Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Με τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, συναντήθηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σήμερα το πρωί, Παρασκευή, 4 Μάη, στην πύλη του εργοστασίου
Μαζική αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισκέφθηκε τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, για να εκφράσει την υποστήριξή της, στον ηρωικό τους αγώνα και να συζητήσει μαζί τους για τις πολιτικές εξελίξεις με αφορμή και τις επικείμενες εκλογές.
Εκ μέρους της αντιπροσωπείας χαιρέτησε ο Α. Χάγιος, επισημαίνοντας την ανάγκη ανατροπής του μαύρου μετώπου τρόικας, κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου κι όλων των στηριγμάτων του αστικού μπλοκ εξουσίας, για να ανοίξει ο δρόμος για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας. Υπογραμμίστηκε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τους ίδιους τους εργαζόμενους, με αγώνες που θα έχουν τα χαρακτηριστικά της αποφασιστικότητας και της μαχητικότητας του αγώνα των χαλυβουργών, και θα αγκαλιάσουν όλους τους χώρους δουλειάς και όλη την κοινωνία. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί η «βουλή των κάτω», για να περάσει ο πλούτος, ο πολιτισμός  και η εξουσία στα χέρια αυτών που τα παράγουν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ήταν και θα είναι παρούσα σ’ αυτές τις κοινωνικές συγκρούσεις, παλεύοντας για το αναγκαίο κοινό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, όλων των μαχόμενων, αριστερών δυνάμεων, που οφείλει να είναι η καρδιά και ο νους αυτού του κινήματος. Γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ημέρα ανοχής στην «νέα» κυβέρνηση που θα επιχειρήσει την συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων, του κεφαλαίου  και της ΕΕ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάλεψε και θα συνεχίσει να παλεύει σ’ αυτή την κατεύθυνση, βρισκόταν και θα βρίσκεται στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών κι όλων των αγωνιζόμενων, μέχρι τη νίκη.
Στην αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμμετείχαν οι υποψήφιοι, Χάρης Μανώλης, εργαζόμενος – απεργός στην Ελληνική Χαλυβουργία, Νίκος Γουρλάς, πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων εταιριών στο «Ελ. Βενιζέλος», Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΑΜΕΛ (ΜΕΤΡΟ), Δημήτρης Σαραφιανός, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, μέλος ΣΜΤ, Γιώργος Στεφανής, τεχνικός ΟΤΕ και πολλοί άλλοι συνδικαλιστές και αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.