Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Η ΠΑΛΛΑΪΚΗ, ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 6/12Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Η ΠΑΛΛΑΪΚΗ, ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 6/12

Το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας κάλεσε, το πρωί της Τετάρτης 7-12, Δελτίο Τύπου και ενημέρωσης για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο μεγάλο, μαζικό συλλαλητήριο της 6-12 στο οποίο η συμμετοχή, παρά τη συντονισμένη συγκάλυψη ξεπέρασε τις 20.000.

Στο Δελτίο Τύπου που έλαβε χώρα στη Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρίσταντο, εκτός από τους εκπροσώπους των Φοιτητικών Συλλόγων, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, της Ενώσεως Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, εκπρόσωποι δικηγόροι από την Ομάδα Νομικής Βοήθειας, γονείς τραυματιών φοιτητών, τραυματίες και προσαχθέντες από τη πορεία και εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών καθηγητών.

Ο απολογισμός των τραυματισμών, προσαγωγών και συλλήψεων μετά τη πορεία είναι ο εξής: 96 προσαγωγές, από τις οποίες 43 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατηγορίες πλημμέληματικού χαρακτήρα (διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοκατοχή καθώς και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης). Όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος δικηγόρος της Ομάδας Νομικής Βοήθειας, στους συλληφθέντες (που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μαθητές και φοιτητές) δεν επιτράπηκε να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους παρά μόνο όταν είχε συνταχθεί το κατηγορητήριο. Εν συνεχεία, σημείωσε ότι το εκτεταμένο κατασταλτικό χτύπημα που δέχθηκε η πορεία προφανώς αποτελούσε κεντρική εντολή και σχέδιο του Υπουργείου (και όχι απλά κάποιων κλιμακίων της αστυνομίας) το οποίο φέρει και συγκεκριμένα τις ευθύνες.

Ακολούθησε τοποθέτηση από εκπρόσωπο της ΟΕΝΓΕ, ο οποίος σημείωσε ότι περίπου 40 άτομα πήγαν μετά την πορεία χτυπημένα στα επείγοντα περιστατικά των εφημερευόντων νοσοκομείων με εγκεφαλικές κακώσεις (δύο εξ αυτών νοσηλεύονται ακόμη στο ΚΑΤ). Επίσης, ότι αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονταν στα νοσοκομεία, τρομοκρατώντας και ανακρίνοντας τους τραυματισμένους. Κάλεσε μάλιστα τους γιατρούς να καταγγέλλουν, αντίστοιχα, περιστατικά. Έπειτα, εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ έκανε λόγο για 45 τραυματίες στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Λαϊκό, ΚΑΤ, Πολυκλινική, όλοι με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και 30 άτομα κατέφυγαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα. Αρκετοί τραυματίες είχαν αιματώματα στο κεφάλι γεγονός που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί άσκησαν σχεδόν θανατηφόρα βία που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και θανάτους διαδηλωτών, στοιχείο που φαίνεται από το πρωτοφανή αριθμό των τραυματιών. Εν συνεχεία, κατήγγειλε την ανάκριση τραυματιών από αστυνομικούς με πολιτικά και άνδρες της Ασφάλειας μέσα στα χειρουργεία. Οι γιατροί του ΚΑΤ καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό φυσικά, δήλωσε, δεν επέτρεψαν την είσοδο αυτών στα χειρουργεία των τραυματιών. Τέλος, δήλωσε, η ΕΙΝΑΠ καλεί όλους τους γιατρούς να αντισταθούν σε αυτές τις πρακτικές, αναφέροντας και τις προσωπικές ευθύνες που φέρει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καλώντας τον, όπως και ο εκπρόσωπος της Νομικής Βοήθειας αμέσως μετά να παραιτηθεί.

Το λόγο πήρε έπειτα, μητέρα ενός εκ των σοβαρά τραυματισμένων (ο οποίος είναι φοιτητής της Αρχιτεκτονικής) η οποία ανέφερε τα σφοδρά και πολλαπλά χτυπήματα (ιδιαίτερα σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) που δέχθηκε ο γιος της, στη προσπάθεια του να προστατέψει από ξυλοδαρμό τη μικρότερη αδερφή του καθώς και την απαράδεχτη συστηματική προσπάθεια για ανάκριση που άνδρες της Ασφάλειας μεθόδευαν καθ’ όλη την παραμονή του στο νοσοκομείο.

Από τη μεριά των Φοιτητικών Συλλόγων, καταγγέλλουμε απερίφραστα την άνανδρη και ύπουλη επίθεση που δέχθηκε το σύνολο της πορείας των φοιτητών, των μαθητών και των εργαζομένων. Στόχος ήταν η τρομοκράτηση του κινήματος (στοιχείο το οποίο φάνηκε και στην πανελλαδική πορεία που διοργάνωσε την Πέμπτη 2/12 στο κέντρο της Αθήνας και έτυχε παρόμοιας αντιμετώπισης από τις δυνάμεις καταστολής) που άρχιζε από την υγειονομική ζώνη που στήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί της Δευτέρας 6 Δεκέμβρη και κορυφώθηκε με τις αλλεπάλληλες, αναίτιες βιαιοπραγίες που δέχθηκε το σώμα της πορείας καθώς και με την ακραιφνώς αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στους προσαχθέντες (η οποία συνεχίστηκε και προς τους αλληλέγγυος φοιτητές το πρωί της 7 Δεκέμβρη στα δικαστήρια της Ευελπιδων). Φυσικά άξια καταγγελίας είναι και η γενική αποσιώπηση των γεγονότων από διάφορα μέσα και κέντρα ενημέρωσης.

Διαμηνύουμε σε κάθε τόνο ότι όλοι οι τραυματίες ή προσαχθέντες φοιτητές θα κινηθούν με κάθε νόμιμο τρόπο απέναντι στους φυσικούς και πολιτικούς υπευθύνους. Η «ειδική μεταχείριση» που απολαμβάνει το κίνημά μας δεν αποτυπώνει τίποτε άλλο πέρα από το φόβο της κυβέρνησης για τη δυναμική που αυτό έχει αρχίσει να αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα και ακόμη περισσότερο για τη δυνατότητα που εμφανίζει αυτή η δυναμική να συμπαρασύρει και την υπόλοιπη νεολαία καθώς και τους εργαζόμενους σε ένα ανατρεπτικό ποτάμι που θα σαρώσει όλη αυτό την άθλια επίθεση που κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ έχουν εξαπολύσει εναντίον μας.

Ενώ ο Στρος Καν γίνεται δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους στο κέντρο της Αθήνας, η νεολαία και οι φοιτητές που αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια και για ένα άλλο μέλλον για τη κοινωνική πλειοψηφία αντιμετωπίζονται ως «απειλές για το σύστημα» και ως εγκληματίες. Η επίθεση αυτή στο νεολαιίστικο κίνημα είναι ίδια με την επίθεση που δέχθηκαν το τελευταίο διάστημα όσοι αγωνίζονται και αντιστέκονται στην τρομοκρατία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ και ΔΝΤ (από τους εργαζομένους στο Υπουργείο Πολιτισμού έως τους εργαζομένους στον ΟΣΕ και στα λιμάνια). Ιδιαίτερα την ημέρα μνήμης της στυγνής δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί τους οποίους διευθύνει δείξανε ότι παρά την δίκαιη κατηγορία του δολοφόνου Ε.Κορκονέα, η πολιτική και η στάση που οδήγησε σε αυτό το έγκλημα όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά κλιμακώθηκε απέναντι στη νεολαία και τα αγωνιζόμενα κομμάτια των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Δηλώνουμε με βεβαιότητα ότι αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν θα σκύψει στο ζυγό αυτής της ιδιότυπης χούντας που επαίσχυντα επιβάλλουν κυβέρνηση και ΔΝΤ σε όσους δεν δέχονται τις προσταγές τους ως μονόδρομο. Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους σε νέες συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις. Καλούμε όλο το λαό σε συστράτευση και αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ με μαζική, αυτοπεριφρουριμένη παρουσία στο δρόμο και απέναντι σε καθένα που προσπαθεί να διαλύσει τις κινητοποιήσεις του.

Από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,

Τετάρτη 7/12/2010.

Να φύγουν κυβέρνηση και πολιτικές fast-crack της κοινωνίας και των εργαζόμενων!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Να φύγουν κυβέρνηση και πολιτικές fast-crack της κοινωνίας και των εργαζόμενων! PDF Print E-mail
Saturday, 11 December 2010 10:59

Στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τον ΣΕΒ, την Τρόικα και τους Τραπεζίτες, η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο! Ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι άνθρωποι, μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, δεν κατέστρεψαν τη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων, όπως συνέβη στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται πραγματικά για κυβέρνηση fast-crack της κοινωνίας και των εργαζομένων! Όλες οι δήθεν «αντιστάσεις» και «διαπραγματεύσεις» της Υπουργού Εργασίας και του ίδιου του Πρωθυπουργού κατέληξαν σε ένα νομοσχέδιο που οδηγεί εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη φτώχεια, στην άγρια εκμετάλλευση, στην ελαστική εργασία, στην ανεργία. Οι απολύσεις γίνονται ακόμη πιο φθηνές, με την κατάργηση της αποζημίωσης για την απόλυση όσων εργάζονται μέχρι ένα έτος! Μισθοί πείνας, ελαστική εργασία, ουσιαστικά κατάργηση του 8ωρου, επέκταση του δουλεμπορίου της ενοικίασης εργαζομένων, εύκολες και φτηνές απολύσεις.

Και όλα αυτά ξεδιάντροπα, για να ενισχυθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων, να βγει περισσότερη υπεραξία από τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, ιδιωτικοποιούνται δημόσια αγαθά που είναι ζωτικής σημασίας για τον λαό, πέφτει άγριο τσεκούρι στις ΔΕΚΟ, αυξάνεται ο ΦΠΑ σε είδη επιβίωσης. Μόνο ωφελημένο το κεφάλαιο, το οποίο βγαίνει επιπλέον κερδισμένο και από το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» με νέες φοροελαφρύνσεις.

Εργασιακή και κοινωνική κόλαση για τους εργαζόμενους, νέα πεδία κερδοφορίας για τις μεγάλες εταιρείες. Να πού οδηγεί το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

ΜΜΕ _ΒΗΜΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ "ΒΗΜΑ"!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ &ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ «ΤΟ ΒΗΜΑ»
Οι ΔΟΛιες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας θα πέσουν στο κενό

Το πογκρόμ απολύσεων εργαζομένων – συντακτών, υπαλλήλων, τεχνικών- συνεχίζεται στο συγκρότημα ΔΟΛ καθώς την Παρασκευή η διεύθυνση Ψυχάρη ανακοίνωσε την απόλυση 21 δημοσιογράφων της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, παρά τις περί του αντιθέτου «υποσχέσεις» που είχε διατυπώσει παράλληλα με την ανάκληση του προηγούμενου γύρου δεκάδων απολύσεων, μετά την απειλή απεργίας στον όμιλο.

Για να επιτύχει τις επιδιώξεις της, η εργοδοσία του Ψυχάρη έχει περάσει πλέον από το επίπεδο του ωμού εκβιασμού και της τρομοκράτησης των εργαζομένων στο επίπεδο της κυνικής εξαπάτησής τους, όταν προχώρησε σε εσπευσμένο κλείσιμο της ύλης της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ της ερχόμενης Κυριακής 12 Δεκεμβρίου, και στο τύπωμά της, με την άγνοια των εργαζομένων για τα επικείμενα σχέδιά του, και κατόπιν ανακοίνωσε τις απολύσεις! Νόμιζε προφανώς ότι με αυτό τον ΔΟΛιο τρόπο θα υπερβεί το σκόπελο της άμεσης απεργιακής απάντησης των εργαζομένων και τον κίνδυνο μη κυκλοφορίας στα περίπτερα της εφημερίδας.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καταδικάζει τις απαράδεκτες πρακτικές της εργοδοσίας του ΔΟΛ, στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ και τον όμιλο για διαρκή γενική συνέλευση και απεργία διαρκείας μέχρι την ανάκληση όλων των απολύσεων και καλεί τους εργαζόμενους όλους, τη νεολαία και όλο το λαό
ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/12/2010 ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ.

Ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια στο ΔΟΛ είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15/12,
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 10.30πμ.