Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των απεργών της Χαλυβουργίας από το βουλευτή της ΝΔ Γεωργιάδη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των απεργών της Χαλυβουργίας από το βουλευτή της ΝΔ Γεωργιάδη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντεργατική επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας από το βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη.
Ο γνωστός ακροδεξιός εμφανίστηκε στο σημείο συγκέντρωσης των λίγων απεργοσπαστών και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης ζητώντας επέμβαση εισαγγελέα ενάντια στην απεργία, ενώ συκοφαντεί τον ηρωικό αγώνα του σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία σαν ενέργειες μειοψηφίας του ΠΑΜΕ.
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο αγώνας της Χαλυβουργίας είναι απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων που είχε επιβεβαιωθεί στις γενικές συνελεύσεις του σωματείου.
Είναι επίσης γνωστό ότι ο Γεωργιάδης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για το δικαίωμα στη δουλειά όταν έχει ψηφίσει υπέρ του Μνημονίου που οδήγησε την ανεργία να ξεπεράσει το 1 εκατ.
Δε θα μπορούσε ο Γεωργιάδης παρά να είναι στο πλευρό του Μάνεση και των εργοδοτών, καθώς είναι και ο ίδιος ένας από αυτούς που καταγγέλλεται από τα σωματεία για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων στην εκδοτική του επιχείρηση. Αν ενδιαφέρονταν για τους εργαζόμενους ο Μάνεσης, ο Γεωργιάδης και τα ΜΜΕ που αναπαράγουν τη βρόμικη προπαγάνδα ενάντια στην απεργία και το σωματείο, δε θα έκαναν την πάπια για την αποκάλυψη ότι στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στο Βόλο βρέθηκε πρώτη ύλη μολυσμένη με ραδιενέργεια με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται για το προσωπικό.
Αυτό το αντεργατικό πρόσωπο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Εργοδοσία και κυβέρνηση θέλουν την ήττα των χαλυβουργών για να τσακίσουν την εργατική αντίσταση στο Μνημόνιο και την πολιτική του. Μιλάνε για δικαίωμα στη δουλειά και ανάπτυξη, αλλά το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζουν είναι η ασυδοσία του κεφαλαίου και η μόνη ανάπτυξη που επιδιώκουν είναι αφορά τα κέρδη της εργοδοσίας. Η κοινωνία δεν υπάρχει για να κερδίζει το κεφάλαιο, οι εργαζόμενοι δε θα δεχτούν να δουλεύουν για μεροκάματα πείνας και εργασιακές σχέσεις Κίνας. Είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους η ήττα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Κατάπτυστη είναι η στάση της ΓΣΕΕ και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που σιωπούν ένοχα, στηρίζοντας πρακτικά την εργοδοσία.
Η επίθεση στην απεργία δε θα περάσει. Όλοι οι εργαζόμενοι δίπλα στους απεργούς χαλυβουργούς, με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνες και συλλογικές πρωτοβουλίες. Είναι ώρα για να δυναμώσει η αλληλεγγύη