Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ(ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Ο λαός ψηφίζει μαζικά στους δρόμους: Όχι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σφαγής! Κάτω η κυβέρνηση και η βάρβαρη πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ!
Κυβερνητικό και αστυνομικό σχέδιο επίθεσης στους διαδηλωτές. Κλιμακούμενη επίθεση με στόχο την εκκένωση της Πλ. Συντάγματος από το μεσημέρι.
Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της 15ης Ιούνη, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι δίνουν και σήμερα Τρίτη 28 Ιούνη δυναμικά το "παρών" στην πρώτη μέρα της 48ωρης γενικής απεργίας. Χιλιάδες διαδηλωτές από το πρωί συγκεντρώθηκαν στους δρόμους εκφράζοντας έμπρακτα την απόρριψη της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, την απόρριψη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, των Μνημονίων και την αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος. Η απεργιακή συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ξεκίνησε στις 11.30 με πορεία από το Μουσείο στην Πατησίων και με κατεύθυνση προς τη Βουλή. Γύρω στις 12.30, χιλιάδες μαχόμενοι απεργοί με τα συνδικάτα τους και λαός από κινήσεις, συνελεύσεις, άνεργοι, νεολαία, φοιτητές έφτασαν στην Πλατεία Συντάγματος για τον 48ωρο αποκλεισμό της Βουλής. Εκεί συναντήθηκαν με πλήθος λαού που βρισκόταν από νωρίς πυκνώνοντας τις γραμμές του συλλαλητηρίου  ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος βρισκόταν και το ΠΑΜΕ το οποίο αποχώρησε με πορεία.
Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Η αστυνομία με προκλήσεις στις κάτω εισόδους της Πλατείας Συντάγματος και με προώθηση διμοιριών ΜΑΤ στις παρυφές της συγκέντρωσης προσπαθεί να εφαρμόσει το σχέδιο διάλυσής της. Εκτεταμένη χρήση χημικών μετά τις 2.30 μ.μ. στην Καρ. Σερβίας, τη Φιλελλήνων, τη Σταδίου και τη Μητροπόλεως. Εκτεταμένη επίθεση των ΜΑΤ στις 15.30 μ.μ. σε ολόκληρη την πλατεία και προκλητικό χτύπημα στα μπλοκ των σωματείων και στο περίπτερο της κίνησης "Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε"στη γωνία Όθωνος και Αμαλίας. Στην επίθεση έγινε προσαγωγή του στελέχους του αντιδικτατορικού αγώνα και του ΝΑΡ σ. Σήφη Καυκαλά και άλλων διαδηλωτών. Μετά από διαμαρτυρία συνδικαλιστών και στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφέθηκαν ελεύθεροι. Επίθεση με δακρυγόνο εξ επαφής και ταυτόχρονα με πέτρες από ομάδες τυφλής βίας, στην αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και δημοτικών-περιφερειακών συμβούλων την ώρα που ζητούσαν την απελευθέρωση των προσαχθέντων από τα μπλοκ των σωματείων. Σχεδιασμένη από την κυβέρνηση η επίθεση, που φοβάται την λαϊκή αντίδραση και κατακραυγή. Αποδοκιμάζεται μαζικά η επίθεση των ΜΑΤ,των ασφαλιτών και φασιστοειδών. Αποδοκιμασίες των διαδηλωτών και απέναντι στη δράση ομάδων τυφλής βίας που εξυπηρετούν το σχέδιο απομαζικοποίησης της πλατείας και την επίθεση της αστυνομίας. Ανασύνταξη των διαδηλωτών και επαναπροσέγγιση της πλατεία μπροστά στη Βουλή, για να μην περάσει το σχέδιο κρατικής και κυβερνητικής καταστολής. Η αστυνομία με κυβερνητική εντολή, εντελώς αναίτια και απρόκλητα ρίχνει τόνους δακρυγόνα στην Λ. Αμαλίας μπροστά στη Βουλή κάθε φορά που οι διαδηλωτές προσπαθούν να συγκεντρωθούν ξανά στο σημείο.
Έκκληση για ψυχραιμία από τα μεγάφωνα της πλατείας και για μαζική συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή!
Στις 7.00 μ.μ. νέα συγκέντρωση και η μεγάλη συναυλία στην Πλ. Συντάγματος. Σε εξέλιξη και οι πορείες και συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις όλης της χώρας. Κάλεσμα των Σωματείων, των λαϊκών συνελεύσεων και των οργανώσεων της Αριστεράς σε μαζική κάθοδο του λαού στο Σύνταγμα για όλο το 48-ωρο. 

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ,ΞΑΝΑ 9.30 ΠΜ ΠΛ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ.ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΩΝ

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις,  και η συγκλονιστική σε όγκο και πυκνότητα  απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, δείχνουν ό τι μέσα στους εργαζόμενους, στη νεολαία, σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, η απόρριψη της κυβερνητικής πολιτικής, του μνημονίου,του Μεσοπρόθεσμου, η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος μεγαλώνει. Οι στημένες προβοκάτσιες κρατικών, παρακρατικών μηχανισμών, οι ομάδες τυφλής βίας που προκαλούσαν μπροστά στη βουλή και η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία ενάντια στους διαδηλωτές δεν στάθηκαν ικανές να απομακρύνουν τον κόσμο από την πλατεία Συντάγματος, στην οποία παραμένει μαζικά και καλεί σε νέα συγκέντρωση.
 Είναι φανερό ότι το Μνημόνιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν χρεοκοπήσει πολιτικά στην συνείδηση του ελληνικού λαού.  Είναι η ώρα  που το πολιτικό σύστημα πάει  να στήσει μια νέα οικουμενική, -άλλωστε αυτή ήταν που το 1990 το έβγαλε από το αδιέξοδο- ψάχνοντας για πρόθυμους μέσα και έξω από την βουλή για να εφαρμοστεί η βάρβαρη αυτή πολιτική.

Ο αγώνας τώρα πρέπει να ενταθεί με ένα πλούτο μορφών (απεργίες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις), με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, με συνεχή παραμονή στους δρόμους, στις πλατείες και με γενίκευση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή, σε κάθε γειτονιά και πόλη. Γιατί μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την  ανατροπή της κυβέρνησης και τη νίκη των εργατικών και λαϊκών αιτημάτων. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία που θα σέβεται το μόχθο του εργαζόμενου, το όνειρο του νέου, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Καλούμε ανυποχώρητα στις 9.30 πμ Προσυγκέντρωση στην Πλατεία Νομαρχίας και όλο τον κόσμο της πλατείας και του Εργατικού Κέντρου σε κοινή πορεία
28-6-2011

  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας