Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Το 2013 να μιλήσουμε τολμηρά: Το ζήτημα είναι να αλλάξουμε τον κόσμο!

2013: Καλή και δημιουργική χρονιά

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα, εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους-έλληνες και μετανάστες-, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους νέους και τις νέες, μια καλή νέα χρονιά. Ευχόμαστε σε όλους του συντρόφους και συντρόφισσες, τους συναγωνιστές, φίλους και φίλες, καλούς αγώνες και δημιουργική χρονιά.
Τις τεράστιες δυσκολίες στην επιβίωση και το μεροκάματο, τη ζωή, τις σπουδές και την κάλυψη των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας τις βιώνουμε όλοι καθημερινά. Ο κόσμος που φτιάχνει ο γερασμένος και σε βαθιά κρίση υπαρκτός καπιταλισμός, είναι ο κόσμος των λίγων. Για να επιβιώσουμε και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ανατροπή της επίθεσης που εξαπολύεται ενάντια στον κόσμο της δουλειάς. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ανατροπή του βάρβαρου αυτού συστήματος.
Το 2013, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τα εμπόδια, παρά την «απαισιοδοξία» της καθημερινότητας, οι εργαζόμενοι και οι νέοι, ο κόσμος του αγώνα και της αξιοπρέπειας, ο λαός μας, μπορεί να πάει τα πράγματα αλλιώς. Στο δικό μας χέρι, στη δική μας αποφασιστικότητα και τόλμη βρίσκεται το μέλλον.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο, κάθε αγωνιστή, να πάρει θέση στην πάλη για την επιβίωση, στη μάχη για τα δικαιώματα του λαού. Να συμβάλλει στον αναγκαίο παλλαϊκό ξεσηκωμό για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και της πολιτικής της, στους μεγάλους αγώνες για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επιδρομής και της χούντας κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ. Στους αγώνες ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, την καταστολή και το φασισμό. Για τις λαϊκές ελευθερίες που έχει ανάγκη η εποχή μας.
Η δυναμική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης, η ορμή και δύναμη ενός παλλαϊκού – πανεργατικού ξεσηκωμού, είναι πολύ πιο χρήσιμα για το λαό, μας πάνε πολύ πιο μακριά, μπορούν να επιφέρουν σαρωτικές αλλαγές και στο πολιτικό - κυβερνητικό επίπεδο, από τις προτάσεις εκλογικής αναμονής και κυβερνητικής διαχείρισης της κρίσης. Οι μεγάλες αναγκαίες τομές δεν γίνονται από κυβερνήσεις εντός της ΕΕ και του συστήματος, αλλά από μεγάλα κινήματα, στηριγμένα στα δικά τους δημοκρατικά όργανα, που διεκδικούν όχι τη διαχείριση, αλλά την ανατροπή, όχι μέρος της εξουσίας (κυβέρνηση), αλλά όλη την εξουσία και τον πλούτο για τους εργαζόμενους. Σε αυτό το στόχο πρέπει να ρίξει το βάρος της η Αριστερά και οι εργαζόμενοι, και για τις σημερινές μάχες και για τις αυριανές.
Κρίσιμο ζητούμενο για να αλλάξουν τα πράγματα, για να νικήσουμε, είναι μια νέα και ανώτερη συγκρότηση και οργάνωση της ταξικής, επαναστατικής και κομμουνιστικής πρωτοπορίας σε όλα τα επίπεδα. Για ένα άλλο, νέο εργατικό κίνημα που θα μπορεί να οδηγεί τους αγώνες σε σύγκρουση και νίκη. Για ένα μέτωπο και μια αριστερά, μαχητική, τολμηρή, σκεπτόμενη και αντίστοιχη στις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας. Που θα μιλάει για όλα, τα μικρά και τα μεγάλα, ως δύναμη ανατροπής και όχι «καλλωπισμού» του συστήματος. Για την νέα επανεξόρμηση των απελευθερωτικών κομμουνιστικών ιδεών και το ρίζωμά τους στην κοινωνία και τους εργαζόμενους, την οργάνωση και ανάπτυξή τους.
Το 2013 θα είναι μια χρονιά σημαντική για τους αγώνες του λαού μας, για την κατεύθυνση και την πορεία του κινήματος. Σημαντική και για την προσπάθεια της αντικαπιταλιστικής αριστεράς ώστε να ενισχυθεί σημαντικά σαν πολιτικό ρεύμα και δύναμη ανατροπής. Σταθμοί σε αυτή την μάχη, αποτελούν η 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους (Φεβρουάριο), και το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ την άνοιξη του 2013. Αλλά και η 4ηΣυνδιάσκεψη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση τον Μάρτιο.
Με το 3ο συνέδριό μας, θα επιχειρήσουμε μια τομή και πρόταση για σύγχρονο, μαζικό φορέα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Θα καταθέσουμε τη συμβολή μας και θα κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την επαναθεμελίωση του κομμουνισμού στον 21ο αιώνα. Γιατί για μας η κοινωνική απελευθέρωση δεν είναι κάτι για το μακρινό μέλλον, αλλά ανάγκη και δυνατότητα του σήμερα. Γιατί για μας η υπόθεση της κομμουνιστικής απελευθέρωσης δεν είναι έργο κάποιων ειδικών, ενός κόμματος ή μιας ομάδας «σοφών», αλλά υπόθεση της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι η «κίνηση που καταργεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων» από σήμερα κιόλας.
Στη Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και στο Συνέδριο του ΝΑΡ, επιδιώκουμε ενίσχυση της πορείας και της προσπάθειας για το αναγκαίο μέτωπο - πόλο της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς.
Το ΝΑΡ απευθύνει μήνυμα συσπείρωσης, ταξικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας, στηριγμένα στις τεράστιες ανάγκες και δυνατότητες της εποχής μας. Ανάγκη και δυνατότητα για μια άλλη ζωή, μια άλλη κοινωνία, στα χέρια των εργαζομένων, με τον τεράστιο παραγόμενο πλούτο στα χέρια αυτών που τον παράγουν, με τη γνώση και την επιστήμη προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με την συλλογικότητα, την οργάνωση και την ταξική αλληλεγγύη μπροστά, για μια ζωή ελεύθερη και άξια. Στις μικρές και μεγάλες μάχες, στο χώρο δουλειάς, τη γειτονιά, το σχολείο και τη σχολή. Στη μάχη των ιδεών και της θεωρίας. Στη μάχη των αξιών και της καθημερινότητας. Στη μάχη του πολιτισμού και της αντίστασης.
Δυνατότητα να δημιουργήσουμε και όχι να καταστρέψουμε, όπως κάνει ο καπιταλισμός. Ανάγκη να επιβιώσουμε, άρα να παλέψουμε, και όχι να υποταχθούμε, όπως μας καλεί ο αντίπαλος. Στηριγμένοι στην αισιοδοξία της ανθρώπινης θέλησης. Στηριγμένοι στην οργάνωση, την γνώση, τις εμπειρίες-θετικές και αρνητικές-της ιστορίας και του κινήματος.
Σε αυτό το δρόμο, αξίζει να στρατευθεί ο κόσμος της δουλειάς και η νεολαία.
Το 2013 να μιλήσουμε τολμηρά: Το ζήτημα είναι να αλλάξουμε τον κόσμο!

Βολές κατά πάντων από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Βολές κατά πάντων από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Καταγγέλει τα κοινοβουλευτικά αριστερά κόμματα αλλά ζητάει συμμαχία μαζί τους κατά της κυβέρνησης

 
Πολύ σκληρή κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και σε όλα τα αριστερά κόμματα ασκεί με την απόφασή της η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μπροστά στην 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψή της που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο καταγγέλονται οι ηγεσίες των κομμάτων της κοινοβουλευτικής αριστεράς ως κατώτερες των περιστάσεων και των απαιτήσεων του λαού. Από την άλλην μεριά όμως ζητάει να δημιουργηθεί μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά για την οποία εκτιμά ότι δεν θα μακροημερεύσει.


Διαβάστε την απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής


«ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΣΕ 07.12.2012

1. Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου και η συμφωνία του Eurogroup της 26ης Νοεμβρίου 2012 έρχονται να ολοκληρώσουν το έγκλημα που συντελείται ενάντια στους εργαζόμενους και τη χώρα. Επιβεβαιώθηκε ότι ο δρόμος των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων στο όνομα της επόμενης δόσης των δυσβάσταχτων δανείων είναι καταστροφικός...
όλο το δημοσίευμα εδώ: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=490613&h1=true#commentForm

30 Δεκέμβρη κανένας για ψώνια, όλοι στις κινητοποιήσεις

Να στηρίξουμε την απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο
Στις 30 Δεκέμβρη κανένας για ψώνια, όλοι στις κινητοποιήσεις
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ανοίγοντας τα μαγαζιά για 2η Κυριακή στις 30 Δεκέμβρη, δεν παρά ένα ακόμη μέτρο της βάρβαρης πολιτικής των Μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Θέλουν να αφήσουν χωρίς δικαιώματα τους 700.000 εργαζόμενους στο εμπόριο, χωρίς ούτε μία μέρα για ξεκούραση,να διασφαλίσουν την ασυδοσία της εργοδοσίας. Ο Σαμαράς και οι υπουργοί του θέλουν να ξεκινήσουν από το χώρο του εμπορίου την κατάργηση κάθε περιορισμού στο ωράριο και να υποτάξουν κάθε στιγμή της ζωής των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.
Είναι ψέματα μιας μαύρης προπαγάνδας ότι θα τονωθεί η απασχόληση, ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι εργαζόμενοι θα κληθούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες μέσω της αύξησης των ωραρίων ή την επέκταση των ελαστικών μορφών, πάντα ανάλογα με τις ανάγκες τις αγοράς, πότε για τις πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες. Οι συνθήκες στο χώρο του εμπορίου αποτυπώνουν με τον πιο ορατό τρόπο τις μεσαιωνικές συνθήκες ζωής και εργασίας που επιχειρούν να επιβάλλουν η κυβέρνηση και το κεφάλαιο με την κάλυψη της Ε.Ε και του ΔΝΤ. 
Κοροϊδεύουν την κοινωνία όταν λένε ότι έτσι θα εξυπηρεθεί το καταναλωτικό κοινό, που φυσικά δεν άλλοι από την κοινωνική πλειοψηφία, αυτούς που τους κατακλέβει η εφορία, τα τιμολόγια ρεύματος-νερού, τα χαράτσια, η ακρίβεια σε πετρέλαιο και βασικά είδη διατροφής και λαϊκής κατανάλωσης. Οι εργαζόμενοι, κακοπληρωμένοι ή απλήρωτοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ψωνίσουν ούτε απαραίτητα. Δεν τους λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα και ο χρόνος για να ζήσουν.
Απάτη είναι φυσικά και οι ψεύτικες υποσχέσεις για αναζωογόνηση της αγοράς, καθώς αυτές οι ρυθμίσεις προαναγγέλουν απλά τον αργό θάνατο του μικρομεσαίου μαγαζιού και την επέλαση των πολυεθνικών και των μεγαλοκαταστημάτων.
Η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο στις 30 Δεκέμβρη είναι πράξη αγώνα, μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας για την κοινωνία που υποφέρει. Καλούμε τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία να σταθεί ενεργητικά στο πλάι των απεργών και των σωματείων τους. Κανένας για ψώνια, όλοι στις κινητοποιήσεις. Ο αγώνας των εργαζομένων στο εμπόριο είναι υπόθεση όλων μας. Για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Για να πετυχούμε να δουλεύουμε σαν ανθρώποι, με λιγότερες ώρες και δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς-ασφάλιση-ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Για να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική που εφαρμόζει μαζί με ΕΕ-ΔΝΤ, να ανοίξει ο δρόμος για την έξοδο από τη φυλακή των Μνημονίων και του Χρέους σε μια κοινωνία με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.