Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λάρισας

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Η αγωνιστική νεανική-λαϊκή έκρηξη, του περασμένου Δεκέμβρη που όλοι μας ζήσαμε, ήταν ένα πρώτο ξέσπασμα ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και των εκφραστών του. Αποτέλεσμα μιας συσσωρευμένης οργής για την εκμετάλλευση και καταπίεση χρόνων, καθώς και για το σκοτεινό μέλλον που επιφυλάσσει στη νέα γενιά η νέα επίθεση στο έδαφος της κρίσης.

Αυτό που προκάλεσε την νεανική-λαϊκή έκρηξη, πέρα από το γεγονός της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός δεκαπεντάχρονου μαθητή είναι η συνείδηση ότι αυτό το γεγονός αποτέλεσε την κορυφή του παγόβουνου ενός ευρύτερου αυταρχικού-κατασταλτικού πογκρόμ, που συνοδεύει κάθε αντεργατική πολιτική και οδηγεί σε δολοφονίες νέων, μεταναστών, εργατικών «ατυχημάτων» καθώς η αντεργατική πολιτική απελευθερώνει ότι πιο αντιδραστικό υπάρχει στην κοινωνία και το κράτος. Πυροδοτήθηκε όμως και από το χάσμα που δημιουργείται ανάμεσα στις ανθρώπινες ανάγκες και δικαιώματα, όπως διαμορφώνονται στη σημερινή εποχή και στις βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται.

Παρά τη λυσσαλέα επίθεση να τσακίσουν το κίνημα με καταστολή και προβοκάτσιες, παρά τις αντιφάσεις του, δεν υποχώρησε. Αντιμετώπισε τον «κοινωνικό αυτοματισμό», την προσπάθεια ταύτισής του με τους «κουκουλοφόρους» και συμψηφισμού του «φόνου» με την «ιδιοκτησία».Ξάφνιασε την κυβέρνηση και φόβισε το αστικό δικομματικό σύστημα και το κεφάλαιο στην Ελλάδα και διεθνώς. Τάραξε και άλλαξε συνειδήσεις ανθρώπων και συλλογικοτήτων, αφήνοντας ένα τεράστιο απόθεμα εμπειριών και συλλογικής μνήμης σε μια ολόκληρη γενιά. Παράλληλα ανέδειξε την αναγκαιότητα ουσιαστικής πολιτικοποίησης του κινήματος και των αγώνων, της σύνδεσης του νεολαιίστικου κινήματος με το εργατικό, καθώς και της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού-λαϊκού κινήματος ,έτσι ώστε να αποτελέσει το πολιτικό αντίπαλο δέος στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε , της νέας κυβέρνησης , και του δικομματισμού συνολικά.

Συνέβαλε καθοριστικά στην συγκρότηση και την δημιουργία του μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δέκα οργανώσεις, συλλογικότητες της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και εκατοντάδες ανεξάρτητοι αγωνιστές των κινημάτων δεν θα μπορούσαν εύκολα να ενωθούν σε ένα μέτωπο αντικαπιταλιστικής – κομμουνιστικής προοπτικής εάν δεν είχε προηγηθεί ένας …Δεκέμβρης.

Η νεανική-λαϊκή έκρηξη, του περασμένου Δεκέμβρη έδειξε και τα όρια της επίσημης Αριστεράς.

Με το ΚΚΕ να στέκεται μακριά και απέναντι, να ερμηνεύει τις ανεξέλεγκτες αντιδράσεις με λογική «σχεδίου ξένων και ντόπιων κέντρων», και να υιοθετεί την προβοκατορολογία.

Τον ΣΥΡΙΖΑ να προωθεί την κοινοβουλευτική εξαργύρωση του κινήματος (εξ ου και το «ψήφος στα 16») και την ΓΣΕΕ - με την συναίνεση και του ΣΥΡΙΖΑ - να μετατρέπεται σε «αστυνομική αρχή» απαγορεύοντας στον εαυτό της τις διαδηλώσεις. (10/12 ).

Σήμερα ένα χρόνο από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι μνήμες από την περσινή εξεγερτική έκρηξη αποκτούν νόημα και προοπτική στους νέους αγώνες ενάντια στην ακραία ταξική επίθεση της κυβέρνησης και του αστικού συνασπισμού εξουσίας.

Μόλις δύο μήνες από την κατάρρευση της ΝΔ - στην οποία η συμβολή του Δεκέμβρη ήταν πολύ σημαντική –και την ανάληψη της κυβερνητικής διαχείρισης από το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκαν οι αυταπάτες για το στίγμα της πολιτικής που θα εφαρμόσει. Οι κραυγές για πτώχευση της ελληνικής οικονομίας, ακούγονται σαν πολεμικές ιαχές ενάντια στους εργαζόμενους, οι οποίοι απειλούνται πραγματικά με πτώχευση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι στους πιο κακοπληρωμένους και με χειρότερες συνθήκες εργαζόμενους, τους χιλιάδες συμβασιούχους και εργαζόμενους σε προγράμματα stage. Δεν καταργεί τα stage και την ελαστικής εργασία. Αντίθετα θέλει να τη διευρύνει και να την παγιώσει . Καταθέτει έναν προϋπολογισμό αναδιανομής του πλούτου υπέρ των πλουσίων για μία ακόμη φορά, με απόλυτη μείωση των κοινωνικών δαπανών, και με αύξηση των εμμέσων φόρων.

