Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ



άρχισε το μοίρασμα της δισέλιδη προκηρυξης

στην Θεσσαλία και ολοκληρωνεται το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο

Για να μπούν μπροστά οι ανάγκες

και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας!

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

Στον αστερισμό των εκλογών της «Τοπικής Αυτοδιοίκησης» το πολιτικό προσωπικό του συστήματος, μέσα από τις σειρήνες των ΜΜΕ, προσπαθεί να μας πείσει, πως τώρα είναι η ώρα για τα τοπικά προβλήματα και την ανάδειξη «ικανών τοπικών αρχόντων».

Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι :

Οι εκλογές γίνονται τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, προχωρά μαζί με την τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην εφαρμογή ενός πραγματικού σφαγείου μέτρων. Μπροστά στην όξυνση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, κατακρεουργούν τα εργατικά δικαιώματα με μείωση μισθών και συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων , «εξαφάνιση» της σύνταξης προσφέροντας στους κεφαλαιοκράτες το χαμηλό εργατικό κόστος που έχουν ανάγκη για να διατηρήσουν τα κέρδη τους. Ληστεύουν τους εργαζόμενους , ξεκληρίζουν την φτωχομεσαία αγροτιά και καταστρέφουν τους αυτοαπασχολούμενους και όλα αυτά για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ελλήνων και ξένων κεφαλαιοκρατών – δανειστών-τοκογλύφων. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα έδωσε μάχες με κορύφωση την 5Η Μάη δείχνοντας αντοχή και διάθεση αντίστασης χωρίς όμως προς το παρόν να μπορέσει να ανατρέψει την άγρια επίθεση. Ωστόσο έβαλε σοβαρές παρακαταθήκες για τους νέους αγώνες που έρχονται και θα αποτελέσουν έναν «δεύτερο» γύρο αναμέτρησης με την αντιλαϊκή πολιτική.

Μας κρύβουν πως :

Κομμάτι αυτής της επίθεσης είναι και η αναδιάρθρωση των μηχανισμών του «τοπικού κράτους» μέσα από το σχέδιο «Καλλικράτης». Αυτοί που ευθύνονται για την θηλιά που μας κόβει την ανάσα, εκπονούν τα νέα τους σχέδια «για το καλό μας». Σαν «αθώες περιστερές» σε μονολόγους, συζητήσεις και τηλεοπτικά παράθυρα, παρουσιάζουν τα… «οράματά» τους για το χωριό ,την πόλη, την περιφέρεια, αποκρύπτοντας πως ο Καλλικράτης είναι βαθιά αντιδραστική και αντιδημοκρατική μεταρρύθμιση γιατί:

Ü Οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις λειτουργιών των Δήμων και των περιφερειών , με αποτέλεσμα την αύξηση των δημοτικών τελών και επιβολή νέων φόρων. Φορτώνει νέα βάρη στους εργαζόμενους.

Ü Ενισχύει τις περικοπές στην υγεία και την παιδεία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια και τα Νοσοκομεία ( ήδη άρχισαν να κλείνουν ή να συνενώνονται σχολεία- κέντρα υγείας-παιδικοί σταθμοί )

Ü Συνδέει βαθύτερα το τοπικό κράτος με τις τράπεζες και το κεφάλαιο μέσα από το πλέγμα των επιχειρήσεων των Δήμων και των Περιφερειών, έτσι που το «τοπικό κράτος» να γίνει όμηρος των τραπεζών.

Ü Προωθεί μαζικές απολύσεις υπαλλήλων και συμβασιούχων και χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων. (ήδη έχουν απολυθεί χιλιάδες συμβασιούχοι – η ανεργία χτυπά κόκκινο με ποσοστά πρωτόγνωρα )

Ü Εντείνει την αυταρχική θωράκιση του τοπικού κράτους απέναντι στο λαϊκό παράγοντα. (εκλογές κάθε 5 χρόνια και νέες αρμοδιότητες στις δημοτικές αστυνομίες κτλ) .

Ü Επιβάλλει την πλήρη υποταγή των κάθε είδους σχεδιασμών στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στις προτεραιότητες της , μέσα από τα «κοινοτικά κονδύλια». Οι ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων θα μπουν στο περιθώριο οδηγώντας στην εγκατάλειψη της επαρχίας και της υπαίθρου, ειδικά των πιο φτωχών περιοχών, και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο όνομα της ψευτο-«ανάπτυξης». (λιγνίτης στην Ελασσόνα , καταπάτηση του Ολύμπου και του Πηλίου , καταστροφή παραλιακής ζώνης μέσω της υπερεκμετάλλευσης κτλ)

Οι εκλογές για την «τοπική αυτοδιοίκηση» είναι μια κεντρική πολιτική μάχη που δεν απαντιέται με την λογική συνδιαχείρισης, μισής αντίστασης, ΄΄εθνικής ανάπτυξης΄΄ και κομματικού πατριωτισμού της συμβιβασμένης Αριστεράς.

