Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ελπιδοφόρα συνέλευση στη Λάρισα, για μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ των αγώνων του άλλου δρόμου μέχρι τέλους


Απέναντι στην εκλογική μάχη, λοιπόν, η τοπική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λάρισας κάλεσε σε ανοικτή εκδήλωση-συνέλευση τους φίλους και τα μέλη της την Πέμπτη 3/9 στο Metropol (ισόγειο) σε μια αποφασιστική συζήτηση με θέματα:
1)      τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις
2)      την έκφραση και οργάνωση του “ΟΧΙ μέχρι τέλους” και στην εκλογική μάχη
3)      την αυτοτελή κάθοδο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στις εκλογές
4)      την οργάνωση και δράση τόσο μέχρι της 20/9 όσο και μετέπειτα


Πλήθος μελών φίλων και συναγωνιστών συμμετείχαν ,αρκετοί για πρώτη φορά, σε μια γόνιμη συζήτηση με πλούσιο περιεχόμενο αναζητώντας τρόπους σύνδεσης με όλο τον κόσμο των εργαζομένων που είναι με  την ρήξη με την  ΕΕ του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου .
Αναγνώρισαν τον ρόλο της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ  για την διαμόρφωση μιας άλλης αριστεράς ενωτικής στο κίνημα αλλά στην εργατική τάξη και τον σημαντικό ρόλο που πρέπει να παίξει  την επομένη των εκλογών στο κοινωνικό πεδίο για μια νικηφόρα απάντηση σε όφελος των παραγωγων του πλούτου,τους εργαζόμενους.
Επίσης συζητήθηκαν και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου και η λειτουργία του κεντρικού εκλογικού περίπτερου στην Λάρισα (Δικαστικό)

ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΕ ΕΥΡΩ και ΕΕ, ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ

Βαδίζουμε στις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη με ένα βασικό ερώτημα: Μέσα από ποιό δρόμο μπορούμε να ξηλώσουμε παλιά και νέα μνημόνια, να δυναμώσουμε την αντίσταση ενάντια σε όποια κυβέρνηση προκύψει από τις κάλπες και επιχειρήσει να τα εφαρμόσει.
Στις 25 του Γενάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε την κυβερνητική εξουσία με την υπόσχεση ότι θα καταργήσει τα μνημόνια μέσα στην ευρωζώνη. Ότι θα κάνει φιλολαϊκή πολιτική χωρίς ρήξη με τους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες, αντίθετα σε όφελός τους.
Έξι μήνες «διαπραγματεύσεις» και η μεγάλη μάχη του δημοψηφίσματος μας έδειξαν ότι: ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΕΕ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Ότι δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας:
Από τη μια, ο δρόμος της βαρβαρότητας των μνημονίων, της ανεργίας, της διαρκούς επιτροπείας. Είναι ο δρόμος της ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών και όλου του σάπιου πολιτικού συστήματος, που εκβίαζε για τα ΝΑΙ.
Από την άλλη, ο δρόμος της ρήξης με ΕΕ, ΔΝΤ και τον καπιταλιστικό μονόδρομο. Είναι ο δρόμος των εργαζόμενων, της νεολαίας, της φτωχολογιάς που ψήφισε μαζικά ΟΧΙ.
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ» ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Οι καταγγελίες του Α. Τσίπρα για τον «παλιό πολιτικό κόσμο» και οι υποσχέσεις ότι θα αμβλύνει τις πιο αντιλαϊκές πλευρές του μνημονίου δεν πείθουν κανέναν! Όσο περισσότερο αγκαλιάζει τα μνημόνια, τόσο μεγαλώνει η αγανάκτηση και το ρεύμα εξόδου προς τα αριστερά του. Με την πολιτική του καταφέρνει να δικαιώσει την δεξιά και την ακροδεξιά.
Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, που με τους αγώνες του έδιωξε τους Σαμαρο-Βενιζέλους, και οι λαϊκές δυνάμεις που πάλεψαν για το περήφανο «ΟΧΙ», θα δώσουν τη μάχη για να μην μετατραπεί η πίκρα και η οργή σε απογοήτευση και αποχή, αλλά σε νέα αντίσταση και μια αριστερά που δεν θα υποταχθεί.
Στις εκλογές παλεύουμε:
-       Να βγει αποδυναμωμένο το στρατόπεδο του νέου Μνημονίου. Να καταδικαστούν αποφασιστικά όλα τα μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) και οι φασίστες της «Χρυσής Αυγής».

