Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ....................ΠΑΝΤΟΥ







Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησε σήμερα συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει το πολιτικό της πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές.

Ο Γιώργος Ρούσης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απέστειλε επιστολή αποδοχής της υποψηφιότητάς του, η οποια καταλήγει: «Αποφάσισα να αποδεχτώ την άκρως τιμητική για μένα πρόταση να κατέβω υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θέλοντας με την υποψηφιότητά μου αυτή να την ενισχύσω ολόπλευρα και ολόψυχα ως τη δύναμη εκείνη που ανταποκρίνεται με την μεγαλύτερη συνέπεια στα κριτήρια που ανέφερα παραπάνω, να την ενισχύσω ως την τη πιο συνεπή, αγωνιστική, μετωπική, αδογμάτιστη, αγνή, αριστερή δύναμη.

Ο Άγγελος Χάγιος, περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας, ανέφερε πως: “Είναι τιμητικό για μας που έχουμε εκατοντάδες βουλευτές μαζί μας, μιας άλλης Βουλής, αυτής των εργαζομένων και του λαού μας”, ενώ εξήγησε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν φιλοδοξεί να γίνει απλώς μία ακόμη κοινοβουλευτική δύναμη , αλλά να αξιοποιήσει την παρουσία της και στο Κοινοβούλιο για την ενίσχυση και την κλιμάκωση των αγώνων. “Με το που θα αναδειχτεί κυβέρνηση, στο πρώτο νομοσχέδιο η θέση μας είναι οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς να μπλοκάρουν τη Βουλή.”, είπε χαρακτηριστικά. Σε αυτή τη μάχη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε από κοινού δράση όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς: “Να συμφωνήσουμε με όλες τις δυνάμεις ότι θα συμπράξουμε σε μια τέτοια ανατροπή χωρίς ούτε μία μέρα ανοχής”. “Το μήνυμά μας”, είπε, “δεν είναι μόνο εκλογικό. Απευθύνεται προς τον κόσμο της εργασίας και λέει: 'Κάντε τη δική σας Ανταρσία'. “Η συμμετοχή μας στις εκλογές σημαίνει πως επιλέγουμε να δώσουμε τη μάχη ακόμα και στο γήπεδο του αντιπάλου. Και εκεί, εκτός έδρας, πάμε για το 'διπλό'”.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας, στην τοποθέτησή του τόνισε πως τα δύο λεγόμενα μεγάλα κόμματα έχουν ήδη αποτύχει στην προσπάθειά τους να στήσουν μια προεκλογική εκστρατεία χωρίς την Αριστερά. “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρεμβαίνει στις εκλογές και δεσμεύεται ότι “Στους φίλους του Τσοχατζόπουλου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή για τα δις που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Δεν τα 'φάγαμε μαζί' όπως μας έλεγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Τα φάγανε αυτοί μαζί με τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.” Υπογράμμισε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι απλώς μια αντιμνημονιακή δύναμη αλλά “προτείνει ένα συνολικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής του καπιταλισμού. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά. Το γρανάζι δεν το κινούν αυτοί, αλλά οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Χαλυβουργίας, του ALTER και όλων των ΜΜΕ, των νοσοκομείων και των σχολείων.” Στο ερώτημα για την κυβερνητική προοπτική της Αριστεράς, ο Π. Κωνσταντίνου υποστήριξε πως “ρόλος της Αριστεράς και των κομμάτων της δεν είναι να πάρουν την κυβέρνηση μέσω κοινοβουλευτικού δρόμου. Ρόλος της Αριστεράς είναι να οργανώσει και να δυναμώσει τους αγώνες μέχρι την επαναστατική ανατροπή του συστήματος. Όπου η Αριστερά συμμετείχε σε κυβερνήσεις οδηγήθηκε σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.”

Ο Δημήτρης Σαραφιανός, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής, τόνισε πως “ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή θα σημαίνει όχι απλώς ότι θα υπάρχει αντικαπιταλιστική παρουσία μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως ότι θα υπάρχουν βουλευτές έξω από τη Βουλή, μέσα στην πλατεία Συντάγματος που θα παλεύεουν για την ανατροπή των νόμων”. “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ”, συνέχισε, “είναι η δύναμη που είπε καθαρά από την αρχή: Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους δανειστές, παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους. Υπάρχει άλλος άμεσος δρόμος να σωθούν οι εργαζόμενοι ο μονόδρομος της ανατροπής. Απέναντι στους εκβιασμούς για το ευρώ, εμείς λέμε καθαρά ρήξη με την ΟΝΕ, αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο δεν θέλουμε ιδιωτικοποιήσεις, αλλά ζητάμε εθνικοποίηση των τραπεζών, των στρατηγικών επιχειρήσεων που να περάσουν κάτω από εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Το σύνθημα 'Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία' δεν είναι μόνο του παρελθόντος. Είναι πιο επίκαιρο από ποτε και ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να το κάνουμε πράξη. Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι ψήφος χαμένη, είναι ψήφος δύναμης για το κίνημα και την Αριστερά.”

