Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

φωτογραφιες από blog-katalipsi ESHEA
photos -guardian-link
Μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις ήταν η απάντηση στο όργιο τρομοκρατίας της κυβέρνησης PDF Print E-mail
Sunday, 06 December 2009 15:53

Συνεχίζουμε, συλλαλητήριο 7 Δεκέμβρη, Προπύλαια 12.30 μ.μ.

Παρά το όργιο αστυνομοκρατίας της κυβέρνησης, τις επιθέσεις ήδη από τη χθεσινή μέρα, τον αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας με μπλόκα τύπου Γάζας, το κλείσιμο του Μετρό, τις εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις, η πορεία ήταν μεγαλειώδης και ογκώδης. Χιλιάδες διαδηλωτές φοιτητές και μαθητές με πανό των καταλήψεων και των σχολείων και εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό παρών αψηφώντας την τρομοκρατία, πλημμύρισαν τα Προπύλαια και συμμετείχαν στη μαχητική διαδήλωση προς τη Βουλή στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ακόμη και εποχούμενες δυνάμεις όπως οι Γκοτζαμάνηδες χτύπησαν διαδηλωτές.
Παρόμοια και στη Θεσσαλονίκη παρά τις απίστευτες επιθέσεις τις μαζικές συλλήψεις ολόκληρων μπλοκ φοιτητών η διαδήλωση ήταν τεράστια.

Με τη σημερινή δυναμική διαδήλωση έγινε το πρώτο βήμα και συνεχίζουμε με την αυριανή διαδήλωση στα Προπύλαια στις 12.30. Η κυβέρνηση ας πάρει νωρίς το μήνυμα ότι αυτός ο Δεκέμβρης θα είναι σκληρότερος από τον περυσινό αν συνεχίσει να παίζει το βιολί της αστυνομικής επίθεσης στο κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Δεν ξεμπερδεύει με το κόσμο που εξεγέρθηκε στέλνοντας τα ΜΑΤ σε κάθε δρόμο. Ας σκεφτούν τι απόγιναν οι περυσινοί διαχειριστές του μηχανισμού που δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και ας συμμαζευτούν όσο είναι νωρίς. Έχουμε τη δύναμη με τις καταλήψεις, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να τους εμποδίσουμε να μας φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας.
Καταγγέλλουμε τις προσαγωγές τεσσάρων στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από την Νομική. Οι συναγωνιστές, μέλη της ΑΡΑΣ κουβαλούσαν προκηρύξεις της κίνησης και ντουντούκα.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των διαδηλωτών από την ομάδα Δέλτα που τραυμάτισαν σοβαρά αριστερή αγωνίστρια μέλος του ΕΕΚ στο Σύνταγμα.
Να αφεθούν αμέσως όλοι οι συλληφθέντες και να σταματήσουν οι στημένες δίκες σε βάρος των αγωνιστών που συνελήφθηκαν μετά από εισβολή στο στέκι τους στο Κερατσίνι.