Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Η νέα αυτοκτονία στο Γαλάτσι φέρνει στο προσκήνιο τη βαρβαρότητα του Μνημονίου
Η αυτοκτονία του 70χρονου στο Γαλάτσι που έδωσε τέλος στη ζωή του μπροστά στην προοπτική της έξωσης, μια ακόμη στη μακάβρια λίστα των θυμάτων του Μνημονίου, συγκλόνισε την κοινωνία και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη βαρβαρότητα της πολιτικής που χτυπά την κοινωνία στο όνομα του χρέους, της σωτηρίας των τραπεζών και της σταθερότητας του ευρώ.
Η απόγνωση ενός ανθρώπου που του στερούνε ακόμη και το σπίτι, αφού πρώτα του έχουν ρημάξει το εισόδημα, είναι το χάος του ευρώ. Αυτό ονομάζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ μονόδρομο. Την καθημερινή εξόντωση της κοινωνίας που στη συντριπτική της πλειοψηφία το μόνο που προσμένει είναι να επιβιώσει.
Αυτές τις μέρες που η επιστολή Σαμαρά επιβεβαιώνει τη δέσμευση της συγκυβέρνησης του Μνημονίου για εφαρμογή του, χωρίς τα ψέματα περί αναδιαπραγμάτευσης, απαγκίστρωσης κ.λπ., αξίζει να θυμηθούμε πότε ο λαός στάθηκε όρθιος, με ελπίδα και αποφασιστικότητα, προκαλώντας φόβο στις κυβερνήσεις του Μνημονίου, δημιουργώντας ρήγματα στην εφαρμογή του: όταν βρισκότανε στο δρόμο του ξεσηκωμού. Όπως ένα χρόνο πριν στη 48ωρη μάχη της πλατείας Συντάγματος και κάθε πόλης ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο που στάθηκε αρχή του τέλους του Παπανδρέου.
Σε αυτό το δρόμο να βαδίσουμε ξανά, με στόχο το οριστικό ξήλωμα της μηχανής του χρέους, των Μνημονίων και της ΕΕ.