κινείται η πρόταση της κυβέρνησης.



Φάνηκε πια ότι καμιά διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει μέσα στην ευρωζώνη και τις συνθήκες της ΕΕ. Μόνος δρόμος διεξόδου η άμεση παύση πληρωμών στο χρέος, η διαγραφή του, η έξοδος από ευρώ και ΕΕ!



Καλούμε τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στους δρόμους και τις πλατείες. Για να πούμε όχι στον εκβιασμό. Για να φωνάξουμε ούτε βήμα πίσω! Για να πάρουμε αυτά που μας αξίζουν, αυτά για τα οποία αγωνιστήκαμε.