Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ιδιαίτερα μαζική η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΛ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με κύριαρχο όγκο να καταλαμβάνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ,πλήθος συνδικάτων ,μαχητικό παρόν των μαθητών ,παρυσία για πρώτη φορά τρακτέρ από το μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας .Μαζικό και μαχητικό ήταν το μπλόκ των εργατικών κινήσεων και παρεμβάσεων στην πορεία .
Παρατίθενται φωτογραφίες από την συγκέντρωση και την πορεία.
Για άλλη μια φορά μερικές δεκάδες συνδικαλιστές του Πασόκ -ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κάναν την ενωτική τους συγκέντρωση σε άλλη πλατεία (ταχυδρομείου) ενώ όλοι οι εργαζόμενοι πάνω από 1000 ήταν στην εργατική συγκέντρωση της Κεντρικής Πλατείας δίνοντας το βροντερό παρόν σε μια ταξική συγκέντρωση.
Παρατίθενται φωτογραφίες από την συγκέντρωση και την πορεία.
Συλλήψεις μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί μοίραζαν προκηρύξεις για την Απεργία!
Monday, 08 February 2010 00:01

Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή- ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει απερίφραστα τη σύλληψη από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη δύο μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΕΚ (υποψήφιων βουλευτών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στις εκλογές του Οκτωβρίου), οι οποίοι το πρωί του Σαββάτου μοίραζαν προκηρύξεις στην πλατεία Αριστοτέλους ενόψει της απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου. Οι αστυνομικοί, αφού θέλησαν να ελέγξουν το περιεχόμενο των προκηρύξεων, ισχυρίστηκαν ότι το τραπεζάκι που χρησιμοποιούσαν συνιστούσε ... κατάληψη του οδοστρώματος και τους επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 400 Ευρώ με διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας! Στις διαμαρτυρίες τους για παρεμπόδιση του δικαιώματός τους στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση, οι αστυνομικοί απάντησαν με μήνυση για απείθεια και απειλή! Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από έξι ώρες και αφού πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση δεκάδων αγωνιστών έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου όπου κρατούνταν, καθώς και διαμαρτυρίες συνδικαλιστών της ΕΔΟΘ, του Δικηγορικού Συλλόγου και κομμάτων της αριστεράς.

Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) καταγγέλλει το πρωτοφανές γεγονός που λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο ενορχηστρωμένης επίθεσης στο εργατικό κίνημα. Η κυβέρνηση που μας καλεί να κάνουμε θυσίες για να πληρώσουμε την κρίση και να μη μειωθεί η κερδοφορία των τραπεζών, όχι μόνο δεν ανέχεται τις απεργίες, όπως τόνισε στο διάγγελμά του ο Γ. Παπανδρέου, αλλά πλέον δεν ανέχεται ούτε την προπαγάνδισή τους.



Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδης ανέχεται τις φασιστικές συγκεντρώσεις, όχι όμως τη δράση των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Κι όμως, με την τρομοκρατία δεν πρόκειται να μας σταματήσουν. Στις απεργίες και τους ανυποχώρητους αγώνες βρίσκεται η δύναμη για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας.



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις ώστε η απεργία στις 10 Φεβρουαρίου να αποτελέσει αφετηρία απεργιακών αγώνων που θα αποκρούσουν την επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ανοίξουν το δρόμο για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν.



- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

- ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στις 10 Φεβρουαρίου στην προσυγκέντρωση 10.00 π.μ. στο ΙΚΑ Αριστοτέλους και στη συγκέντρωση 11.00 π.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας.