Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας : Όλοι στα μπλόκα της αγροτιάς για εργασία-τροφή-ελευθερία

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας : Όλοι στα μπλόκα της αγροτιάς για εργασία-τροφή-ελευθερία
Πεδίο της κοινωνικής αναμέτρησης με τα μνημόνια, τις κυβερνητικές δυνάμεις και την ΕΕ γίνονται αυτές τις μέρες οι κάμποι και οι αγροτικές περιοχές όλης της χώρας.
 Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται η δυνατότητα μερικών χιλιάδων ανθρώπων να συνεχίσουν να ζουν από την καλλιέργεια της γης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα για το μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής πλειοψηφίας έναν από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την επιβίωσή του. Την τροφή. Η άγρα φορολόγηση, το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, αλλά και η θηλιά που διαρκώς σφίγγει για τη φτωχή αγροτιά από τις διατάξεις της ΚΑΠ, και την πριμοδότηση των μεγάλων αγροτοδιατροφικών κολοσσών, απειλούν να αλλάξουν το χάρτη συνολικά στην παραγωγή, με συνέπειες, όχι απλά για τους αγρότες, αλλά για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας. Με ένα άλλο τρόπο, οι αγρότες υπερασπίζονται αυτή τη στιγμή το δικαίωμά τους στην εργασία και κατ’ επέκταση στο να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια και το επιθετικό αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο που έναν αιώνα περίπου μετά την κατάργηση των τσιφλικιών, επιδιώκουν να χτίσουν καινούρια. Από αυτή τη σκοπιά, ο αγώνας της αγροτιάς αποτελεί συνέχεια και ενίσχυση του αγώνα που δίνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι και άνεργοι στις πόλεις ενάντια στις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τους μισθούς πείνας και τις συνθήκες εργασίας τύπου γαλέρας.
Η νέα επέλαση ενάντια στον κόσμο της φτωχής αγροτιάς, από τη λαομίσητη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και από την ΕΕ, δεν έχει καμία σχέση με μια «δίκαιη φορολόγηση» όπως βιάζονται να βροντοφωνάζουν διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος. Στόχος τους είναι η συγκέντρωση της γης στα χέρια επιχειρηματικών κύκλων του αντικειμένου, μέσα από ένα ασφυκτικό πλαίσιο παραγωγής και επιβίωσης για την πλειοψηφία των αγροτών, και υπαγωγή των αγροτών είτε σε εργάτες γης με συνθήκες Μανωλάδας είτε σε ένα νέο ποτάμι ανεργίας και μετανάστευσης. Η διαδικασία αυτή, επιχειρείται να σφραγιστεί από τους κανονισμούς της ΕΕ, και των προσανατολισμό των επιδοτήσεων, η κατανομή των οποίων εδώ και καιρό αποδίδει τη μερίδα του λέοντος στους μεγαλοαγρότες και στις επιχειρήσεις του κλάδου (το 80% των επιδοτήσεων φτάνει στα χέρια του 20% των αγροτών…). Συνέπεια όλων αυτών, θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη απομάκρυνση της αγροτικής παραγωγής από την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού ετούτου του τόπου, η ποιοτική υποβάθμιση μιας σειράς αγροτικών προϊόντων, και η άνοδος της τιμής μιας σειράς βασικών διατροφικών αγαθών στα πλαίσια της κερδοφορίας και τις ανταγωνιστικότητας.
Στη μαζική και δυναμική αντίδραση του αγροτικού κόσμου, με την παρουσία στους δρόμους των πιο μαζικών αγροτικών μπλοκ των τελευταίων χρόνων, η κυβέρνηση, απαντά με το μόνο σύμμαχο της. Την καταστολή, την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό. Τα μπλόκα της αγροτιάς όμως, όχι μόνο μπορούν να αντέξουν, αλλά μπορούν να αποτελέσουν και των πυροκροτητή που θα ανάψει το φιτίλι μιας λαϊκής αυθεντικής εξέγερσης που θα διώξει το σάπιο πολιτικό προσωπικό, την ευρωπαϊκή επιτροπεία, τα μνημόνια και τις δανειακές τους συμβάσεις, επιβάλλοντας ένα άλλο μέλλον για τη θιγόμενη πλειοψηφία. Σε αυτή την κατεύθυνση οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλία, στηρίζουν το παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή 09/02 στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας και καλούν όλο το λαό με την παρουσία του να ανοίξει ένα νέο νικηφόρο γύρο αντιπαράθεσης με τις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09/02 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
    
Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

καλεσμα ανακοινωση μηχανικών!
 


ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο κόσμος των μηχανικών όπως και αυτός των αγροτών δεν είναι ίδιος.

Υπάρχουν οι μηχανικοί που έχουν εξασφαλισμένες επιχειρήσεις, αυτοί που χρόνια τώρα ξεζουμίζουν τα δημόσια ταμεία, που λαδώνουν και λαδώνονται, που στηρίζουν τα μνημόνια και τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες.

Υπάρχουν όμως και οι μηχανικοί που με ζόρι κρατάνε ανοιχτά τα γραφεία τους, που είναι ανασφάλιστοι εδώ και χρόνια, που τα δικαστήρια και οι κατασχέσεις κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους και των παιδιών τους. Υπάρχουν οι μηχανικοί που έχουν χάσει τη σύνταξή τους, το μίσθό τους όσοι δουλεύουν στο δημόσιο. Ήδη εκατοντάδες μηχανικοί έχουν κλείσει τα βιβλία τους και δεν ασκούν το επάγγελμα, χιλιάδες έχουν πάρει το δρόμο της μετανάστευσης αφήνοντας πίσω τις οικογένειές τους.

«Εμείς» είμαστε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι «ελαστικοποιημένοι», οι αυτοαπασχολούμενοι,  οι ανασφάλιστοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι χωρίς αύριο. Έτσι, απέναντι στη συντονισμένη επίθεση και την ταξική αλληλεγγύη των εκπροσώπων του συσσωρευμένου πλούτου δεν έχουμε παρά να αντιτάξουμε την δική μας αλληλεγγύη, αυτή των «από κάτω»

Το ίδιο είναι και ο κόσμος των αγροτών. Υπάρχουν οι αγρότες που είναι ενσωματωμένοι χρόνια κοντά σε υπουργικά γραφεία και βουλευτές, που έχουν εκατοντάδες στρέμματα, που καρπώνονται το 80% των επιδοτήσεων. Υπάρχει όμως και η συντριπτική πλειοψηφία της φτωχής αγροτιάς με μικρό κλήρο, που παλεύει να κρατήσει τη γη του και να μπορεί να την καλλιεργήσει. 

Ο κόσμος των φτωχών αγροτών και των εργαζόμενων μηχανικών είναι ίδιος: Δεχόμαστε την ίδια επίθεση στο εισόδημά μας, μας διώχνουν από τη δουλειά μας και τα σπίτια μας, μας στερούν τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε φτηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Εμείς οι εργαζόμενοι μηχανικοί θεωρούμε ισότιμους και από την ίδια μεριά τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες.

Αυτές τις μέρες φουντώνει το αγροτικό κίνημα με παρουσία χιλιάδων αγροτών στα μπλόκα. Αυτή την ώρα όλοι εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε με τις δυνάμεις μας αυτόν το δίκαιο αγώνα. Δεν είναι αγώνας μόνο δικός τους. Είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.

Στηρίζουμε το παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή 09/02 στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας και καλούμε όλο το λαό με την παρουσία του να στηρίξει τους αγώνες των αγροτών.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09/02 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

αριστερή συμπαράταξη για την ανατροπή
(παράταξη μηχανικών σε Καρδίτσα – Τρίκαλα – Λάρισα)