Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών του ΟΛΠ
Thursday, 15 October 2009 22:41

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6.00 μ.μ., ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο πλευρό των απεργών λιμενεργατών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την τρομοκρατία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στον απεργιακό αγώνα των λιμενεργατών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - παράδοση του λιμανιού στην κινεζική εταιρεία COSCO. Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια στέλνουν το μήνυμα της μηδενικής ανοχής απέναντι στην νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συνέχιση της ίδιας πολιτικής που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στην εργατική τάξη και το λαό, καρατομεί τις δημόσιες δαπάνες σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ε.Ε. και παραχωρεί τη δημόσια περιουσία στο κεφάλαιο ελληνικό και ξένο.

Η απαίτηση των λιμενεργατών να ακυρωθεί η συμφωνία με τα αρπακτικά της COSCO είναι δίκαιη! Η παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων οδηγεί στην ασυδοσία του «ελεύθερου εμπορίου» με όρους εργασίας όπως στη Κίνα όπου η δημοκρατία της είναι τόσο λαϊκή όσο ήταν και η χούντα στην Ελλάδα, με τις εκτελέσεις διαδηλωτών και απεργών, εργαζομένων και φοιτητών. Είναι μια αποικιοκρατικού χαραχτήρα ιδιωτικοποίηση-εκποίηση του δημόσιου πλούτου άνευ προηγουμένου για χάρη των συμφερόντων των εφοπλιστών και των πολυεθνικών εταιριών. Με αυτά τα συμφέροντα δεν χωράει «επαναδιαπραγμάτευση» αλλά ανοικτή σύγκρουση. Γι αυτό ούτε οι απειλές του Πάγκαλου ούτε οι ρεαλιστικές εκκλήσεις της Κατσέλη δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές.

Ήδη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η κ. Μπακογιάννη, όπως και ο πολύς κ. Μίχαλος αλλά και όλες οι οργανώσεις των επιχειρηματιών έχουν συστρατευτεί με τα συμφέροντα της σημερινής καπιταλιστικής και άγρια εκμεταλλευτικής Κίνας και των φίλων τους στην Ελλάδα και την ΕΕ σε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης της απεργίας των λιμενεργατών και στην κινδυνολογία για τις επιπτώσεις στην «τροφοδοσία του πληθυσμού». Το επόμενο βήμα τους είναι η προσπάθεια ποινικοποίησής της, η κήρυξή της ως παράνομης και καταχρηστικής.Δεν θα τους αφήσουμε! Είναι ώρα να το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και η νεολαία να στηρίξουν δυναμικά την απεργία με απεργίες αλληλεγγύης και διαδηλώσεις. Η αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος! Είναι ώρα να διεκδικήσουμε πίσω τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ, όλες τις υπηρεσίες που παρέδωσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους ιδιώτες. Ούτε τα πανεπιστήμια, ούτε τα Λιμάνια τα χαρίζουμε σε ιδιώτες!

Οι λιμενεργάτες δίνουν την απάντηση του εργατικού κινήματος στην καταιγίδα των προκλήσεων των καπιταλιστών, στα λουκέτα και την ανεργία, στη λιτότητα και τα stage, στη θρασύτατη απαίτησή τους για κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών. Χαιρόμαστε γιατί οι απειλές και τα διλήμματα του Καραμανλή προς τους εργαζόμενους έγιναν μπούμερανγκ. Οι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουν στις εκκλήσεις για θυσίες για να βγούμε τάχα από την παγκόσμια κρίση όταν βλέπουν τον τεράστιο πλούτο γύρω τους. Είναι οργισμένοι γιατί τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης είναι οι εκστρατείες του Χρυσοχοίδη ενάντια στη νεολαία στα Εξάρχεια και τους μετανάστες αντί να ξηλώνονται οι επιθέσεις στα δικαιώματα που μας κληρονόμησε η ΝΔ φεύγοντας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα των λιμενεργατών και θα στηρίζει όλους τους αγώνες που ξεσπάνε γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος για να μην φορτωθούν οι εργάτες τα βάρη της κρίσης. Καλούμε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, την Αριστερά, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις τοπικές κινήσεις να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των λιμενεργατών μέχρι την νίκη.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΤΡΙΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 8:00μ.μ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ (3Ος ΟΡΟΦΟΣ)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

«ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ» (ΣΕΕ-ΔΑΑ)

