Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -ΘΕΣΣΑΛΙΑ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας στηρίζει το ψηφοδέλτιο για τις περιφερειακές εκλογές με τον τίτλο «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» και υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γενηκομσίου Φάνη ιδιωτικό υπάλληλο.

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου θα γίνει στην επόμενη συνέντευξη τύπου την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι εκλογές γίνονται τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, προχωρά μαζί με την τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην εφαρμογή ενός πραγματικού σφαγείου μέτρων.

Γνωρίζοντας πως μόνο η συνεχής, ανυπόταχτη πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδιά τους, να ανατρέψει την σημερινή κατάσταση και να ακυρώσει το εφιαλτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν, παρεμβαίνουμε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για:

Tην καταδίκη των εκπροσώπων της κυβέρνησης στις περιφέρειες ,που υλοποιούν αυτά τα μέτρα. Της ΝΔ που συναινεί, του ΛΑΟΣ που συγκυβερνά. Να μαυριστεί όλο το μέτωπο κεφαλαίου, Ε.Ε , ΔΝΤ. Να καταδικαστεί ο Καλλικράτης. Να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιό μας. Να επικοινωνήσουμε με όλους τους αγωνιστές για ένα πιο ισχυρό κίνημα.

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ» έχει ως στόχο την δημιουργία ενός κινήματος ανταρσίας και ανατροπής ,που θα παλεύει για :

- Ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

- Μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.

- Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. Έξοδος από την ΟΝΕ , το ευρώ.

- Ρήξη-αποδέσμευση από την ΕΕ.

- Απαγόρευση απολύσεων.

-Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία.

- Γενναίες φοροαπαλλαγές στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα. Δραστική αύξηση στη φορολογία του κεφαλαίου. Δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών.

- Λύση τώρα του προβλήματος της λειψυδρίας στον κάμπο χωρίς καταστροφή του περιβάλλοντος και μακριά από λογικές ιδιωτικοποιήσεων και νέων χαρατσιών.

-Εγγυημένες κατώτερες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα , δημιουργία παραγωγικών αγροτικών συνεταιρισμών, καμιά ιδιωτικοποίηση ή διάλυση του ΕΛΓΑ.

Λέμε :

- Όχι στον «Καλλικράτη» και την αντιδραστική μεταρρύθμιση του «τοπικού κράτους».

- Όχι στους μεσογειακούς αγώνες και στην εξόρυξη του λιγνίτη στην Ελασσόνα που οδηγούν στην καταστροφή και την υπερχρέωσή μας.

Καλούμε σε κοινή δράση όσους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ενάντια στην οικολογική καταστροφή και την καταπάτηση ελεύθερων χώρων , ενάντια στα διόδια και τους «κεφαλικούς» φόρους , κόντρα στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων.