Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ Α.Δ.Μ.Η.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Από σήμερα το πρωί στις 6.00 π.μ. το σωματείο των τεχνικών της ΔΕΗ Λάρισας καθώς και ο Σύλλογος των συνταξιούχων Λάρισας προχωρήσαμε σε κατάληψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ Λάρισας αορίστου διάρκειας. Στα γραφεία της ΔΕΗ,σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους ήρθαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Λάρισας, Η Επιτροπή Αγώνα των εκπαιδευτικών Λάρισας, Η Ανταρσυα Λάρισας, Βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε σε επιφυλακή..............





ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ Α.Δ.Μ.Η.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η ψήφιση στη βουλή την επόμενη βδομάδα του σχεδίου νομού για την ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) σηματοδοτεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ και όλων των κοινωνικών αγαθών (ρεύμα, νερό, υγεία και παιδεία) στην ιδιωτική κερδοσκοπία.

Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας (όπως δείχνει και η εμπειρία από άλλες χώρες) έγινε για να κερδοσκοπήσουν οι βιομήχανοι της Ενέργειας και γενικότερα το κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, που θα έχουν πανάκριβο ρεύμα με όλο και περισσότερους να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σ αυτό ούτε για τα στοιχειώδη!

Τα Δίκτυα Μεταφοράς της Υψηλής Τάσης (ΑΔΜΗΕ) (11.300 χιλιάδες χιλιόμετρα), οι 220 υποσταθμοί και κέντρα Υψηλής Τάσης, αλλά και τα 3 Εθνικά Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας παίζουν στρατηγικό ρόλο στην Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας

Οι εργαζόμενοι πρώτα και κύρια πρέπει να μην επιτρέψουν να γίνει αυτό το ξεπούλημα γιατί είναι αυτοί που θα υποστούν τις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις των «επενδυτών», τους μισθούς πείνας αλλά και τις απολύσεις που ήδη εξαγγέλλονται.

Σ' αυτό τον αγώνα πρέπει να έχουν συμμάχους όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους γιατί το συμφέρον τους είναι σε μια δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού και όχι στους κερδοσκόπους.

Να δημιουργήσουμε τώρα μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ που θα ανοίξει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση ολόκληρης της ενέργειας! Μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση και την ΕΕ που προωθούν τα συμφέροντα μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών μέσα από την καταλήστευση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και του δημόσιου πλούτου!

Με μπροστάρη το εργατικό κίνημα να παλέψουμε διεκδικώντας

Όχι στην ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών, Δωρεάν πρόσβαση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των ανασφάλιστων και όλων των λαϊκών στρωμάτων σε υγεία, παιδεία, ρεύμα και νερό.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, της ΔΕΗ και της ενέργειας συνολικότερα.ΔΕΗ 100% στο δημόσιο, καθετοποιημένη, με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή του ρεύματος κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο σε μια πολιτική κατεύθυνση πλήρους κοινωνικοποίησης. Για μια ΔΕΗ που θα παράγει «ρεύμα φθηνό για όλο το λαό» και όχι για τους βιομήχανους και την αστική τάξη.
Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση ολόκληρου του Ηλεκτρενεργειακού τομέα και της ενέργειας συνολικότερα. Καμιά μετοχή σε ιδιώτη, κανένας ιδιώτης στην Παραγωγή, μεταφορά και διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας.