Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.για τα ψέμματα και τις συκοφαντίες του "Ριζοσπάστη" και των στελεχών του ΠΑΜΕ.Η αποφασιστική συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη χτεσινή απεργία και τις συγκεντρώσεις είναι η έμπρακτη απόδειξη για τον αβάσιμο και συκοφαντικό χαρακτήρα του δημοσιεύματος του «Ριζοσπάστη» (8.4.2014) με τον απαράδεκτο τίτλο «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί ανοιχτά σε απεργοσπασία», αλλά και οι αντίστοιχα εξωφρενικές αναφορές και συμψηφισμοί του κεντρικού ομιλητή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
 
Οι συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν με ευρύτερες δυνάμεις στις Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις και άλλα σχήματα της ανεξάρτητης, αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς και η παρουσία τους στο εργατικό κίνημα είναι καταγραμμένη στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας με τις περικοπές των απεργιών, στις διώξεις και στις δίκες για συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες. Καθρεφτίζεται στη σχέση εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους που εκφράζει ο κατοχυρωμένος ρόλος και η ενίσχυση των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων, χωρίς τις πλάτες μηχανισμών, σε ανεξαρτησία από το κράτος και τα κόμματα της πολιτικής του κεφαλαίου.
Οι δυνάμεις που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν καταψηφίζουν απεργίες. Πιστεύουν ότι δεν αντιστοιχούν στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ οι 24ωρες απεργίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ χωρίς σχέδιο, ενοποίηση και συντονισμό των αγώνων, σαφή αιτήματα και πρόταση κλιμάκωσης και κυρίως χωρίς ανατρεπτικό διεκδικητικό και πολιτικό περιεχόμενο. Έχουν χαρακτήρα διαμαρτυρίας, καταλήγουν σε εκτόνωση και απογοήτευση. Οι συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ –και όχι μόνο- αντιπροτείνουν σταθερά στις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος τη λογική του πανεργατικού απεργιακού αγώνα διαρκείας ενάντια σε κυβέρνηση, εργοδοσία, ΕΕ, ΔΝΤ.
 
Μέχρι τώρα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ακολουθούν και επιβάλλουν στο εργατικό κίνημα την πεπατημένη με τις 24ωρες απεργίες, κατά βάση με πρόταση του ΠΑΜΕ και των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, με ολέθρια αποτελέσματα για τους εργαζόμενους. Δεν αρκεί να καταγγέλλει κανείς την κυρίαρχη πολιτική ούτε να ζητά την αποκαθήλωση του κυβερνητικού συνδικαλισμού, χωρίς να προτείνει το δρόμο για τον αναγκαίο λαϊκό και εργατικό ξεσηκωμό. Σε αυτό το δρόμο στρατεύεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζομένων να σφραγίζουν τις εξελίξεις και να γράφουν ιστορία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας και η Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία_ανταρσία για την Ανατροπη αντι-ΕΕ διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία στην Λάρισα την Παρασκευή στις 7μμ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας και η Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία_ανταρσία για την Ανατροπη καλούν σε διαμαρτυρία τους εργαζόμενους και ανέργους και όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήτονται από την αντιλαική πολιτική ,καθώς και όλες τις αριστερές   αντι-ΕΕ δυνάμεις σε κοινή διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία με αφορμή τις απαγορεύσεις των πορειών και διαδηλώσεων που προσπαθεί ματάιως να επιβάλει η κυβέρνηση με τα χουντικής εμπνέυσεων  διατάγματα, φοβούμενη την γενίκευση της κοινωνικής αγανάκτησης .
Οι κοινωνικές διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις δεν ποινικοποιούνται
έξω από  την ΕΕ το ΔΝΤ τώρα
όλοι στους δρόμους
η τρομοκρατία θα σπάσει στους χώρους δουλειάς, στην γειτονιά,στον δρόμο παντού !
