Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Όλοι στην Άμφισσα PDF Print E-mail
Saturday, 16 January 2010 18:52

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ
Συμμετέχουν: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Κοινή Δράση Αλληλλεγγύης, Κομμουνιστική Ανανέωση, Μ-Λ ΚΚΕ, ΝΑΡ, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Οικολόγοι Εναλλακτικοί, Ομάδα ΡΟΖΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΣΕΚ.

Μπροστά στην έναρξη της δίκης των δολοφόνων του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, Κορκονέα και Σαραλιώτη, στις 20 του Γενάρη 2010 στην Άμφισσα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση συλλογικοτήτων και οργανώσεων για την ανάληψη πρωτοβουλιών κοινής δράσης και κινητοποίησης.


Είναι φανερή η προσπάθεια του συστήματος και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να υποβαθμίσει και να υποβιβάσει το γεγονός της δίκης αυτής, μιας δίκης που διεξάγεται 13 μήνες μετά τη δολοφονία, σε τόπο μακριά απ’ την Αθήνα (παρά τις δύο αιτήσεις της οικογένειας του Αλέξη, για διεξαγωγή της στην Αθήνα), μιας δίκης που περνιέται στα «ψιλά» των Μ.Μ.Ε. και της «τρέχουσας ειδησεογραφίας». Θα’ θελαν, αν μπορούσαν, να «σβήσουν από τη μνήμη» των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας - που αντιστέκονταν καθημερινά και σ’ ολόκληρη τη χώρα, κατά χιλιάδες απέναντι στην δολοφονική αυτή πολιτική, κατά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 - τόσο το ίδιο το γεγονός της δολοφονίας, όσο και τις αιτίες του, την πολιτική του συστήματος που όπλισε το χέρι των δολοφόνων.

Μια πολιτική που εφάρμοζε με συνέπεια τη κυβέρνηση της Ν.Δ. και που συνεχίζει αμείωτα σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Αυτή της έντασης, αναβάθμισης, όξυνσης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής σ’ όλα τα επίπεδα. Γιατί, παρόλο που το ΠΑΣΟΚ και ο Χρυσοχοίδης εμφανίζονται ως δήθεν θιασώτες της «εκκαθάρισης» και του «εκδημοκρατισμού» των δυνάμεων καταστολής, η ίδια η πραγματικότητα συνηγορεί για το αντίθετο: Όργιο εκατοντάδων προσαγωγών και συλλήψεων, χωρίς προηγούμενο αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας (και όχι μόνο), ωμή παραβίαση και σχέδια ολοκληρωτικής κατάργησης του πανεπιστημιακού Ασύλου, εισβολές αστυνομικών δυνάμεων σε στέκια συλλογικοτήτων, φασιστικές επιθέσεις. Την ίδια στιγμή, οι λεγόμενες αστυνομικές «αυθαιρεσίες», οι ξυλοδαρμοί και τα βασανιστήρια δηλαδή, με θύματα μετανάστες και νεολαίους, όχι μόνο δεν εκλείπουν, αλλά – το αντίθετο – έρχονται να συμπληρώσουν το όλο τοπίο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα του δόγματος της «ασφάλειας», εφαρμόζει επιθετική πολιτική προληπτικής καταστολής και επιχειρεί να διαιρέσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε «φιλήσυχους και βάνδαλους», «βολεμένους και φτωχούς» κ.ο.κ.

Η πολιτική αυτή απαιτείται για να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας απέναντι στη συνολικότερη επίθεση που ήδη έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση (μισθοί, φορολογία, ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις), ώστε να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο ένα πλατύ, μαχητικό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών και της αποφασιστικής διεύρυνσής τους.



* ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
* ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΖΕΙ.
* ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.


Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 9 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας.
Οι αναχωρήσεις των πούλμαν από Αθήνα θα γίνουν στις 6:00 και 7:00 το πρωί από το Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 18 Γενάρη, 13:00, Αίθουσα ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ
Συμμετέχουν: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Κοινή Δράση Αλληλλεγγύης, Κομμουνιστική Ανανέωση, Μ-Λ ΚΚΕ, ΝΑΡ, Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Οικολόγοι Εναλλακτικοί, Ομάδα ΡΟΖΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΣΕΚ

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΡΙΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ 6ΜΜ


Το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ιθαγένεια και τη ψήφο των μεταναστών εμφανίζεται σαν μια μεγάλη «αλλαγή σελίδας» από τις πολιτικές του παρελθόντος. Η κυβέρνηση μάλιστα πλάι στη συναίνεση που απαιτεί για να επιβάλει αντεργατικά μέτρα όπως αυτά που σχεδιάζουν τραπεζίτες και ΕΕ με το "Πρόγραμμα Σταθερότητας" και τον "Καλλικράτη" ελπίζει ότι θα της αποδώσουμε εύσημα κοινωνικής ευαισθησίας.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να υποτάξουμε στις κυβερνητικές παραχωρήσεις με το σταγονόμετρο το κίνημα που συγκρούστηκε με τις ρατσιστικές θηριωδίες της ΝΔ, με τις δολοφονίες μεταναστών, τις επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας, τα βασανιστήρια στα Αστυνομικά Τμήματα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη δολοφονική επίθεση κατά της συνδικαλίστριας μετανάστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα και τις άθλιες συνθήκες δουλεμπορικής εργασίας, τις επιθέσεις των φασιστών στις γειτονιές.

Πρέπει να ξαναβγούμε στο δρόμο του αγώνα για να εμποδίσουμε τη διάσπαση της εργατικής τάξης με βάση τη καταγωγή, το χρώμα του δέρματος, την θρησκεία και να απαιτήσουμε πλήρη δικαιώματα εφ άπαξ και όχι…σε μικρές δόσεις κάθε μία δεκαετία η εικοσαετία. Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα για είκοσι και παραπάνω χρόνια και φτάνουν το ένα εκατομμύριο αξίζουν να έχουν ίσα δικαιώματα και ελευθερίες σαν κι αυτές που καταχτήσαμε με τους αγώνες μας και όχι να ζουν σε καθεστώς παρανομίας, μαύρης εργασίας και υπερεκμετάλλευσης. Γιατί όπου επικρατεί ο ρατσισμός και οι διακρίσεις περνάει η διάσπαση, δυναμώνουν τα αφεντικά και χτυπιούνται τα μεροκάματα και οι δουλειές μας. Αντίθετα με την ενότητα και τον κοινό αγώνα όλοι μαζί υπερασπίζουμε τα δικαιώματα μας.

Οι είκοσι μετανάστες που πνίγηκαν στο Αιγαίο και οι βασανισμένοι στο ΑΤ Ακροπόλεως μας θυμίζουν ότι η πραγματικότητα της ζωής των μεταναστών δεν απέχει από την κόλαση ούτε αλλάζει με την συγνώμη και τις δηλώσεις συμπάθειας των υπουργών.Μεγάλη μερίδα των μεταναστών που ζει και εργάζεται επί πολλά χρόνια στη χώρα μας δεν έχει κατορθώσει να νομιμοποιηθεί ή έχει εκπέσει από το καθεστώς νομιμότητας λόγω της αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Στα πλαίσια αυτά ένα εργαλείο καταπίεσης και διόγκωσης της ανασφάλειας ήταν η πολιτική απέναντι στα παιδιά των μεταναστών (νόμιμων ή παράνομων).

Τα παιδιά των μεταναστών παρότι γεννιόνταν στην Ελλάδα και παρακολουθούσαν (όσα μπορούσαν) ελληνικά σχολεία δεν είχαν την δυνατότητα να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, τα περισσότερα δε από αυτά δεν μπορούσαν να αποκτήσουν καμία ιθαγένεια, με αποτέλεσμα να μην τους αναγνωρίζεται κανένα κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα σε καμία χώρα του κόσμου. Χωρίς δεσμό με καμία χώρα ή έστω έχοντας ένα εντελώς τυπικό δεσμό με τη χώρα καταγωγής των γονιών τους με την οποία καμία σχέση δεν είχαν –και στην οποία δεν μπορούσαν άλλωστε να επιστρέψουν- παρέμεναν και αυτά και οι γονείς τους όμηροι των διαθέσεων του ελληνικού κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Καιρός ήταν λοιπόν να σπάσει η ρατσιστική λογική του «Έλληνας γεννιέσαι-δεν γίνεσαι» που είχε αποκρυσταλλωθεί με τον ισχύοντα κώδικα ιθαγένειας και αποτελούσε θεσμικό προπύργιο της μετεμφυλιακής ακροδεξιάς. Για ζητήματα όμως αυτονόητα όπως το δικαίωμα στην ιθαγένεια για παιδιά που γεννήθηκαν και σπούδασαν στη χώρα η το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι αντί να κατοχυρωθούν μπαίνουν απευθείας στη κλίνη του Προκρούστη για κουτσούρεμα! Την ώρα που ο αριθμός των παιδιών πλησιάζει τις 300.000 το νομοσχέδιο με την κατηγοριοποίηση που επιβάλει απατώντας οι γονείς να είναι «νόμιμοι» στερεί τη δυνατότητα για ιθαγένεια στην μεγάλη πλειοψηφία. Διότι οι παραλογισμοί του συστήματος «νομιμοποίησης του ΠΑΣΟΚ το 1997 και της ΝΔ το 2005 έχουν αφήσει χωρίς χαρτιά σχεδόν 200.000 μετανάστες μακράς διάρκειας παραμονής ενώ 170.000 έχασαν για λίγα ένσημα την ανανέωση των αδειών.

Την ίδια ώρα το δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες μη ελληνικής καταγωγής δίνεται 76.000 μετανάστες μόνο. Αντίστοιχα το δικαίωμα πολιτογράφησης συναντάει τόσα εμπόδια όσα και η προσπάθεια των πρώτων μεταναστών που πήραν άδεια παραμονής. Πολλά εμπόδια και ένα χαράτσι χιλίων ευρώ!Στη πράξη μια ελάχιστη μειοψηφία των μεταναστών που ζουν εδώ και δύο δεκαετίες στη χώρα μπαίνουν σε αυτές τις ρυθμίσεις του. Η συντριπτική πλειοψηφία θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζεται με τις ρατσιστικές διακρίσεις και το άθλιο κυνηγητό της Αστυνομίας, με τους πνιγμούς δεκάδων μεταναστών στα σύνορα όπως έγινε τις τελευταίες μέρες. Το ΠΑΣΟΚ αντί να διευρύνει τα δικαιώματα καθιστώντας τα πλήρη και για όλους στη πράξη διασπά παραπέρα τους μετανάστες σε «νόμιμους» και «παράνομους» δίνοντας στους πρώτους συμβολικά δικαιώματα και στους δεύτερους απελάσεις και διώξεις.

Είναι μια πολιτική που συμπληρώνει τα μέτρα καπιταλιστικής εξόδου από τη κρίση φορτώνοντας στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας τις συνέπειες της κρίσης.Η ΝΔ έτρεξε να πάρει αγκαλιά το ΛΑΟΣ για να οργανώσουν μαζί μια χυδαία ρατσιστική εκστρατεία κατά των δικαιωμάτων των μεταναστών. Το ΛΑΟΣ με θράσος μιλάει για «αλλοίωση του εκλογικού σώματος» και υποκριτικά απαιτεί δημοψήφισμα όταν το όραμα του είναι η συντριβή κάθε εκλογικής διαδικασίας όπως άλλωστε υποστηρίζουν οι ακραιφνείς υποστηρικτές της χούντας και της φασιστικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου που στεγάζει. Ο ρατσιστικός κατήφορος του σταματά μόνο με την ανάπτυξη του κινήματος των εργατών και της νεολαίας που γεννάνε την ελπίδα για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και που για τη διαιώνιση της στηρίζεται στη διάσπαση των εργατών. Γι αυτό και όλοι αυτοί επιδιώκουν να μετατρέψουν στους μετανάστες αποδιοπομπαίους τράγους για τα αδιέξοδα του χρεοκοπημένου συστήματος τους.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες των μεταναστών, την Αριστερά και τα κινήματα, να δώσουμε ενωτικά την μάχη σε αυτόν τον δρόμο. Για την ήττα της αντι-μεταναστευτικής πολιτικής. Για νομιμοποίηση των μεταναστών/άσυλο στους πρόσφυγες/δικαίωμα επιλογής ελληνικής ιθαγένειας/ελεύθερη μετακίνηση/ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Για την συντριβή των ρατσιστικών, φασιστικών και ξενοφοβικών προκλήσεων του ΛΑΟΣ και των νεοναζί.

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

- Δικαίωμα επιλογής της ελληνικής ιθαγένειας, χωρίς απώλεια της ιθαγένειας της χώρας προέλευσης. Δικαίωμα ιθαγένειας σε όλα τα παιδιά των μεταναστών τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

- Πολιτικά δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου. Κατοχύρωση όλων των κοινωνικών, πολιτικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων για όλους τους μετανάστες. Λατρευτικοί χώροι και κοιμητήρια. Βοήθεια στην εκπαίδευση, με τάξεις υποδοχής για μαθητές και ενήλικες, προγράμματα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας κλπ.

- Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς όρους και προυποθέσεις, να σπάσει ο φαύλος κύκλος παρανομία – εξαθλίωση – παρανομία. Να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί χρονικά η απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια που βαρύνουν τους μετανάστες.

- Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Να φύγει από την αστυνομία η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων ασύλου- Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης! Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία του κεφαλαίου. Όχι άλλες Κούνεβες.