[swan-taking-off] Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Εσείς όλοι που εναποθέσατε τις ελπίδες σας για ένα καλύτερο μέλλον στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Εσείς που ξέρετε ότι πίσω από την βιτρίνα της χλιδής και της «γκλαμουριάς» του αεροδρομίου, βρίσκεται το στυγνό πρόσωπο του εργοδότη που μοναδικό στόχο έχει το κέρδος μέσα από την δική σας εκμετάλλευση.
Εσείς οι εργαζόμενοι στο καθαρισμό, με τους διάφορους εργολάβους, που γνωρίσατε από πρώτο χέρι την παραβίαση όχι μόνο της εργατικής νομοθεσίας, αλλά και κάθε έννοιας στοιχειώδους αξιοπρέπειας.
σείς οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια και στα μπάρ, που εργάζεσθε καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες και που αναρωτιέστε αν αμείβεστε σύμφωνα με το νόμο και τις Συλλογικές Συμβάσεις,
Εσείς οι εργαζόμενοι στα parking που ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών προσφέρεται στην εργασία σας , χωρίς να είστε σίγουροι για το μέλλον σας.
Εσείς εργαζόμενοι στις Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες και στις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης που κρύβετε, κάτω από τις όμορφες στολές και τις γραβάτες, το γεγονός ότι είσθε από τους χειρότερα αμειβόμενους του Κλάδου.
Εσείς οι εργαζόμενοι στην ιδιωτικοποιημένη ΟΑ, πολλοί ταλαιπωρημένοι από τις πολυετείς συμβάσεις του παρελθόντος, άλλοι που αναζητάτε μια καλύτερη τύχη από αυτή των άλλων εταιρειών, αεροπορικών η επίγειας εξυπηρέτησης και που καθημερινά αναρωτιέστε σε πιο εργασιακό καθεστώς υπάγεστε, πoιa Συλλογική Σύμβαση σας καλύπτει, αν πληρώνεστε σωστά.
Εσείς εργαζόμενοι στις Ξένες αεροπορικές εταιρείες, που ζείτε την δραματική συρρίκνωση των τελευταίων ετών και αναπολείτε νοσταλγικά τις παλιές καλές εποχές.
Εσείς όλοι, εμείς όλοι, που βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης που άλλοι είναι υπεύθυνοι, αλλά που επιδιώκουν να την φορτώσουν για άλλη μια φορά στην πλάτη μας.
Εμείς όλοι που νιώθουμε καθημερινά τον αυταρχισμό και την καταπίεση του εργοδότη. Την συνεχή προσπάθεια για καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και των κατακτήσεών μας.
Εμείς όλοι που στο σύνολο μας αποτελούμε μια μικρή κοινωνία με κοινές αγωνίες, προβλήματα και προσδοκίες.
Εμείς όλοι που αναζητούμε ένα αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, μακριά από διαχωρισμούς και αντιπαλότητες του παρελθόντος, αλλά με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την ανάγκη συνένωσης των δυνάμεών μας.
Εμείς όλοι που βλέπουμε ότι η σημερινή δομή του συνδικαλιστικού κινήματος έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές του και γίνεται πλέον αναποτελεσματική.
Εμείς όλοι θεωρούμε ότι ο χώρος μας απαιτεί μια άλλου είδους συνδικαλιστική οργάνωση που να καλύπτει και απαντά στα παρακάτω:

1. Την δυνατότητα κάλυψης όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου εταιρίας και εργασιακής σχέσης, που να μπορεί τόσο ο υπάλληλος σεκιούριτι όσο και ο εργαζόμενος σε αεροπορική εταιρία να διεκδικούν από κοινού την βελτίωση των μισθών τους την καλυτέρευση των συνθηκών δουλειάς την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, την διαμόρφωσης ελάχιστων κοινών όρων αμοιβής και εργασίας.
2. Να δυναμώσουν οι δεσμοί αλληλεγγύης και συμπαράστασης μεταξύ των υπαρχόντων σωματείων το κάθε επιμέρους πρόβλημα να γίνεται πρόβλημα όλων των συναδέλφων του συνδικάτου.
3. Να αντιμετωπίσουμε ενιαία ενωμένα και κατά συνέπεια πιο δυνατά την επίθεση της εργοδοσίας όπου αυτή και αν εκδηλώνεται
4. Να δημιουργήσουμε ένα μαζικό ταξικό συνδικάτο που θα είναι η φωνή και το καταφύγιο όλων των εργαζομένων που θα οικοδομούν μια νέα αγωνιστική ταξική ενότητα απέναντι όχι μόνο στην εργοδοσία αλλά και σε εκείνες της νεοφιλελεύθερες πολιτικές που χειροτερεύουν την ζωή μας.
5. Τα υπάρχοντα σωματεία δεν καταργούνται αντίθετα μέσα από την συνεργασία και την ενιαία δράση θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο με νέες εμπειρίες θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας ,θα υπάρχει καλύτερη νομική κάλυψη. Θα δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στις επιθέσεις της εργοδοσίας. Θα αντιμετωπίζεται κάθε προσπάθεια να φτιαχτεί αντεργατικός εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Εμείς όλοι αναλάβαμε την ευθύνη της σύστασης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ-ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ [ΣΕΕ-ΔΑΑ] με στόχο να υπηρετήσει τους παραπάνω στόχους. Ζητάμε την στήριξη και την συμμετοχή σου για να φτιάξουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα αντάξιο των προσκλήσεων και των απαιτήσεων της εποχής.
Εσείς όλοι που έχετε κατανοήσει την ανάγκη συνδικαλιστικής οργάνωσης , αλλά που η ανασφάλεια και ο φόβος σας αποτρέπει από αυτό που είναι το καταφύγιο και η προστασία του εργαζόμενου, τώρα έχεις την λύση. Τώρα έχεις το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ. Έχεις το συνδικαλιστικό όργανο που καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε εταιρείες που έχουν έδρα η δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος.”

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ. ΔΩΣΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ.


Οκτώβρης 2009

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Πρόεδρος Γουρλάς Ν. [press point]
Αντιπρόεδρος Μπελεγράντης Η. [ CPS]
Γ.Γραμματέας Αμάτο Α. [ΞΑΕ]
Ταμίας Τερλεξή Ν. [ΞΑΕ]
Μέλη
Κωνσταντόπουλος Α. [press point]
Ησυχος Κ. [ΟΑ]
Χατζηγιάννη Α. [DHL]


Για επικοινωνία:
Γουρλάς Ν : κιν. 6932492900
e-mail:sindikato.see.daa@gmail.com : Q