Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Καμία εμπλοκή στην Κεντρική Αφρική-καμία δίωξη σε φαντάρους


Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι ξανά  στο στρατόπεδο των «προθύμων» και σπεύδει να δώσει χρήμα, υλικό, αλλά και  ανθρώπινο δυναμικό και υπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Γαλλίας και των ΗΠΑ.
Ενώ λοιπόν στο εσωτερικό της χώρας μιλάνε για «θυσίες» και περηφανεύονται που έχουν ρίξει το βιοτικό επίπεδο του λαού στο ναδίρ, στο εξωτερικό, είναι δίνουν χέρι βοήθειας στους μνημονιακούς συνεργάτες τους, στις επιχειρήσεις στην Κεντρική Αφρική που σπαράζεται από εμφύλιο.  Με πρωτεργάτη τον Βενιζέλο ως υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος βλέπει το πολιτικό του μέλλον στην Ελλάδα να εξαϋλώνεται και προσπαθεί να πουλήσει εκδούλευση στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη του Σαμαρά, προσφέρουμε ξανά σάρκα από τη σάρκα μας για να στηρίξουμε τα δολοφονικά σχέδια ΕΕ και ΝΑΤΟ. Μάλιστα, είμαστε οι πρώτοι που παρείχαμε επίσημη στρατιωτική υποστήριξη στη Γαλλία, «αιμοδότες» με τεράστιο αντίτιμο που καλείται να το καταβάλλει και πάλι ο ελληνικός λαός.
Την ώρα λοιπόν που η δικομματική χούντα μετατρέπει το πέλαγος στην Κρήτη σε χωματερή χημικών όπλων, όπως της ζητήθηκε να κάνει, υποστηρίζει με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με ανθρώπινο δυναμικό την αποστολή της Γαλλίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Διαθέτει το στρατηγείο της Λάρισας ως «αρχηγείο»-κέντρο συντονισμού της αποστολής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και ήδη, μετακινούνται ή μετακινήθηκαν εκεί φαντάροι και αξιωματικοί.
Θέλοντας να τρομοκρατήσουν τους φαντάρους, τιμωρούν με 20 μέρες φυλακή και με ανακρίσεις για στρατοδικείο, όσους έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό στρατηγείο.
Μαζί με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την ΕΕ, πηγαίνει και το αίτημα για την άμεση επιστροφή όλων των ελληνικών δυνάμεων από τα διάφορα μέρη του πλανήτη που στρατοπεδεύουν.
Με μέτωπο ρήξης και ανατροπής, να παλέψουμε νικηφόρα απέναντι στους ολοκληρωτισμούς και την τρομοκρατία ενάντια στον εργαζόμενο λαό.
Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα! Δεν υποστηρίζουμε τα συμφέροντα του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά και δεν πολεμάμε γι αυτούς.  
Δεν ξεγελιόμαστε: δεν υπάρχουν «ειρηνευτικές αποστολές» με τις οποίες μας παραμυθιάζουν. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις  και ζητάμε τη διάλυση του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού. Είμαστε δίπλα στους λαούς που αγωνίζονται για την ελευθερία τους, πολεμάμε μαζί τους, τους δυνάστες τους.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Νέα δεξαμενή απολύσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Να τη σταματήσουμε


Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των "διαθέσιμων" του δημοσίου, που χιλιάδες εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, καθηγητές, διοικητικοί και άλλες ειδικότητες από τα Υπουργεία έχουν μπει στη λίστα της "διαθεσιμότητας" και οι εργαζόμενοι 21 Οργανισμών είναι οι επόμενοι υποψήφιοι προς απόλυση, η κυβέρνηση ετοιμάζει τις νέες δεξαμενές απολύσεων.
Στο στόχαστρο μπαίνουν οι 35.000 αορίστου χρόνου εργαζόμενοι στο δημόσιο. Πρόκειται για όσους κατάφεραν να χωρέσουν στα ασφυκτικά περιθώρια του ΠΔ Παυλόπουλου. Πρόκειται για εργαζόμενους που δούλευαν χρόνια ως όμηροι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου, ωρομίσθιοι, μιας μέρας. Με όλες τις μορφές ελαστικής εργασίας που επέλεξαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για να διαλύσουν τα εργασιακά δικαιώματα στον δημόσιο τομέα. Εργαζόμενοι που κέρδισαν τη δουλειά τους με αδιάκοπες κινητοποιήσεις ενάντια στην ελαστική εργασία.
Με την πρόφαση του "ελέγχου των δικαιολογητικών και των φακέλων", η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει το νέο πογκρόμ που ετοιμάζει, την ίδια στιγμή που επεκτείνει τις χειρότερες μορφές ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο τομέα: τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι βαφτίζονται "ωφελούμενοι" για να δουλεύουν για πέντε μήνες με 500 ευρώ χωρίς κανένα δικαίωμα! Και όλα αυτά με τα περίφημα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που συστηματικά χρησιμοποιούνται για να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις και να παραδώσει τις δομές του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα.
Κανείς δεν μπορεί να μένει αδρανής ή να πέφτει θύμα του κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ: Μόνη τους πολιτική είναι η φτώχεια, η ανεργία και η διάλυση κάθε δικαιώματος, τόσο για τους ιδιωτικούς όσο και για τους δημόσιους υπαλλήλους, με μόνο κριτήριο τις ανάγκες του πλεονάσματος των κερδών των επιχειρήσεων και της εξυπηρέτησης των δανειστών τοκογλύφων.
Κόντρα στην ηττοπάθεια και το συντεχνιασμό που καλλιεργούν συστηματικά οι παρατάξεις των κομμάτων εξουσίας σε όλους τους χώρους εργασίας, είναι η ώρα για ένα κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων και των ανέργων ενάντια στις πολιτικές των Μνημονίων, της Τρόικας και της ΕΕ. Για ανυποχώρητο αγώνα για ζωή, δουλειά, αξιοπρέπεια.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