Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εξαγγελία Λοβέρδου PDF Print E-mail

Η χτεσινή εξαγγελία του Υπουργού Ανεργίας και Κοινωνικής Αποδόμησης κ. Λοβέρδου ότι θα καταργήσει με νομοθετική ρύθμιση όσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχουν υπογραφεί μετά τις 5 Μαΐου 2010 και προβλέπουν στοιχειώδεις αυξήσεις για τους εργαζόμενους, είναι μια πρωτοφανής πρόκληση. Η κυβέρνηση του Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ συνεχίζει τον αυταρχικό της κατήφορο, θεωρώντας ότι μπορεί να νομοθετεί «αποφασίζοντας και διατάσσοντας», υπερβαίνοντας το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και κάθε ως τώρα νομοθετική κατοχύρωση των μισθών των εργαζόμενων! Σε μια συγκυρία που ο πληθωρισμός «τρέχει» με πάνω από 5%, το λαϊκό εισόδημα μειώνεται, οι συντάξεις εξανεμίζονται, ενώ την ίδια στιγμή χαρίζονται δις σε Τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις, ο κος Λοβέρδος βρίσκει «προκλητικές» τις αυξήσεις μισθών πάνω από το 0%!

Καλό θα ήταν να πληροφορηθεί ο κος Λοβέρδος ότι τις αυξήσεις δεν τις χαρίζει κανείς στους εργαζόμενους, τις κατακτούν με τους αγώνες τους, μέσα από τα σωματεία τους. Κι αν η «συμμαχία των προθύμων» της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αναγνωρίζει το Μνημόνιο ως υπέρτατο νόμο του κράτους και συνυπέγραψε την επαίσχυντη τριετή εργασιακή ειρήνη που θα οδηγήσει σε ονομαστικό πάγωμα και ουσιαστική μείωση των μισθών, η πλειοψηφία του λαού βρίσκεται σε αντιπαράθεση όχι μόνο με το Μνημόνιο, αλλά και με τους υποστηριχτές του.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις διαρκείας μέχρι να ανατραπεί το επαίσχυντο Μνημόνιο κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ και όλοι όσοι το στηρίζουν.

Ο ανυποχώρητος αγώνας της ΟΕΝΓΕ και του νοσοκομειακού κινήματος ενάντια στο νομοσχέδιο διάλυσης της δημόσιας υγείας και περίθαλψης δείχνουν το δρόμο.