Κυριακή 11 Απριλίου 2010

tvxs.gr

Κατά 230.000 μειώθηκαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα το 2009, φτάνοντας τους 2,21 εκατομμύρια από 2,44 εκατομμύρια που ήταν το 2008, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Αιτία η οικονομική κρίση που έπληξε σχεδόν το σύνολο των κλάδων.

Η κρίση φαίνεται δε να επηρέασε περισσότερο όσους εργάζονταν με ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως η μερική απασχόληση και οι συμβάσεις έργου, καθώς εξ αυτών κατέστησαν φέτος άνεργοι οι 93.225.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι κατά τον τελευταίο χρόνο, αυξήθηκαν κατά 30% οι προσφυγές στα δικαστήρια για την επίλυση εργατικών διαφορών.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Εργατικά- Οικονομικά
athens.indymedia.org

40 περίπου εργαζόμενοι έχουν καταλάβει το εργοστάσιο της Sodimatex από την περασμένη Πέμπτη και έχουν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς γύρο από μία δεξαμενή αερίου 5000 λίτρων που βρίσκετε στην είσοδο του εργοστασίου που παράγει εξαρτήματα για αυτοκίνητα, και απειλούν να την ανατινάξουν αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους για αποζημιώσεις της τάξης των 21.000 ευρώ σε αντίθεση με τα 15.000 ευρώ που προτείνει η εργοδοσία.

Το εργοστάσιο είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο και οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην κατάληψη και παγίδευση του εργοστασίου μετά από διαδήλωση που κατέληξε σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και οι απολυμένοι εργαζόμενοι δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι θα πραγματοποιήσουν τις απειλές τους.

Η Γαλλία ζει τα τελευταία δύο χρόνια ιστορικές στιγμές από την ριζοσπαστική δράση των εργαζομένων στον απόηχο της οικονομικής κρίσης, με μια σειρά από συλλήψεις και κρατήσεις εργοδοτών για ζητήματα πάνω στις αμοιβές και την ασφάλεια της εργασίας.

Ανακοίνωση σχετικά με τις μεθοδεύσεις και επιθέσεις στη δίκη των δολοφόνων του Αλ. Γρηγορόπουλου PDF Εκτύπωση E-mail
08.04.10

diki_1.gifΑνακοίνωση του ΝΑΡ και της νΚΑ:

.

Να δικαστούν και τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Αλ. Γρηγορόπουλου, όχι οι μάρτυρες και το μαζικό κίνημα

.

