Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Το φάντασμα του Δεκέμβρη θα στοιχειώνει κάθε εξουσία που στηρίζεται στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, τον εμπαιγμό και την περιφρόνηση της κοινωνικής πλειοψηφίας.





ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ






      Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
 ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


   Τον Ιανουάριο του 2013 πρόκειται να δικαστούν στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας  πολίτες μέλη της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ», κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δρόμων και τη ληστρική επιβολή διοδίων. Για να στηριχθεί  το κατηγορητήριο, ανασύρεται  από τα συρτάρια της μετεμφυλιακής περιόδου το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951 που ουσιαστικά ποινικοποίησε την πολιτική δράση.
Πρόκειται για διώξεις τρομοκράτησης που στοχεύουν στη φίμωση κάθε πολίτη που εναντιώνεται και διαμαρτύρεται στις μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας.  Είναι ευθεία βολή στην καρδιά όλων των κινημάτων του λαού μας που υιοθετούν  την κοινωνική ανυπακοή και αντίσταση στην πράξη, που λένε όχι στα διόδια και την παράδοση του δημόσιου αγαθού των δρόμων στους μεγαλοεργολάβους, που αρνούνται τα χαράτσια ,τα πανάκριβα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς,  τους δυσβάσταχτους φόρους. Είναι επίθεση απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους που αντιστέκονται στη σιδερένια μπότα του χρέους και των μνημονίων της τρικομματικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ που αρνούνται τη βία της φτώχιας ,της πείνας και της ανεργίας. Η κρατική καταστολή ,ο αυταρχισμός ,η κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος είναι απαραίτητο στήριγμα για την επιβολή του κοινωνικού μεσαίωνα.
Η καταστολή που ξεκινά από την επιχείρηση τρόμου και συκοφαντίας των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, συνεχίζεται στις δολοφονικές επιθέσεις των σιδερόφραχτων διμοιριών των ΜΑΤ, στα βασανιστήρια διαδηλωτών στην ασφάλεια και καταλήγει στις αίθουσες των δικαστηρίων. Εκεί η επιλεκτικά τυφλή ή άλλοτε ανοιχτομάτα δικαιοσύνη τρέχει να καταδικάσει διαδηλωτές ,να διασύρει αγωνιστές, να κρίνει παράνομες απεργίες εργατών. Την ίδια στιγμή αγνοεί την παραβίαση του συντάγματος, λιβανίζει την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου , ευλογεί τις κομπίνες ,τις αρπαχτές και τις λοβιτούρες των μεγαλοεργολάβων, επιχειρηματιών και τραπεζιτών. Και επειδή καθώς φαίνεται το επίσημο κράτος έχει « πολλή δουλειά » δίνουν και εργολαβία τρόμου στις ναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής .

Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν

 Η τρόικα εσωτερικού ( ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ) και  τα αφεντικά τους ευρωπαϊκή ένωση και ΔΝΤ , οι υποτακτικοί της Μέρκελ των ντόπιων μεγαλοεργολάβων , τραπεζιτών και λοιπόν χρυσοκάνθαρων κηφήνων απαγορεύουν ακόμα και τη διάδοση των ιδεών που καλούν σε αντίσταση. Μας γυρίζουν στα πέτρινα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους , τα χρόνια του γύψου της χούντας. Καθώς τα υπόγεια της κοινωνίας πλημμυρίζουν από δυστυχία και η ανέχεια απλώνεται πάνω από τη χώρα, όλοι εκείνοι που ατενίζουν τα σκοτεινά βάραθρα της φτώχειας από τα απαστράπτοντα σαλόνια των ευρωπαϊκών συνόδων κορυφής, ορθώνουν την κατηγορία της «απείθειας» σε όποιον αποκαλύπτει τη σύγχρονη βαρβαρότητα.
Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Δεν θα υποταχτούμε δε θα παραδοθούμε. Ξέρουμε ότι αν ενωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι ,αυτή η βάρβαρη κυβέρνηση , τα μνημόνιά της και η αντιλαϊκή πολιτική θα ανατραπεί .Δε θα δεχτούμε να ζήσουμε σ’ αυτό το απάνθρωπο μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει, δε θα γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας η καύσιμη ύλη για να ξαναπάρει μπροστά η καπιταλιστική μηχανή. Δε θα υποχωρήσουμε. Έχουμε μόνο μια επιλογή, τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία .
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ
Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται, δεν αναχαιτίζονται, δεν σταματούν.