Γνωρίζοντας πως μόνο η συνεχής, ανυπόταχτη πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδιά τους, να ανατρέψει την σημερινή κατάσταση και να ακυρώσει το εφιαλτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν, παρεμβαίνουμε για:

- Την καταδίκη του «μνημονίου» κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

- Την αποδοκιμασία τόσο της ΝΔ που συμφωνεί στην κυβερνητική πολιτική όσο και του ακροδεξιού, ρατσιστικού ΛΑΟΣ που έχει στηρίξει ανοιχτά το «Μνημόνιο».

Θέλουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές:

- Να εκφραστεί η πάλη ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» από τη σκοπιά των μαχόμενων ριζοσπαστικών τοπικών κινημάτων.

- Να αποτυπωθεί η δυναμική των αγώνων και η προοπτική της κλιμάκωσής τους μέχρι τη νίκη, η οργή του κόσμου της δουλειάς και η απαίτηση για συνολική ανατροπή των πολιτικών του «Μνημονίου», η εμπιστοσύνη στη δυνατότητα των ενωτικών μαχητικών αγώνων να κερδίζουν και να ανατρέπουν πολιτικές,

- Να ενισχυθεί η ανάγκη συσπείρωσης όλων όσων αναζητούν δρόμους ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική και θέλουν να ξανακάνουν την Αριστερά συνώνυμη με την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την ανατροπή.

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ» έχει ως στόχο την δημιουργία ενός κινήματος ανταρσίας και ανατροπής ,που μαζί με τα ιδιαίτερα κοινωνικά, πολιτικά, περιβαλλοντικά και εργασιακά ζητήματα του τόπου μας θα παλεύει για :

ü Ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Άμεση απόσυρση όλων των αντιλαϊκών νομοσχεδίων.

ü Μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους ( το έχουμε χιλιοπληρώσει).

ü Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. Έξοδος από την ΟΝΕ και το ευρώ.

ü Ρήξη-αποδέσμευση από την ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού

ü Απαγόρευση απολύσεων.

ü Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία για όλους. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών και των φτωχών αγροτών, ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων.
ü Γενναίες φοροαπαλλαγές στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Δραστική αύξηση στη φορολογία του κεφαλαίου. Δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών.

ü Εθνικοποίηση της Ε65 και των άλλων “ιδιωτικών δρόμων”, χωρίς αποζημίωση κατάργηση των διοδίων για ελεύθερη- δωρεάν διέλευση.

Λέμε :

- Όχι στον «Καλλικράτη» και την αντιδραστική μεταρρύθμιση του «τοπικού κράτους».

- Όχι στους μεσογειακούς αγώνες και στην εξόρυξη του λιγνίτη στην Ελασσόνα που οδηγούν στην καταστροφή και την υπερχρέωσή μας.

Παλεύουμε για :

- Λύση τώρα του προβλήματος της λειψυδρίας στον κάμπο χωρίς καταστροφή του περιβάλλοντος και μακριά από λογικές ιδιωτικοποιήσεων και νέων χαρατσιών.

-Εγγυημένες κατώτερες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα , δημιουργία παραγωγικών αγροτικών συνεταιρισμών, καμιά ιδιωτικοποίηση ή διάλυση του ΕΛΓΑ.

Καλούμε σε κοινή δράση ,πρώτα απ΄ όλα , όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος που βρεθήκαμε μαζί το προηγούμενο διάστημα σε απεργίες , διαδηλώσεις , τοπικά κινήματα. Όλους όσους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ενάντια στην οικολογική καταστροφή και την καταπάτηση ελεύθερων χώρων , ενάντια στα διόδια και τους «κεφαλικούς» φόρους , κόντρα στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων. Καλούμε τέλος σε συστράτευση τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που νιώθουν την ανάγκη μιας Αριστεράς που να είναι πραγματική δύναμη ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

«Αυτό που έχετε αρνηθείτε το

και πάρτε αυτό που σας αρνούνται»

Μπ. Μπρεχτ

Στις 7 Νοέμβρη στις περιφερειακές εκλογές ψηφίζουμε-στηρίζουμε :

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

Συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας στην Ακρόπολη σήμερα στις 5 μ.μ.





ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΒΑΝΑΥΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 5 ΜΜ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ & ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΤΩΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΜΑΤ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


">ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ & ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΤΩΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.