Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο τύπου 19-10-2011

Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) χαιρετίζει τους   χιλιάδες εργαζόμενους ,ανέργους,  νεολαίους , που     κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες της συμμόρφωσης και της υποταγής, ξεπερνώντας ηττοπάθεια και  μοιρολατρία συμμετείχαν  μαζικά στην πρώτη μέρα της 48ωρης  απεργία  δίνοντας  μαχητικό παρών σε μία διαδήλωση πρωτόγνωρη για την πόλη της Λάρισας.
Η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την βοήθεια Ν.Δ.- ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη,)χαρακτηρίζεται πλέον  από μία ολοκληρωτική επίθεση, ένα αντεργατικό κρεσέντο,  στην προσπάθεια της  να επιβάλλει το σύνολο της συντηρητικής της πολιτικής σύμφωνα με τις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου -Δ.Ν.Τ και ΕΕ.
¨Όμως μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα καμιά πολιτική δεν μπορεί να αντέξει. Για αυτό αύριο 20-10/2011 κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.
Οι  δυνάμεις  της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ  καλούν  τους  εργαζόμενους να παλέψουν για:
-παύση πληρωμών στους τραπεζίτες και διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους (κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει έναν  λαό). Ρήξη και έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ ( καμιά  αυταπάτη για την ΕΕ  και το ευρώ , είναι μηχανισμοί του κεφαλαίου ). Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγική σημασίας με εργατικό έλεγχο. - Όχι στις απολύσεις – αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων. Δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση. Γιατί:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ! Με τη δύναμη του αγώνα και του εργατικού - λαϊκού ξεσηκωμού, με την Αριστερά της νίκης και της ανατροπής, να συμβάλουμε στο να ανατείλει μια ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ για την κοινωνία, ένας νέος κόσμος χωρίς καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς πείνα και πολέμους. 

Είμαστε οι πολλοί και είναι μειοψηφία.
Είμαστε ο λαός και μπορούμε να νικήσουμε και να  αλλάξουμε την κοινωνία

                                  ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ΛΑΡΙΣΑΣ