όλοι την Παρασκευή 11 Απρίλη στις 7 μμ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας
η ΕΕ δεν είναι σπίτι των λαών είναι του κεφάλαιου και των πολυεθνικών
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ – ΔΝΤ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ 
Ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή 11/4 θα επισκεφτεί τη χώρα μας η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Η επίσκεψη αυτή γίνεται με σκοπό την επιβράβευση της επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα της παρούσας αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μια επίθεση που σηματοδοτήθηκε από τα διαδοχικά μνημόνια, την απομύζηση του λαϊκού εισοδήματος, τη διόγκωση της ανεργίας, τη διάλυση κάθε δημόσιου αγαθού (υγεία, παιδεία κ.ο.κ.), τη στέρηση κάθε ονείρου από τη νεολαία, την επανεμφάνιση της μετανάστευσης, τα συνεχή αντιδημοκρατικά πραξικοπήματα εντός κι εκτός Βουλής, την στυγνή επιτροπεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών μέσω των νέων γκαουλάϊτερ Ράϊχενμπαχ, Φούχτελ κλπ, την  ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, το χτύπημα σε κάθε δημοκρατική κατάκτηση του προηγούμενου αιώνα.
Η κυρίαρχη εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, του νέου βάρβαρου γερμανικού  οικονομικού ράιχ και του ευρωσφαγείου επιδιώκει να «νουθετήσει» τον ταλαιπωρημένο λαό. Να τον χλευάσει για τους αγώνες του ενάντια στην βαρβαρότητα που του επιβάλλεται, να υποδείξει την ακολουθούμενη πολιτική ως μόνη δυνατή επιλογή, να εξαγγείλει τη συνέχιση αυτής της πολιτικής για τουλάχιστο 50 χρόνια ακόμη. Να εκβιάσει τους εργαζόμενους γι’ άλλη μια φορά με το ψευτοδίλημμα ΕΕ ή χάος, συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή καταστροφή.
Έρχεται για να παρέχει απλόχερα τη στήριξη της στους ντόπιους συνεργάτες της. Πρώτα – πρώτα στο βασικό πυλώνα προώθησης της πολιτικής της ΕΕ την μαύρη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που δοκιμάζεται από τη λαϊκή οργή. Θέλει να «χρυσώσει το χάπι» του νέου κύματος της αντεργατικής επίθεσης με το πλαστό επιχείρημα της δήθεν εξόδου από την κρίση και της εξόδου στις αγορές. Αλλά και να «σφίξει το χέρι» σε όλους όσους συμβάλλουν  στην εφαρμογή του αντεργατικού σχεδίου, όπως τα ΜΜΕ-φερέφωνα, τις εφεδρείες της αστικής πολιτικής, τους θεσμικούς εκπροσώπους της ταξικής συνεργασίας.
Η πρόκληση για το εργατικό – λαϊκό κίνημα και την αριστερά είναι τεράστια. Όλοι όσοι έχουν δοκιμαστεί και συνεχίζουν να «ματώνουν» από το εξελισσόμενο έγκλημα σε βάρος των εργατικών –λαϊκών δικαιωμάτων οφείλουν να δώσουν μια ηχηρή απάντηση στην κα Μέρκελ και ότι αυτή εκπροσωπεί: Είστε εχθροί μας και γι’ αυτό ανεπιθύμητοι. Η Μέρκελ κι ότι εκφράζει πρέπει να λείψει, να ηττηθεί, να πάρει τους ντόπιους συνεργάτες της και να εξαφανιστούν μαζί με τα μνημόνια, την τρόϊκα και το χρέος – βραχνά για την λαϊκή πλειοψηφία.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους ανέργους, το φοιτητικό κίνημα, τους μαθητές, όλη τη νεολαία, κάθε συλλογικότητα του εργατικού και λαϊκού κινήματος να καλέσουν σε μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην προσβολή που συνιστά η επίσκεψη Μέρκελ.
Ειδικά η αριστερά φέρει ιστορική ευθύνη και πρέπει να σηκώσει το γάντι. Εν όψει μάλιστα της σφόδρα πιθανολογούμενης νέας απαγόρευσης της κινητοποίησης την Παρασκευή 11/4, όπως συνηθίζει να κάνει η κυβέρνηση, οφείλει να καλέσει σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική και την βίαιη προσβολή του δημοκρατικού δικαιώματος στη διαδήλωση και στην πολιτική έκφραση.