Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΧΑΡΑΤΣΙΑ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ «ΦΟΝΙΑΔΕΣ».

Το θράσος τους πλέον ξεπερνά κάθε όριο - δεν φτάνει που μειώνουν τους μισθούς , απελευθερώνουν τις απολύσεις , διαλύουν το ασφαλιστικό ,μας οδηγούν σε «χρεωκοπία»- ζητάνε να πληρώνουμε χαράτσι και για τους δρόμους που έγιναν με τα λεφτά των φόρων που πληρώσαμε!!!!
Τώρα πρέπει να πούμε: «όχι δεν πληρώνω». Κανείς να μην πληρώσει τους εργολάβους – αετονύχηδες αυτούς που σε στενή σχέση (διαπλοκή) με τους κυβερνώντες κάθε απόχρωσης ζητάνε να πληρώνουμε και για την ελεύθερη μετακίνηση μας μέσα στην ίδια τη χώρα μας. Οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό ελεύθερο για χρήση από όλους τους πολίτες . Η ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης είναι τεράστια για την ληστρική συμπεριφορά των περίφημων εργολάβων (νταβατζήδων) σε βάρος του λαού της περιοχής μας αλλά και πανελλαδικά. Η κατολίσθηση των Τεμπών απέδειξε πόσο σύγχρονα και ασφαλή είναι τα έργα υποδομών που έχουν ξεπουληθεί στους ιδιώτες με εξαιρετικά υψηλά τιμήματα και λεόντιες συμβάσεις. Στην περιοχή της Θεσσαλίας , μετά την ιδιωτικοποίηση των διοδίων , εμφανίστηκαν δύο νέοι σταθμοί διοδίων (Μακρυχωρίου και Πυργετού ) , ενώ η τιμή των διοδίων ανέβηκε συνολικά 250% για την διαδρομή Λάρισα – Θεσσαλονίκη.
Οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων , η δημιουργία όλο και περισσότερων σταθμών διοδίων και οι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που επικρατούν σ΄αυτές τις εταιρίες θα είναι το μόνιμο μοτίβο για τα επόμενα χρόνια εάν δεν αντιδράσουμε τώρα.
Μόνος τρόπος αντίδρασης η δημιουργία επιτροπών αγώνα ,που θα σπάσει στην πράξη μεταφορικά και κυριολεκτικά τις μπάρες στους δρόμους και στις ζωές μας και θα απαιτήσει :

• Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση χωρίς χαράτσια πουθενά.
• Δημόσιες, σύγχρονες φθηνές συγκοινωνίες και με δωρεάν ζώνη το πρωί. Μείωση των εισιτηρίων την υπόλοιπη μέρα.
• Υποδομές και έργα που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να πληρώνει ο λαός.

Κανείς να μην πληρώσει διόδια , περνάμε ελεύθερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/6 10:00 Π.Μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ανακοίνωση του Σουηδικού Συνδικάτου Λιμενεργατών

Το Σουηδικό Συνδικάτο Λιμενεργατών ανακοίνωσε σήμερα τον αποκλεισμό των Σουηδικών λιμανιών από όλα τα Ισραηλινά πλοία καθώς και τα εμπορευμάτα που κατευθύνονται ή προέρχονται από το Ισραήλ. Ο αποκλεισμός θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Τρίτης 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει ώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 24 Ιουνίου.

Ο λόγος για αυτό τον αποκλεισμό είναι η πρωτοφανής εγκληματική επίθεση στο στόλο της ειρήνης που κατευθυνόταν στη Γάζα. Πολλοί ειρηνιστές ακτιβιστές δολοφονήθηκαν από Ισραηλινούς κομμάντος, ενώ οι υπόλοιποι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν υπό περιορισμό χωρίς κανένα λόγο.

Το Σουηδικό Συνδικάτο Λιμενεργατών που στηρίζει την πρωτοβουλία ‘Ένα Καράβι για τη Γάζα’ επιθυμεί με αυτή του την απόφαση να διαμαρτυρηθεί τόσο για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το Ισραηλινό κράτος με την επίθεση στο στόλο της ειρήνης που μετέφερε προμήθειες σε πολίτες όσο και για το συνεχιζόμενο αποκλεισμό του πολύπαθου πληθυσμού της Γάζας.

Το Σουηδικό Συνδικάτο Λιμενεργατών απαιτεί την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων της επίθεσης, το σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου από το Ισραηλινό κράτος καθώς και την άμεση άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

Το Σουηδικό Συνδικάτο Λιμενεργατών καλεί συνδικάτα και οργανώσεις να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Επίσης καλεί σε γενικό αποκλεισμό των Ισραηλινών προϊόντων μέχρι να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού και μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας.

πηγή http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com
Στην κατάληψη του ιρλανδικού φορτηγού πλοίου Rachel Corrie που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα προχώρησε ο ισραηλινός στρατός.

Η ιστοσελίδα freegaza.org κάνει λόγο για βίαιη κατάληψη του πλοίου από ισραηλινούς κομάντος, ομηρεία των επιβατών του και αναγκαστική αλλαγή του πλου του προς το λιμάνι Άσντοντ.

Από την πλευρά τους, ισραηλινά Μέσα αναφέρουν ότι η κατάληψη του πλοίου από Ισραηλινούς στρατιώτες πραγματοποιήθηκε χωρίς να προηγηθεί αντίσταση από τους επιβαίνοντες, ενώ δεν υπάρχουν και αναφορές για τραυματίες, κάτι που υποστηρίζει και το freegaza.org.

Από το πρωί του Σαββάτου, το πλοίο βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από ισραηλινά πολεμικά και δεχόταν απειλές ότι οι στρατιώτες θα επιβιβαστούν σττο πλοίο. Το πλήρωμα, ωστόσο, αγνοούσε τις διαταγές και συνέχιζε αποφασισμένο τον πλου του προς τη Γάζα. Η αντισυνταγματάρχης Αβιτάλ Λίμποβιτς δήλωσε ότι «Εάν δεν μάς αφήσουν καμία επιλογή θα πρέπει να επιβιβαστούμε στο πλοίο», ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «Ενημερώσαμε επανειλημμένα τους υπεύθυνους στο πλοίο ότι πρέπει να κατευθυνθούν προς το λιμάνι Ασντόντ και ότι υπάρχει αποκλεισμός στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας και συνεχίζουν τον πλου προς τη Γάζα».

Νωρίτερα, ισραηλινά σκάφη «αναχαίτισαν» περίπου 35 μίλια ανοιχτά της Γάζας το φορτηγό πλοίο, χωρίς όμως να επιβιβαστούν σε αυτό Ισραηλινοί στρατιώτες. Εκπρόσωπος της οργάνωσης Free Gaza και ένας δημοσιογράφος πάνω στο σκάφος του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera ανέφεραν ότι πολεμικά ακολουθούν το φορτηγό πλοίο. Το Al Jazeera μετέδωσε ότι δημοσιογράφος που βρίσκεται στο σκάφος είπε πως «μπορούμε να δούμε Ισραηλινά σκάφη πολύ κοντά μας. Μας ακολουθούν. Δεν έχει υπάρξει καμιά επαφή».

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν προειδοποίησε χθες, Παρασκευή, πως «θα σταματήσουμε το πλοίο, και κάθε άλλο πλοίο που θα προσπαθήσει να παραβιάσει την εδαφική ακεραιότητα του Ισραήλ. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το Rachel Corrie να φθάσει στις ακτές της Γάζας».

Το Ισραήλ προσφέρθηκε να μεταφέρει την βοήθεια που μεταφέρει το πλοίο στο λιμάνι του Ασντόντ και από εκεί οδικώς στη Γάζα, όμως οι ακτιβιστές επιμένουν ότι θα ελλιμενιστούν στον Παλαιστινιακό θύλακα.

Στο σκάφος, που μεταφέρει βοήθεια που ξεπερνά σε βάρος τον ένα τόνο, επιβαίνουν περίπου 15 άνθρωποι, Ιρλανδοί και Μαλαίσιοι, ανάμεσά τους η κάτοχος του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης του 1976, Μαϊρίντ Μαγκουάιρ, από τη Βόρεια Ιρλανδία, και ο Ιρλανδός Ντένις Χάλιντεϊ, πρώην αξιωματούχος στα Ηνωμένα Έθνη.

Οι ΗΠΑ απηύθυναν «επείγουσα έκκληση» προς τους επιβαίνοντες να μην επιχειρήσουν να πλεύσουν ως τη Γάζα και να αποφύγουν μια «αναμέτρηση για την ασφάλεια όλων» και να μεταβούν στο Ασντόντ ώστε να μεταφερθεί από εκεί η υλική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας».

Τριάντα φορές πυροβολήθηκαν οι 9 Τούρκοι ακτιβιστές του «Στόλου της Ελευθερίας»
περισσοτερα εδώ