Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
09/07/2013
1.       Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο  την πρωτοφανούς αυταρχισμού αστυνομική επιχείρηση ενάντια στους φοιτητές και εργαζομένους του Πανεπιστημίου Αθηνών που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ, για την κατεδάφιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Η αστυνομική αυτή επιχείρηση ήρθε σε συνέχεια αντίστοιχων επεμβάσεων σε άλλα ιδρύματα το τελευταίο διάστημα. Η εισβολή πάνοπλων αστυνομικών σε πανεπιστημιακό χώρο, η προσπάθεια να παραβιαστεί με τροχό μία εκ των εισόδων του ιδρύματος, η μαζική προσαγωγή φοιτητών, όλα αυτά αποτελούν φασίζουσες πρακτικές που παραπέμπουν σε μέρες χούντας. Εντάσσεται δε αυτή η κίνηση σε ένα συνολικότερο παροξυσμό αυταρχισμού, όπως φάνηκε από τις επιστρατεύσεις απεργών, το «μαύρο» στην ΕΡΤ, την παράνομη προφυλάκιση του Κώστα Σακκά.
2.       Η κίνηση αυτή αποτυπώνει την πραγματική σκοπιμότητα που είχε η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Στόχος είναι η ποινικοποίηση και καταστολή των αγώνων των φοιτητών, των πανεπιστημιακών και των άλλων εργαζομένων.
3.       Η όλη εξέλιξη επιβεβαιώνει την αντίθεση του πανεπιστημιακού κινήματος στο θεσμό του Συμβουλίου Ιδρύματος και συνολικά στην αυταρχική και αντιδραστική «μεταρρύθμιση» της ανώτατης εκπαίδευσης. Η ίδια η στάση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ και η απόφασή του να καλέσει την αστυνομία δείχνει το πόσο αντιδραστικό ρόλο θα παίξουν αυτά τα όργανα. Για εμάς παραμένουν όργανα χωρίς ουσιαστική νομιμοποίηση και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την κατάργησή τους.
4.       Θεωρούμε ιδιαίτερα προβληματικό ότι μέχρι τώρα ούτε η Πρυτανεία ούτε η  Σύγκλητος του ΕΚΠΑ καταδίκασαν αυτή την επίδειξη αυταρχισμού. Όσο δεν παίρνουν θέση αντικειμενικά γίνονται συνένοχοι στην αυταρχική εκτροπή.
5.       Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα η δική μας επιλογή είναι η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, ο συντονισμός και η συμπόρευση μαζί με όλα τα κομμάτια που αγωνίζονται.
·         Συντονιζόμαστε μέσα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, προετοιμάζουμεκλιμακώνουμε την αντιπαράθεση με τα Συμβούλια Ιδρύματος και τους αντιδραστικούς νόμους 4009/11, 4076/12 και 4115/13.
·         Επιδιώκουμε τον κοινό αγώνα με τους απεργούς στους ΔΗΜΟΥΣ, την αγωνιζόμενη ΕΡΤ, κάθε κλάδο που αγωνίζεται. Παρεμβαίνουμε σε κάθε σύσκεψη σωματείων και ομοσπονδιών που οργανώνεται. Επιδιώκουμε το συντονισμό και με όσους μαζικούς φορείς αγωνίζονται για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της εποχής μας.
·         Συμμετέχουμε μαζικά στη πανεργατική και πανϋπαλληλική απεργία στις 16 Ιουλίου

Φοιτητές, καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ από τα πανεπιστήμια Αθηνών, ΕΜΠ, Αιγαίου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Γεωπονικό.

όλοι στους δρόμους- Τετάρτη 7.30 μμ στο Πανεργατικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Λάρισας-Αν δεν τους ανατρέψουμε, η ζωή μας θα είναι συνέχεια «νέα μέτρα»

όλοι μαζί Τετάρτη 7.30  μμ στο Παλλαρισαικό πανεργατικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Λάρισας
Αν δεν τους ανατρέψουμε, η ζωή μας θα είναι συνέχεια «νέα μέτρα»
Πιστή στο εξάμηνο ραντεβού της με την τρόικα, η κυβέρνηση παίρνει και άλλα, νέα μέτρα, ακόμα πιο εξοντωτικά αυτή τη φορά. 12.500 τουλάχιστον, απολύσεις εργαζόμενων, που έρχονται να προστεθούν στις 2.600 της ΕΡΤ και με την πόρτα ανοιχτή για άλλες τόσες οι οποίες θα έρθουν τμηματικά στο δημόσιο, στα τρία νέα «υπομνημόνια» στα οποία έχει σπάσει η τρέχουσα «συμφωνία για τη δόση».
Ούτε τη δικομματική κυβέρνηση ενδιαφέρει η τύχη των εργαζόμενων, ούτε φυσικά την τρόικα. Το μόνο που τους αφορά είναι «το δημοσιονομικό όφελος» που σε απλά ελληνικά, είναι τα συμφέροντα εργοδοτών, κεφαλαίου, αγορών. Γι αυτό έχουν επιστρατεύσει το στρατό των ΜΜΕ τους, τα οποία δεν ψελλίζουν καν τη λέξη «απόλυση» και τη βαφτίζουν με διάφορα άλλα ονόματα. Η σύγχυση είναι φανερή, καθώς ενώ οι μισοί λένε «η συμφωνία έκλεισε», οι άλλοι μισοί διαδίδουν ότι είναι… υπό διαπραγμάτευση ο ΦΠΑ στην εστίαση, προσπαθώντας να χρυσώσουν το χάπι και να γλυτώσουν από την οργή.
Οι μέρες τους όμως, με το λαό στους δρόμους, θα είναι μετρημένες. Ο ένας χρόνος κυβέρνησης από το ακροδεξιό έκτρωμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αρχικά με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ και τώρα με αυτήν εξωκυβερνητικό στήριγμα, που το στηρίζουν αναφανδόν και οι νεοναζί, απόδειξε ότι μέλλον δεν υπάρχει στην Ε.Ε., το ευρώ και τα συνεχή, αλλεπάλληλα μνημόνια.
Το μέλλον είναι στο ξήλωμα και την ανατροπή τους, όχι στα κυβερνητικά υποκατάστατα και την εκλογική προσμονή.
Οι εργατικοί αγώνες πρέπει να κλιμακωθούν και να συντονιστούν για να ανατρέψουν την κυβέρνηση και τις πολιτικές της, να καταργήσουν όλα τα απάνθρωπα μέτρα που έχουν πάρει μέχρι τώρα, να ανοίξουν το δρόμο για τη δημιουργία μιας ανθρώπινης, δημιουργικής κοινωνίας, χωρίς «έκτακτες εθνικές ανάγκες» στο όνομα των οποίων ισοπεδώνονται όλα τα δικαιώματα, μιας κοινωνίας όχι υποταγμένης στο καπιταλιστικό κέρδος,
Κανένας στην ανεργία-όλοι στο δρόμο.
Θα τους ανατρέψουμε!
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας