Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

"Τα κορίτσια Βροχής" το κύκνειο άσμα της σκηνοθέτριας Αλίντας Δημητρίου


  
 Η τελευταία  ταινία  της "Τα κορίτσια Βροχής",
το κύκνειο άσμα που κλείνει  την τριλογία 
της  πρόσφατα χαμένης αγωνίστριας  σκηνοθέτριας  Αλίντας Δημητρίου,
θα προβληθεί από την τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
την ερχόμενη Παρασκευή 27 Δεκέμβρη στις 6 μιση μμ

Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιγιαλείας για τον τραυματισμού απεργού στο εργοστάσιο 'Καλλιμάνης'Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει απερίφραστα την άθλια επιχείρηση τρομοκρατίας από την εργοδοσία της Καλλιμάνης ΑΕ προς τους απεργούς-εργαζόμενους της, η οποία έφτασε στο σημείο όπου στέλεχος της εταιρίας παρέσυρε με το αυτοκίνητο του τη πρόεδρο των εργαζομένων της επιχείρησης την οποία επίσης μήνυσε ως δείγμα εκφοβισμού.
Οι εργαζόμενοι της εταιρίας Καλλιμάνης ΑΕ, βρίσκονται σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις με αποκλεισμό του εργοστασίου στο Αίγιο, είναι απλήρωτοι από τα τέλη Νοεμβρίου ( μάλιστα η τελευταία πληρωμή ήταν έναντι προηγούμενων οφειλών) καθώς επίσης γιατί προ 2 περίπου εβδομάδων η εργοδοσία τους πρότεινε μείωση των μισθών κατά 7% και καθημερινές 2ωρες υπερωρίες χωρίς αμοιβή. Να σημειωθεί πως πέρυσι η εργοδοσία είχε προχωρήσει σε μείωση κατά περίπου 10% των αποδοχών τους.
Έτσι, το πρωί του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονταν έξω από τις πύλες του εργοστασίου, εμπόδισαν την διάβαση ενός στελέχους της εταιρείας, ακολούθησε ένταση και τελικά ο εργοδοτικός υπάλληλος προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό την πύλη και τραυμάτισε την πρόεδρο των εργαζομένων που βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα και στη συνέχεια αποχώρησε με το ίδιο αυτοκίνητο. Η τραυματίας, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου όπου φρουρείτε
καθώς η εργοδοσία τη μήνυσε, μαζί και  με άλλους εργαζόμενους.
Η ασυδοσία του κεφαλαίου δεν έχει προηγούμενο. Στην Ελλάδα της κρίσης και της υποτιθέμενης επερχόμενης ανάπτυξης, οι κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όλων των πρόθυμων που τους συνοδεύουν, η ΕΕ και το ΔΝΤ δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό. Το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου δουλεύει για να αξιοποιήσει την «κρίση ως ευκαιρία». Να, λοιπόν, πώς αξιοποιείται, τίνος ευκαιρία είναι και ποια είναι η ανάπτυξη που μας σερβίρουν.
Εργασιακός μεσαίωνας με μισθούς πείνας, ωράρια και ρυθμός εργασίας σκλάβου, διάλυση κάθε συλλογικής διεκδίκησης και τρομοκρατικές κινήσεις τραμπουκισμού και δικαστικού εκφοβισμού.
Με αντι-εργοδοτικό αλλά και αντι-κυβερνητικό, συνολικό πολιτικό και ενάντια στην ΕΕ αγώνα, οι εργαζόμενοι οφείλουν να βάλουν ταφόπλακα στα σχέδια των κυρίαρχων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την απεργία των εργαζομένων, της Καλλιμάνης ΑΕ και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για να νικήσουν οι αγώνες τους και συνολικά τα εργατικά συμφέροντα, με συντονισμένο πανεργατικό ξεσηκωμό.