Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Όλοι στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη – Πλ. Νομαρχίας 10 π.μ.




Όλοι στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη – Πλ. Νομαρχίας 10 π.μ.


Η νέα τρικομματική κυβέρνηση - χούντα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις των τραπεζών, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η περίφημη «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου αποδείχτηκε ένα τεράστιο ψέμα.

Ανακοινώνουν νέα εξοντωτικά μέτρα. Νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων. Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων. Κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών. Νέα ληστρικά χαράτσια. Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Διάλυση της Υγείας και της Παιδείας. Μέχρι και το εξαήμερο θέλουν να επιβάλλουν για να μας κάνουν δούλους της εργοδοσίας.

Διαλύουν τις ζωές μας, με απλήρωτη εργασία, με «μισθούς κάτω από 500 ευρώ και με την ανεργία να φτάνει στο τέλος του χρόνου το εφιαλτικό 28 - 30%.

Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν. Με τη διαρκή τρομοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την εργοδοσία που έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα στρατόπεδα. Με τις απειλές του Δένδια πως θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο ενάντια στις διαδηλώσεις. Με τη φασιστική βία των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που κυνηγούν τους πιο αδύνατους.
 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ
 

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής. Μέσα στην παγκόσμια κρίση του συστήματος οι δυνάμεις του κεφαλαίου μας οδηγούν σε μια πρωτοφανή οπισθοδρόμηση. Δεν θα υπάρξει επιβίωση του λαού, χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους δανειστές και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δεν θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν νικηφόρους αγώνες. Να τους γυρίσουμε την πλάτη. Να μπούμε όλοι μπροστά χωρίς ανάθεση στους «πεφωτισμένους» ηγέτες.
 

Να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής, σωτηρίας και αξιοπρέπειας. Ζητούμενο σήμερα είναι ο παλλαϊκός ξεσηκωμός, με αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας. Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει μαζί με τους νόμους της από τη λαϊκή οργή. Με επαναλαμβανόμενες γενικές απεργίες. Με συντονισμένους κλαδικούς αγώνες. Με δυναμικές μορφές πάλης όπως καταλήψεις, αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων κα. Με μαζικές μορφές ανυπακοής κατά της φορομπηξίας. Με το συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων χώρων σε ένα μαζικό, πανελλαδικό κέντρο ανυποχώρητου αγώνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ
 

· Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα. Να ακυρωθούν τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση και οι αντεργατικοί νόμοι.
· Αποδέσμευση της χώρας από την Τρόικα και τα δάνεια. Διαγραφή του χρέους, ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ.
 
· Πραγματική δημοκρατία. Όχι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία.
 
· Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο. Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας. Δημόσια παιδεία – υγεία – κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια.
· Υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας. Να ακυρωθούν οι περικοπές των 2,5 τελευταίων ετών. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Απαγόρευση των απολύσεων, όχι στην εφεδρεία
 
· Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όσο χρόνο παραμένουν άνεργοι.
 
· Δραστική φορολογία του κεφαλαίου και του πλούτου.


ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