-       Να γίνει πιο δυνατό το ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Να ενισχυθεί η Αριστερά της ανατροπής, του αγώνα κατά της ΕΕ, της αντικαπιταλιστικής προοπτικής. Να ενισχυθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!
Σήμερα και ο Τσίπρας λέει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από την υποταγή στους «θεσμούς» της ΕΕ, όπως και οι προηγούμενοι. Και όμως, υπάρχει άλλος δρόμος!
-  Κατάργηση όλων των μνημονίων, νέων και παλιών.
-  Αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς, δουλειά στους ανέργους, δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Να χάσει πλούτο, προνόμια και εξουσία το κεφάλαιο.
-  Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Με τις ιδιωτικές τράπεζες και την «ελευθερία των κεφαλαίων» της ΕΕ, οι μεγαλοκαταθέτες έβγαλαν τα κεφάλαια έξω, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα νέα δάνεια για να «σωθούν οι τράπεζες».
-  Παύση πληρωμών, μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους. Αυτό το χρέος ούτε είναι δικό μας είναι, ούτε ποτέ μπορεί να ξεπληρωθεί. Δεν διαγράφεται με «διαπραγμάτευση», αλλά με μονομερείς ενέργειες.
-  Έξοδος από την ευρωζώνη, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ. Να πάρουμε από τα χέρια των τραπεζιτών της Φρανκφούρτης τον έλεγχο του νομίσματος και του τραπεζικού συστήματος για να τελειώνουν οι εκβιασμοί τους. Μέσα στην ΕΕ θα υπάρχει επιτροπεία, μόνιμη λιτότητα, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, έλεγχος του τι παράγουμε και ποιος, ποσοστώσεις και καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς.
-  Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αγώνας για την υπεράσπιση της ειρήνης στην περιοχή μας. Πάλη ενάντια στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, τις νέες αμερικάνικες βάσεις. Έξοδος από το ΝΑΤΟ.
-  Άσυλο και στέγη, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην περιοχή. Νομιμοποίηση όλων, όχι στην «Ευρώπη φρούριο», να διαλυθεί η Φρόντεξ, να καταργηθεί το «Δουβλίνο ΙΙ» της ΕΕ.
-  Ισόβια στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι «πατριωτική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση», αλλά υπηρέτες του συστήματος.
-  Απελευθέρωση από τον μνημονιακό ολοκληρωτισμό των «θεσμών», την κατάργηση κάθε λαϊκής κυριαρχίας, την δικτατορία των αγορών, την εργοδοτική βία. Για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της εποχής μας.
-  Υπεράσπιση της μικρομεσαίας αγροτιάς από την ΕΕ και τους επιχειρηματίες/τσιφλικάδες που με όπλο το μνημόνιο θέλουν να συγκεντρώσουν την γη. Προστασία των ελευθεροεπαγγελματιών και των μικρομεσαίων από την φορολεηλασία και την επέλαση των πολυεθνικών.

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ μας είπε ένα ακόμα ψέμα: Ότι αρκεί μια «αριστερή κυβέρνηση» για να αλλάξουν τα πράγματα. Όμως φάνηκε, ότι καμιά κυβέρνηση που ορκίζεται στο δυτικό πλαίσιο των «ΕΕ και ΝΑΤΟ», που αφήνει άθικτους του μηχανισμούς του κράτους, δεν μπορεί να πάει μακριά. Για να αλλάξουν τα πράγματα χρειάζεται εργατική και λαϊκή αντεπίθεση, μαχητικό κίνημα, οργανωμένος λαός για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.
ΟΧΙ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
Το ΚΚΕ στην μεγάλη μάχη του δημοψηφίσματος, γύρισε την πλάτη στον λαό. Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Μιλάει κατά της ΕΕ, μόνο που πιστεύει πως είναι αρνητικό να βγούμε… σήμερα από το ευρώ. Παραπέμπει κάθε ρήξη στο ακαθόριστο μέλλον της λαϊκής εξουσίας. Πιο πολύ πολεμάει τις πιο κοντινές του δυνάμεις, παρά τον αντίπαλο.
 Η «Λαϊκή Ενότητα» από την άλλη, με το «αντιμνημονιακό μέτωπο» που προτείνει, μοιάζει να μην έβγαλε συμπεράσματα από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα «αντιμνημονιακό μέτωπο» που την ώρα της σύγκρουσης με την ΕΕ, υποτάχτηκε και κομματιάστηκε. Μόνο ένα ισχυρό κίνημα και μέτωπο που στρέφεται συνολικά ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς, δηλαδή την ΕΕ, το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό, μπορεί να αντέξει και να δώσει την μάχη για τους εργαζόμενους.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί είναι δύναμη:
-       του αγώνα, του κινήματος, της μάχης. Εγγύηση για μια δυνατή εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση. Που έδωσε με όλες της τις δυνάμεις την μάχη του «ΟΧΙ».
-       της αντικαπιταλιστικής διεξόδου και προοπτικής. Που παλεύει για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου και σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος της φτώχιας, της ανεργίας, του ολοκληρωτισμού και του πολέμου.
-       της ενότητας. Που προτείνει και παλεύει για ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής, όλων των δυνάμεων που μάχονται για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, σε σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ, με δημοκρατική συγκρότηση από τα κάτω.
Που θα φτάσει την μάχη με τους εκμεταλλευτές και δυνάστες μας μέχρι το τέλος!

Τώρα ψηφίζουμε 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Εκλογική συνεργασία με Ε.Ε.Κ.
και ανένταχτους-ες αγωνιστές-στριες της αριστεράς
www.antarsya.gr