Ανοίγει το ασφαλιστικό και προετοιμάζει την σφαγή των ασφαλισμένων ενώ διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία των οποίων οι επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό μειώνονται κατά 10,3%

Απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ που πιέζει για πιο γρήγορη εφαρμογή αυτής της πολιτικής, την Ε.Ε ,τους βιομηχάνους και την παραλυτική συναίνεση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ ,οι εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουν το δικό τους μέτωπο, ενάντια στη λιτότητα, τον αυταρχισμό, την ελαστική εργασία, την ανεργία και τις ιδιωτικοποιήσεις. Η ελπίδα βρίσκεται στη δημιουργία μιας αριστερής λαϊκής εργατικής αντιπολίτευσης των αγώνων και των κοινωνικών συγκρούσεων, που συνδέεται περισσότερο από ποτέ με την απαίτηση και τη δυνατότητα μιας ριζικής κοινωνικής αλλαγής. Ο αγώνας για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής σε κάθε ζήτημα, χώρο, μέτωπο και συνολικά είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να πετυχαίνει άμεσα το μπλοκάρισμα και την ανατροπή των αντιδραστικών επιλογών των κυρίαρχων δυνάμεων

Ü Καμιά ανακωχή – καμιά αναμονή

ü Σταθερή και μόνιμη δουλειά. Να καταργηθούν τα stage για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και

όλοι οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που επιτρέπουν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και την ανασφάλιστη εργασία. Να προκηρυχτούν άμεσα από την κυβέρνηση όλες οι θέσεις των εργαζομένων (stages, συμβάσεις έργου κ.λπ.).

ü Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων και του δουλεμπορίου. Να κλείσουν αμέσως, αντί να επιδοτούνται, όλες οι εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων απειθαρχώντας στην σχετική οδηγία της Ε.Ε.

ü Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. όχι στον διάλογο απάτη

ü Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και γενναία φορολογία στο κεφάλαιο και την εκκλησία.

ü Ίσα δικαιώματα στους μετανάστες και τους ξένους εργάτες.

ü Κάτω η Παιδεία της Αγοράς – Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία!

· Απόσυρση του νόμου για τα ιδιωτικά κολέγια – να κλείσουν τα ΚΕΣ

· Κατάργηση όλων αντιδραστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

· Υγεία ενάντια στα συμφέροντα των εταιρειών που την μετατρέπουν σε εμπόρευμα.

ü Να περάσουν στο δημόσιο χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις να επιστρέψουν τώρα όλες οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο

ü Κατάργηση του αντιδραστικού Συμφώνου Σταθερότητας, που αποτελεί όπλο στα χέρια των ‘εθνικών κυβερνήσεων’ για τον ακρωτηριασμό των λαϊκών- εργατικών δικαιωμάτων και αναγκών. Όχι στο «νέο» Πρόγραμμα Σταθερότητας.

ü Ακύρωση και ανατροπή της τρομοκρατικής κατασταλτικής αντιδημοκρατικής επίθεσης! Κάτω τα χέρια από τις λαϊκές ελευθερίες!

· Όχι στον νέο αντιδραστικό εκλογικό νόμο. Απλή Αναλογική

· Να τιμωρηθούν οι ένοχοι –να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες της εξέγερσης.

· Απομάκρυνση της Αστυνομίας από σχολές- σχολεία και από χώρους μαζικών εκδηλώσεων.

· Διάλυση όλων των μηχανισμών της Ασφάλειας-ΕΥΠ που στρέφονται κατά του εργατικού, λαϊκού, φοιτητικού και μαθητικού κινήματος και κατάργηση όλων των Ειδικών Σωμάτων.

· Υπεράσπιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου,

· Κατάργηση αντιαπεργιακών νόμων, του αντιτρομοκρατικού, των ευρωτρομονόμων, των αντιμεταναστευτικών νόμων., καθώς του νόμου για τις ‘’κουκούλες’’.

· Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Φραγμός στην εργοδοτική τρομοκρατία. Έξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις. Καμιά απεργία και διαδήλωση παράνομη.

ü Πάλη ενάντια στην στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας. Να γυρίσουν άμεσα πίσω όλοι οι έλληνες φαντάροι που υπηρετούν στις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις. Κοινή διεθνιστική πάλη των λαών της περιοχής για την διάλυση των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ . ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/12 8:00 μ.μ (3Ος όροφος)


ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