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελούνται από προσωπικότητες της Αριστεράς, αγωνίστριες και αγωνιστές των κινημάτων, συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές, νέοι, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω”, άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στα κινήματα των πλατειών σε όλη την Ελλάδα. Σε κάθε εκλογική περιφέρεια, οργανώνονται συνεντεύξεις Τύπου, όπου παρουσιάζονται τα ψηφοδέλτια, διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 20 Απρίλη.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι πανεπιστημιακοί Γιώργος Ρούσης και Σπύρος Μαρκέτος, η Γιάννα Σακελλαρίου συνδικαλίστρια στο ΔΟΛ, ο ηθοποιός Κίμων Ρηγόπουλος, ο Σάββας Ψάλτης από το κίνημα τυφλών, η συνδικαλίστρια Σύλβια Κοιλάκου και τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, Μαρία Στύλλου, Αλέκος Βερναρδάκης και Γιάννης Φελέκης.

Σε Αθήνα και Πειραιά, ενδεικτικά συμμετέχουν οι παρακάτω:

Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΜΕΤΡΟ, Χάρης Μανώλης, απεργός της Ελληνικής Χαλυβουργίας, Γιωργος Παυλόπουλος, συνδικαλιστής στις τράπεζες και μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ, η Ελένη Καλαμπόκα, συμβασιούχος μιας μέρας στον Ιππόδρομο, ο Νίκος Καββαδάς, ειδικός γραμματέας της ΟΣΝΙΕ, Κώστας Καταραχιάς, γιατρός και μέλος της διοίκησης του σωματείου του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ο Άλκης Ψυχογιός, γιατρός και μέλος του ΔΣ των εργαζόμενων στο Κρατικό Νίκαιας, οι Γιάννης Θεοχάρης και Βασίλης Συλαϊδής από τη διοίκηση του σωματείου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, η Φλώρα Παπαδέδε, συνδικαλίστρια της ΔΕΗ, ο Νίκος Γουρλάς, πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στον αερολιμένα Αθηνών, η Στέλλα Ζούπα, συνδικαλίστρια στο χώρο του βιβλίου-χάρτου, η Χρυσούλα Παπαγεωργίου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, ο Παντελής Αυθίνος, γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων ΗΔΙΚΑ, ο Γιώργος Κοβιός, πρόεδρος του Σωματείου μισθωτών τεχνικών, ο Αντώνης Δραγανίγος, μέλος ΔΣ εργαζομένων ΜΟΔ, η Μαρία Ξιφαρά, μέλος ΔΣ εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, ο Κώστας Τουλγαρίδης, εκπαιδευτικός, η Τιάνα Ανδρέου, μέλος ΔΣ Σωματείου Κεφαλαιαγοράς, Σπύρος Κοντομάρης, μέλος ΔΣ εργαζόμενων ΔΕΠΑ.

Οι πανεπιστημιακοί: Παναγιώτης Σωτήρης, Τίνα Ζορμπαλά και Σπύρος Σακελλαρόπουλος.

Οι δημοσιογράφοι: Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Λεωνίδας Βατικιώτης, Κώστας Σαρρής, Κατερίνα Θωίδου, Τάσος Αναστασιάδης (ΔΟΛ) και ο διευθυντής της εφημερίδας ΠΡΙΝ Γιώργος Δελαστίκ. Οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης και Γιάννης Ραχιώτης.
Ο Χρήστος Τουλιάτος από το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Ο Παναγιώτης Μαυροειδής από την Πρωτοβουλία ενάντια στην ΕΕ και το ευρώ.

Ο Δημήτρης Δεσύλλας, πρώην ερυρωβουλευτής και νυν περιφερειακός συμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας “Εργατική Αλληλεγγύη”, ο Τάσος Αναστασιάδης, συντονιστής της Επιτροπής Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων, ο Γιάννης Σηφακάκης, συντονιστής της “Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο”, ο Τάσος Κατιντσάρος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι, όπως η Αναστασία Βεργάκη, εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση, η Ελένη Βαφειάδου αρχιτέκτονας, μέλος ΔΣ ΣΑΔΑΣ, και αγωνιστές που αναδείχτηκαν στο νεολαιίστικο κίνημα των τελευταίων ετών: Ζάχος Χριστοδουλόπουλος, Δημήτρης Γράψας, Σοφία Τσάδαρη, Μαριάννα Τσίχλη, Νίκη Αργύρη, Σπύρος Δρίτσας, Ηλίας Κεφαλάς.
Επίσης, ο Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, ο Αλέκος Παπασπυρίδης, δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης και η Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης.