Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ανακοίνωση της ΚΕΔΔΕ-ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Image
Σήμερα τα ξημερώματα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έστειλε τα ΜΑΤ να ανακαταλάβουν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Λίγες μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με όσους συμβολισμούς περιέχει αυτό. «Το κτίριο απελευθερώθηκε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Πέρασαν μάλιστα και χειροπέδες στην κεντρική είσοδο.
Ένας τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός που ελέγχεται μέσα στη νύχτα από πάνοπλους αστυνομικούς για να περάσει στα χέρια της πιο αυταρχικής κυβέρνησης από το 1974 δεν μπορεί να θεωρείται Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Σήμερα η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Η ολοκλήρωση του αυταρχικού κλεισίματος της ΕΡΤ δεν είναι το τέλος της δημοκρατίας, είναι η αρχή μιας νέας κατάστασης που σημαδεύεται από διαρκή τρομοκρατία.
Πρέπει να σημάνει συναγερμός για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Να συγκροτηθεί κίνημα και ισχυρό μέτωπο πάλης ενάντια στο αντιδημοκρατικό κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη». Να απομονωθούν οι πολιτικές δυνάμεις του εκφασισμού.
Υπάρχει κίνδυνος γενικευμένης προβοκάτσιας εις βάρος του αγωνιζόμενου, δημοκρατικού λαού.
Για να περάσει η πολιτική αυτή χρειάζεται βία και νοθεία, εξουδετέρωση δημοκρατικών συνειδήσεων. Βλέπουμε πώς αξιοποιεί η κυβέρνηση την επανεμφάνιση του τρόμου στα δελτία των ειδήσεων.
Άμεση απάντηση είναι η αποψινή συγκέντρωση στις 4 μ.μ. έξω από το ραδιομέγαρο.
Ο δημοκρατικός λαός θα δώσει το παρόν.
Το κυβερνητικό δόγμα του σοκ δεν πρέπει να περάσει!

ΚΕΔΔΕ

Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας

«Σίγησε» η ΕΡΤ –Ήρθε η ώρα να «μιλήσει» ο ιδιοκτήτης της-Συλλαλητήριο και στην Λάρισα

Σήμερα  6μμ έξω από τα γραφεία της τοπικής ΕΡΑ Λάρισας συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο !

«Σίγησε» η ΕΡΤ –Ήρθε η ώρα να «μιλήσει» ο ιδιοκτήτης της
Μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, τα ΜΑΤ της άθλιας συγκυβέρνησης μπήκαν απόψε  στις 4.20’ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βυθίζοντάς την για δεύτερη φορά στο μαύρο.
Πρωτοφανή ανακλαστικά έδειξε ο κόσμος, ουσιαστικός ιδιοκτήτης της, που κατά εκατοντάδες έτρεξε -αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ- να περιφρουρήσει τη δημόσια περιουσία.
Αφού προετοίμασαν μεθοδικά το κλίμα με απειλές, ‘τροχειοδεικτικά’ δημοσιεύματα και μπαρούφες για αστοιχείωτους περί δήθεν επικίνδυνης ακτινοβολίας, χτύπησαν σήμερα τη φωνή που ενημερώνοντας αδιάλειπτα επί πέντε μήνες, έδειχνε ταυτόχρονα στην πράξη τον άλλο δρόμο. Το δρόμο της αξιοπρέπειας, της συλλογικότητας και του αγώνα.
 Η χουντική ‘έφοδος στο Ραδιομέγαρο’, παραμονές Πολυτεχνείου, ανήμερα 7 του Νοέμβρη..., έρχεται μια μόλις μέρα μετά την ψήφιση της σκανδαλώδους διάταξης που χαρίζει στους καναλάρχες τις άδειες ψηφιακής εκπομπής. Η ‘άρση του εμπάργκο’ της ΔΗΜΑΡ στη ΔΤ ακριβώς την παραμονή, έδινε κι αυτή με τον τρόπο της ένα πράσινο φως. Η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει τα διαπιστευτήρια της στους τοποτηρητές της τρόικας.
Οι τελευταίες στιγμές στα ηχητικά ντοκουμέντα, θυμίζουν συγκλονιστικές στιγμές του παρελθόντος.
Οι δυνάμεις καταστολής του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού προσπαθούν με τα χημικά να κρατήσουν τον κόσμο μακριά. Δεν πρόκειται όμως να τα καταφέρουν.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην ΕΡΤ, στον αγώνα για ελεύθερη ενημέρωση, ενάντια στις απολύσεις, για το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της εποχής μας.
Τώρα είναι η ώρα για ολόκληρο το εργατικό και λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά να αντεπιτεθεί ενωτικά και αποφασιστικά, για την ανατροπή της κανιβαλικής και υπεραντιδραστικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης που εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική.
Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της ΕΡΤ!
Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που εξαγγέλλουν οι εργαζόμενοί της.
Kαλούμε τα σωματεία να βγάλουν απεργιακές κινητοποιήσεις και να πάνε στην ΕΡΤ, καλούμε όλο το λαό στις 4 μμ στην πλ. Αγ. Παρασκευής