Με νύχια και με δόντια, χωρίς πολιτικούς, ανθρώπινους φραγμούς και όρια, συγκεκριμένοι μηχανισμοί του κράτους, “διαβασμένοι” και “μιλημένοι” υπερασπιστικοί παράγοντες στη “δίκη της Άμφισσας”, επιχειρούν να κάνουν το άσπρο μαύρο.
Στόχο έχουν να ρίξουν στα μαλακά το δολοφόνο Κορκονέα, να ισχυροποιήσουν, και δια της δίκης, τους μηχανισμούς καταστολής και τα απειλητικά τους μηνύματα προς το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.
Αυτά τα σχέδια υπηρετούν:
- η απομάκρυνση της υπόθεσης από το κοινωνικό και πολιτικό της περιβάλλον και η διεξαγωγή της δίκης στην Άμφισσα, παρά τη βούληση της οικογένειας του δολοφονημένου μαθητή,
- οι μεθοδευμένες θεατρικές παραστάσεις εμφάνισης του δολοφόνου ως ανθρώπου με ψυχολογικά δήθεν προβλήματα,
- οι απάνθρωπες προσπάθειες σπίλωσης και καταδίκης «μετά θάνατο» του δολοφονημένου μαθητή ως “παιδί με αποκλίνουσα συμπεριφορά”,
και τώρα,
- η απόπειρα να «δικαστούν» μάρτυρες της δολοφονίας επειδή συμμετέχουν στο μαζικό κίνημα και ανήκουν πολιτικά στο χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και στο ΝΑΡ.
.
Ο περιφερόμενος τηλεοπτικός δικηγόρος του Κορκονέα ζητά από την έδρα την επανεξέταση των αυτόπτων μαρτύρων με αιτιολογία την πολιτική τους τοποθέτηση!!, υποστηρίζοντας επί λέξει ότι «πρόκειται για κακοποιά στοιχεία που πρωτοστατούν στην εκδήλωση επεισοδίων και μάλιστα εκείνη τη νύχτα συμμετείχαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας”. Επιτίθεται επίσης κατά του 17χρονου φίλου του Αλέξη και αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία, κατηγορώντας τον ότι “δεν προσέρχεται στο δικαστήριο επειδή είναι μέλος της ν.Κ.Α, τα μέλη της οποίας έχουν επικίνδυνη αντιεξουσιαστική συμπεριφορά”.
Το ΝΑΡ και η ν.Κ.Α. καταδικάζουν και καταγγέλλουν αυτές τις, χωρίς όρια, φασίζουσες μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν, τελικά, την πολιτική του αστικού μπλοκ εξουσίας για απονομιμοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων, συκοφάντηση του Δεκέμβρη και περιθωριοποίηση του εργατικού κινήματος.
Επιβεβαιώνουν δε, άλλη μια φορά, την εκτίμηση πως, από όλες τις απόψεις, η δίκη αυτή έχει πολιτικό χαρακτήρα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» είναι υπεύθυνοι για το πολιτικό πλαίσιο και το κλίμα που διαμορφώνουν, μέσα στο οποίο, ο δικηγόρος του δολοφόνου αισθάνεται δυνατός να προκαλεί, να εγκαλεί το δικαστήριο και να προκηρύσσει φρονηματικές διώξεις. Να προωθεί σχέδια ώστε και ο Κορκονέας να έχει την ίδια ευνοϊκή μεταχείριση που επιφύλασσαν στο παρελθόν και στα άλλα «παιδιά» του κράτους και των μηχανισμών του, όπως οι Μελίστας, Καλαμπόκας και Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος.
Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία αυτές τις επιδιώξεις των διαφόρων κρατικών, φανερών και μη, μηχανισμών και την αντιδραστική πολιτική κράτους και κυβέρνησης που τις εκτρέφει.
Έχουμε την πεποίθηση ότι το ίδιο το μαζικό κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας θα δώσει τη δική του μαχητική απάντηση. Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς να συμβάλουν με την κοινή τους δράση μέσα στο κίνημα.
-Για να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.
-Για να καταδικαστεί η πολιτική που οπλίζει το χέρι του δολοφόνου, η πιο βάρβαρη πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συναίνεση με το ΛΑΟΣ και τη Ν.Δ και εγκυμονεί νέες αντιλαϊκές επιθέσεις. Πολιτική που έχει εσωτερικό της στοιχείο την κρατική βία και καταστολή σε βάρος του κινήματος και των αγωνιστών του. Που στοχεύει να ξεπετάξει στον τέταρτο κόσμο της φτώχειας και της ανέχειας τους εργαζόμενους, να λεηλατήσει κατακτήσεις και δικαιώματα, να εμπορευματοποιήσει – ιδωτικοποιήσει – ξεπουλήσει ότι υπάρχει, κινείται και αναπνέει.
-Για να δοθεί απάντηση από τους νέους εργατικούς, συλλογικούς και νικηφόρους Δεκέμβρηδες που κανένα όργανο των μηχανισμών του κράτους, καμιά κυβέρνηση και εξουσία δεν μπορούν να αποτρέψουν.
Και πάνω απ' όλα, να δοθεί απάντηση από την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος ως το σημείο που θα μπορεί να νικά και να φτάνει τη νίκη ως το τέλος!
.
Αθήνα 8 Απρίλη 2010
.
ΝΑΡ-νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