Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

συνεδρίασε στη Λάρισα το περιφερειακό σχήμα της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 21/02 συνεδρίασε στη Λάρισα το περιφερειακό σχήμα της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή» με συμμετοχή αγωνιστών από τούς νομούς της Θεσσαλίας. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και οι Φάνης Γενηκομσίου και Αντώνης Αδάμου, τα δύο μέλη που εκπροσώπησαν διαδοχικά το σχήμα στο περιφερειακό συμβούλιο μετά τις εκλογές του 2010 στις οποίες το σχήμα της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία» εξέλεξε έναν περιφερειακό σύμβουλο. Αν και η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» εξέλεξε έναν περιφερειακό σύμβουλο, υιοθέτησε εμπράκτως την εναλλαγή σε επίπεδο προσώπων, ως βασικό στοιχείο της πολιτικής της ταυτότητας, επιχειρώντας να σφραγίσει και με αυτό τον τρόπο, την αταλάντευτη εναντίωση της στην αστική πολιτική, τη διαχείριση της και την ανάθεση της πολιτικής σε «ειδικούς». Για την «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» η ιστορία γράφετε από πρόσωπα της καθημερινής ζωής και βιοπάλης, που δρώντας συλλογικά παλεύουν να αλλάξουν τον ταξικό συσχετισμό, με τους ανυποχώρητους αγώνες τους για εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, για τη θεμελίωση μιας άλλης κοινωνίας, για να περάσει ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν. 
Στη συνεδρίαση έγινε αποτίμηση της παρέμβασής μας μέσα στο απερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο που ως κέντρο βάρους της είχε την παρέμβαση στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων, την ανάδειξη των προβλημάτων της θιγόμενης πλειοψηφίας, που αποτελούν απόρροια της κυρίαρχης πολιτικής και τη συνεισφορά στην ανάδειξη ενός άλλου δρόμου επιβολής της λαϊκής θέλησης, μέσα από την ανατρεπτική πολιτική δράση και τον μαζικό πολιτικό εκβιασμό. Η αποτίμηση της εμπειρίας αυτών των 4χρόνων μέσα και από τη συμμετοχή μας στο περιφερικό συμβούλιο, θα δημοσιοποιηθεί ολοκληρωμένη το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» αποφάσισε πως θα παρέμβει στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές του Μαΐου με αυτοτελές ψηφοδέλτιο και στόχους: τη συσπείρωση και έκφραση όλου του πρωτοπόρου αγωνιστικού δυναμικού που δίνει αυτά τα 4 χρόνια τη μάχη ενάντια στα μνημόνια, τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ. Την ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού εργατικού ρεύματος, σαν μια αναγκαία προϋπόθεση για την ταξική ανασυγκρότηση και ενίσχυση του κινήματος και για τη νικηφόρα του προοπτική. Την αυτενέργεια των εργαζομένων και του λαού μέσα από την οικοδόμηση οργάνων επιβολής της λαϊκής θέλησης, αυτοοργανωμένα εγχειρήματα στεκιών, λεσχών δικτύων ταξικής αλληλεγγύης.  Για να μπορέσει όλος ο λαός σε τούτο τον τόπο να έχει αξιοπρεπή εργασία, φτηνή, επαρκή και ποιοτική τροφή, στέγη για τα όνειρά του και υγεία και παιδεία. Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκουμε την ενίσχυση της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία» για τις μάχες που θα δοθούν εντός του νέου περιφερειακού συμβουλίου, αλλά κυρίως εκτός αυτού και συνολικά ενάντια στο αστικό κράτος, τον Καλλικράτη, τα μνημόνια και την ΕΕ.     
Με βαθιά πεποίθηση στην ανυπέρβλητη συμμετοχή όλης της εργαζόμενης πλειοψηφίας στις μάχες που η εποχή της πιο άγριας επίθεσης του κεφαλαίου μας καλεί να δώσουμε, επιδιώκουμε τη δημιουργία τοπικών (ανά νομό) συνελεύσεων του περιφερειακού σχήματος, που να παίζουν κομβικό ρόλο στην παρέμβαση και τη συγκρότησή του. Η ανακοίνωση των επικεφαλής του συνδυασμού, καθώς και της πολιτικής του διακήρυξης, θα γίνουν μετά από τη νέα πανθεσσαλική του συνεδρίαση που θα γίνει την Κυριακή 09/03 στη Λάρισα.