Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό! Ίσα δικαιώματα στους ξένους εργάτες.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό! Ίσα δικαιώματα στους ξένους εργάτες.
Κανένας μετανάστης ανασφάλιστος.



Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των προσφύγων και μεταναστών που ξεκινά στις 23 Ιανουαρίου. Διαλύοντας κάθε κοινωνική κατάκτηση το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό προσπαθώντας να πείσει ότι για τα δεινά μας ευθύνονται οι άνθρωποι που εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της παγκόσμιας φτώχειας και της ληστείας των τραπεζών αναζητούν την επιβίωσή τους στις χώρες του δυτικού κόσμου. Ας μην ξεχνάμε ότι τα καθεστώτα της Τυνησίας, της Αιγύπτου, του Αφγανιστάν, ενάντια στα οποία σήμερα εξεγείρονται οι λαοί τους, στηρίζονται ανοιχτά από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, με τη συνδρομή σε πολλές περιπτώσεις και των ελληνικών κυβερνήσεων. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την ενεργητική συμπαράστασή τους στο κίνημα για την αξιοπρέπεια των μεταναστών συνανθρώπων μας να συμβάλλουν στη διατήρηση του σεβασμού των ανθρωπιστικών και κοινωνικών αξιών που βάλλονται κυνικά από την κυβέρνηση, την τρόϊκα και την ΕΕ, και τα ΜΜΕ

- Όχι στο φράκτη-αίσχος, τις μαζικές απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών.

- Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξάρτητα αν έχουν χαρτιά ή ασφάλιση. Να δοθεί άμεσα άσυλο στους αιτούντες πρόσφυγες.

- Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

- Κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου και ελεύθερη μετακίνηση εντός της ΕΕ.

- Ανατροπή των σχεδίων για τείχη αίσχους και οικοδόμησης της «Ευρώπης-φρούριο»

- Ενωμένοι εργάτες- φοιτητές- μετανάστες για κοινό αγώνα ενάντια στη φτώχεια, εκμετάλλευση και τον αποκλεισμό

- Έλληνες και μετανάστες μαζί για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, για να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα, το «μηχανισμό στήριξης» και το Μνημόνιο.