Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ- Ανταρσία για την Ανατροπή- με αφορμή την χθεσινή ορκωμοσία του Π.Σ Θεσσαλίας-Δελτίο τύπου

Το κοινωνικό ζήτημα( καθήλωση των μισθών, ανεργία, απολύσεις, μαύρες εργασιακές σχέσεις, κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, υγεία, παιδεία, ξεκλήρισμα μικρομεσαίων αγροτών, περιβάλλον) θα γνωρίσει νέα έκρηξη σαν αποτέλεσμα των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, την συναίνεση της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ, για το «ξεπέρασμα» της ιστορικής, πρωτόγνωρης, βαθειάς και μακράς διάρκειας οικονομικής κρίσης του συστήματος.
Θα συσσωρευτεί νέα οργή στο λαό και στη νεολαία και θα απαξιωθεί κι’ άλλο το ήδη απαξιωμένο πολιτικό σύστημα όπως φάνηκε και από τις εκλογές και την απεργία στις 15 Δεκέμβρη .
Οι περιφέρειες μέρος του πολιτικού συστήματος θα δεχθούν και αυτές πολλά πυρά από το οργανωμένο πολιτικό, μαζικό κίνημα την επόμενη περίοδο. Άλλωστε σε όλη την Ελλάδα οι περιφερειάρχες βγήκαν με ένα ποσοστό 15 – 22% επί των εγγεγραμμένων. Υπάρχει δηλαδή ήδη μία σοβαρή απαξίωση του θεσμού.
Απ’ την άλλη ο Καλλικράτης για μας αποτελεί την πιο αντιδραστική τομή στους θεσμούς της λεγόμενης «τοπικής αυτοδιοίκησης» και αυτό θα αποδειχθεί στην πορεία και μάλιστα σύντομα.
Σε ότι μας αφορά και παίρνοντας υπόψιν τους συσχετισμούς στο περιφερειακό συμβούλιο, θα ενημερώνουμε και θα καταγγέλλουμε στο λαό ότι αντιδραστικό προωθείται. Θα συνδεθούμε με εκείνες τις κινήσεις, συλλογικότητες και κινήματα που παλεύουν για την λύση των λεγόμενων «τοπικών προβλημάτων»

Λάρισα 23 -12-2010

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ανταρσία για την Ανατροπή