- Άνοιγμα των συνδικάτων στους μετανάστες, νόμιμους και «παράνομους», όπως και σε όλο τον κόσμο της ελαστικής εργασίας.

- Να καταργηθεί η FRONTEX,το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ, ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ και η Συνθήκη Σένγκεν. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΕ σε όσους μετανάστες το επιθυμούν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΡ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ


Ανακοίνωση του ΝΑΡ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων:
.
Αγρότισσες, Αγρότες, Κτηνοτρόφοι,
Τρία χρόνια πέρασαν από τη νέα αναθεώρηση της Κοινής Αγροτική Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αναθεώρηση αυτή προσάρμοσε τη γεωργία και την κτηνοτροφία ακόμη περισσότερο στους νόμους της αγοράς με το μανδύα των «εθνικών στόχων» στα πλαίσια του ευρωπαϊκού μονόδρομου, κρύβοντας τον βαθιά ταξικό χαρακτήρα της.
Η λογική της «ανταγωνιστικότητας», της «επιχειρηματικότητας», του «αγρότη επιχειρηματία», της «συνεργασίας με τον τραπεζικό τομέα», των «διεπαγγελματικών ενώσεων», των «επενδυτικών προγραμμάτων» και το σταμάτημα της κρατικοσυνεταιριστικής παρέμβασης, οδήγησε στην συγκέντρωση γης και παραγωγής, στη μείωση του αγροτικού πληθυσμού και στην κλοπή σε βάρος του εργαζόμενου- καταναλωτή, ενισχύοντας το αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο, το κύκλωμα μεγαλεμπόρων- τυποποιητών και βιομηχάνων, όλων αυτών που ξεκοκάλισαν τις επιδοτήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σταθεροποίησαν την εξουσία τους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Η πολιτική αυτή συναποφασίστηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης απ’ όλες τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με την πλήρη συναίνεση των ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ, και όλων αυτών που δημιούργησαν και δημιουργούν αυταπάτες για την «κοινωνική Ευρώπη των λαών».
Στόχος όλων αυτών είναι η δημιουργία του αγρότη- επιχειρηματία καπιταλιστή, συνεταίρο της εκάστοτε εξουσίας, που με τη βοήθεια των καρτέλ, της συνεταιριστικής γραφειοκρατίας, αλλά και το ξεζούμισμα των εργατών γης, θα είναι ο κυρίαρχος στην περιφέρεια.

Αγρότισσες, Αγρότες, Κτηνοτρόφοι,
τα προβλήματα προέρχονται από το εκρηκτικό παρόν και μέλλον της παγκόσμιας καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης του αγροτικού τομέα και της βαθύτερης συνένωσής του με τη διατροφική βιομηχανία και την επιστήμη κάτω από τους νόμους του κέρδους και της αγοράς.
Η προοπτική της φτωχής αγροτιάς στο ξεκλήρισμα, στη χωματερή της ανεργίας και των εργαζομένων στην πλαστική και μεταλλαγμένη διατροφή σε ένα κατεστραμμένο περιβάλλον ενώνει βαθύτερα τα συμφέροντα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με αυτά των εργαζομένων.
Το κοινό τους μέτωπο είναι η μόνη απάντηση στη δυσοσμία που αποπνέει η καπιταλιστική κρίση της εποχής μας. Ο αγώνας για μια ανώτερη, διεθνοποιημένη και ποιοτικά αλλαγμένη σοσιαλιστική παραγωγή μέσω της εργατικής εξουσίας αποτελεί προϋπόθεση για τη διαμόρφωση προγραμμάτων πάλης και αιτημάτων για να έχουμε μικρές νίκες στο σήμερα.
Με κινητοποιήσεις ανεξάρτητες από τη συνεταιριστική γραφειοκρατία αλλά και από κάθε λογής αγροτοπατέρες, που έχουν δώσει «εξετάσεις» στο σύστημα, συνεχίστε με αγώνες πραγματικούς και όχι συμβολικούς, δυναμώνοντας του πρωτοβάθμιους συλλόγους σας.
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ –ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Αγρότισσες,αγρότες, κτηνοτρόφοι
Παραμερίστε τους μύθους περί «εθνικής οικονομίας» στην οποία ανήκουμε όλοι μαζί. Οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι και αυτοί με την «εθνική οικονομία» των παραγωγών του πλούτου που θα συρρικνώνεται όσο η «εθνική οικονομία» του κεφαλαίου αυξάνει την κερδοφορία της και επεκτείνεται.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ - Ν.Α.Ρ