Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ολονυκτια Διαμαρτυρία -παρέμβαση εκπαιδευτικών στην Λάρισα


Με μια πρωτότυπη διαμαρτυρία οι Λαρισαίοι καθηγητές αντιδράσαν στις διαθεσιμότητες, αλλά και στις υποχρεωτικές μετατάξεις, συγκεντρωμένοι μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της πόλης και έμειναν εκεί όλη τη νύχτα εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Οι καθηγητές επιμένουν και θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενημερώνοντας τον κόσμο και ζητώντας την συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα που δίνουν…




















Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού.

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού.
Η συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου είναι το πρώτο βήμα για να βγουν στο σφυρί τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών. Η επί τρία χρόνια ψηφιζόμενη αναστολή των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία αίρεται. Δικαιολογία βρέθηκε. Είναι τώρα οι επιτήδειοι. Το έργο το έχουμε ξαναδεί: Για τα δημοκρατικά δικαιώματα ήταν οι τρομοκράτες, για τη φορομπηξία οι φοροφυγάδες... Το θύμα όμως πάντα το ίδιο. Τα εξουθενωμένα πλέον λαϊκά στρώματα.
Μετά την οικονομική εξόντωση τεράστιων κοινωνικών στρωμάτων, οι τοκογλύφοι της κυβέρνησης και της ΕΕ έρχονται να τιμωρήσουν τους «δανειολήπτες». Την ώρα που ο Σόιμπλε προαναγγέλλει τρίτο μνημόνιο για το 2014, οι ντόπιοι συνεργάτες απαντούν ξανά με τιμωρία όσων έχασαν τη δουλειά τους, μειώθηκε ο μισθός και η σύνταξή τους, τινάχτηκε στον αέρα, όχι μόνο κάθε οικονομικός τους προγραμματισμός, μα η ζωή τους ολόκληρη και το μέλλον των παιδιών τους.
Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι μόνο καταδικάζουμε την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και την τρόικα ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ, αλλά συνεχίζουμε τη μάχη για την αντικαπιταλιστική ανατροπή αυτής της κατάστασης. Θυμίζουμε στα κοράκια ότι η κατοικία είναι δικαίωμα, για το οποίο μάλιστα στη χώρα μας οι κυβερνήσεις ποτέ δεν άσκησαν κοινωνική πολιτική. Ο λαός που έχτισε τα σπίτια του με όπλο την αλληλεγγύη και την αυτενέργεια δε θα υποχωρήσει. Αν κι άλλο τον υποτιμήσετε, θα πάρει το δικά σας «σπίτια», κυβερνητικοί τοκογλύφοι.
Καλούμε τον λαό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους νέους, το λαϊκό κίνημα και όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς να δημιουργήσουν από κοινού μια ανίκητη ασπίδα αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής που όχι μόνο δεν θα αφήσει κανένα σπίτι του λαού να πέσει στα χέρια της αγοράς, αλλά θα στείλει αυτή την πολιτική και τους πολιτικούς υπηρέτες της στο σπίτι τους. 
 ΑΝΤΑΡΣΥΑ