Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 5/3/10 Κ.ΠΛΑΤΕΙΑ

Aυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν
» "Mπερτολτ Μπρέχτ"

ΟΛΟΙ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/ΜΑΡΤΊΟΥ/2010
ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 19:00 μ.μ.


Επί μήνες παλεύουν να μας πείσουν πως η χώρα κινδυνεύει λόγω της οικονομικής κατάστασης και πως οφείλουμε όλοι να κάνουμε θυσίες. Μπροστάρηδες σ΄αυτή την προσπάθεια είναι όλοι οι «βολεμένοι» του συστήματος ,όλοι αυτοί που λίγο πριν την κρίση μας μιλούσαν για την ασφαλή χώρα μας αλλά και για την ευμάρεια της περίφημης λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας δούμε όμως μερικά στοιχεία που νομίζουμε ότι αποδεικνύουν και στον κάθε δύσπιστο άνθρωπο αυτής της χώρας το πόσο μας δουλεύουν όλοι αυτοί οι χορτασμένοι.
Επιχειρημα
Έχουμε υψηλό χρέος (298 δις€) και υψηλό έλλειμμα (12,5%) κραυγάζουν και κινδυνεύει η χώρα να καταρρεύσει οικονομικά.
Πρώτον δεν υπάρχει καμία σχεδόν χώρα χωρίς χρέος και έλλειμμα, ενώ η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος είναι αυτή την στιγμή οι ΗΠΑ (μόνο το δημόσιο χρέος των HΠA -προσοχή, χωρίς το ιδιωτικό που είναι επίσης τεράστιο- ανέρχεται,στο απίστευτο ύψος των τριών και πλέον τρισεκατομμυρίων δολαρίων! ,ενώ το έλλειμα είναι 12,5% ) , αλλά και η Ιαπωνία (χρέος 200% του ΑΕΠ και έλλειμα επί 10 χρόνια πάνω από 8%). Εξι χώρες επίσης της ευρωζώνης (Ολλανδία 234%, η Ιρλανδία 222%, το Βέλγιο 219%, η Ισπανία 207%, η Πορτογαλία 197%, η Ιταλία 194% και πάει λέγοντας), έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας 125%!
Δεν ακούστηκε όμως από κανένα μεγαλοαναλυτή μια εξήγηση γιατί δεν καταρρέουν αυτές οι χώρες εδώ και χρόνια. Δεύτερον ποιος δημιούργησε αυτό το έλλειμμα στη χώρα μας και πως.Είναι ένα ερώτημα που κανείς τους δεν απαντάει με σαφήνεια σκοπίμως πιστεύουμε.….
Στο «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» ομολογείται ότι από τις 10,7 εκατοστιαίες μονάδες του ελλείμματος το 2009 οι 6,5 οφείλονται σε έσοδα που δεν εισπράχτηκαν και όχι σε δαπάνες.Με απλά λόγια το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν είναι πρόβλημα δαπανών και γενναίων παροχών που «απολαμβάνουν» οι εργαζόμενοι, αλλά μειωμένων εσόδων λόγω της μείωσης του φορολογικού συντελεστή των κερδών του κεφαλαίου και φυσικά λόγω ποικιλότροπης φοροδιαφυγής.
Την τετραετία 2004 – 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δις € σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις (τα 5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων).
Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore-βλέπε βουλγαράκη ) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις € και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 δις.
Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις € από ΦΠΑ.
Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις € ετησίως.
Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις € στο δημόσιο.Αυτά είναι στοιχεία δικά τους που υπάρχουν στις αναλύσεις που διακινούν εδώ και χρόνια.
Όσον αφορά τώρα τα υψηλά επιτόκια που πληρώνουμε είναι αποτέλεσμα κυρίως της πρωτοφανούς παγκόσμιας ζήτησης για δανεικά από τα καπιταλιστικά κράτη για να χρηματοδοτηθεί η ιδιωτική οικονομία. Αυτή είναι η αιτία πίσω από την εκτίναξη των επιτοκίων με τα οποία δανείζεται το ελληνικό δημόσιο, πέραν των κερδοσκοπικών παιχνιδιών και των πολιτικών πιέσεων οι οποίες ασκούνται και σε άλλες χώρες στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Είναι χαρακτηριστικά τα νούμερα που παραθέτουμε για τον δανεισμό μεγάλων χωρών:Nέα δάνεια ύψους 450 δισ. ευρώ θα πάρει η Γαλλία, άλλα 400 δισ. η Iταλία. Γύρω στα 280 δισ. η Bρετανία, ενώ ακόμη και η τόσο αυστηρή Γερμανία θα χρειαστεί να δανειστεί περίπου 370 δισεκατομμύρια ευρώ! Xώρια τα 240 δισ. που χρειάζεται η Iσπανία και από 100 περίπου δισ. που θα δανειστούν το Bέλγιο και η Oλλανδία.
Συμπέρασμα: Δεν αρκούν τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος για να χρεοκοπήσει μια χώρα. Μας παραμυθιάζουν για να συναινέσουμε.
Εργάτες – εργάτριες, άνεργοι, νέοι και νέες
Καμιά εθνική μάχη δεν δίνεται, διεξάγεται σκληρός ταξικός πόλεμος!
Προκλητικά και χωρίς κανένα όριο, «αυτοί που αρπάζουν το φαΐ από το τραπέζι» διαδίδουν πως απαιτούνται σκληρές θυσίες από το λαό γιατί δεν υπάρχει πλούτος! Όμως, μόνο τα τελευταία 12 χρόνια, το συνολικό ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει τεράστιος συσσωρευμένος πλούτος αλλά τα ταμεία είναι άδεια και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν τέλος πάντων τα λεφτά; Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα:
30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν περίπου 50 δις € στα private banking των τραπεζών ενώ άλλα 40 δις € έχουν καταθέσει έλληνες πολίτες στο εξωτερικό.
Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη 11,8 δις € το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007.
Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις €.
4000 περίπου ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις € στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.
Και πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο», αγόρασαν 6 γαλλικές φρεγάτες κόστους 2,5 δις €, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο. Που προστίθενται στα 6,5 δισ. Ευρώ ετήσιες στρατιωτικές δαπάνες, όπως αυτές υπαγορεύονται από τις ανάγκες της ΕΕ και τις στρατηγικές του ΝΑΤΟ.Χώρια οι μίζες και τα σκάνδαλα (Siemens, Βατοπέδι, δομημένα ομόλογα, διαγραφή προστίμου 5,5 δις € της «Ακρόπολης»), χώρια τα 28 δις € που τέθηκαν στη διάθεση των τραπεζών και τώρα τα χρησιμοποιούν για να δανείσουν το κράτος σαν κοινοί τοκογλύφοι.
Είναι σαφές για μας ότι με την αντεργατική λαίλαπα που έχει ξεσπάσει επιχειρείται, μια κολοσσιαίων διαστάσεων αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου στη χώρα μας υπέρ των εχόντων και κατεχόντων και σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και μια τελική συντριβή των όποιων εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου,με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, αξιοποιώντας επί μήνες τώρα ως πολιορκητικό κριό την ιδεολογική τρομοκρατία και πλύση εγκεφάλου των εφημερίδων και καναλιών, έχει συνειδητά οδηγήσει τη χώρα στο ζυγό της τριπλής ξένης "οικονομικής κατοχής" (Διεθνές Νομισματικό ταμείο-ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα-ΕΚΤ, Κομισιόν).Ο λόγος είναι πολύ απλός :Μόνη της ήταν αδύνατον να επιβάλλει τέτοια μέτρα χωρίς να υποστεί ραγδαία πολιτική φθορά ή ακόμα και να κινδυνεύσει με …ανατροπή!
Η «οικονομική χούντα», που έχει αρχίσει να επιβάλλεται πάνω στον Ελληνικό λαό, δεν θα σταματήσει στα μέχρι τώρα εξαγγελθέντα μέτρα (μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αποδιάρθρωση της κοινωνικής ασφάλισης, πάγωμα προσλήψεων).Το σχέδιο προβλέπει πρόσθετα μέτρα και ήδη τα διαπλεκόμενα αστικά ΜΜΕ έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν την κοινή γνώμη, διακινώντας «σενάρια τρόμου» για αύξηση του ΦΠΑ, άμεση περικοπή συντάξεων, άμεση από φέτος κατάργηση του 14ου μισθού (δώρο Πάσχα-επίδομα αδείας) κλπ.
Εργάτες – εργάτριες, άνεργοι, νέοι και νέες
Με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, οδηγούμαστε επί της ουσίας στη χρεοκοπία! Πριν απ’ όλα με τη μαζική πτώχευση των εργαζομένων, την εκτίναξη της ανεργίας αλλά και την εξαφάνιση ολόκληρων κλάδων της παραγωγής.Η πολιτική που εκτίναξε την εκμετάλλευση, κάνοντας τους πλούσιους προκλητικά πλουσιότερους και τους φτωχούς…περισσότερους και φτωχότερους αυτή η βάρβαρη ταξική πολιτική ήταν που επιτάχυνε την καπιταλιστική κρίση. Αυτή η ίδια πολιτική που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις πριν την κρίση δεν μπορεί «να μας σώσει»!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
-ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΡΚΗ, ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
-ΜΕ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΡΕΥΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.


ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
(ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ)
http://antarsyalarisas.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Φασιστικές ομάδες κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη μας και με την κάλυψη της «δημοκρατικής» αστυνομίας του Χρυσοχοΐδη κάνουν πορεία κρατώντας τον αγκυλωτό σταυρό. Αποτελεί πρόκληση και καθήκον όλων είναι η καταδίκη τους διότι ο Λαρισαϊκός και γενικά ο Ελληνικός λαός δεν στερείται μνήμης.Οι πατριδοκάπηλοι – καταδότες , μαυραγορίτες στην κατοχή – καλύτερα να μπουν εκεί που ανήκουν ….. στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.


Όσον αφορά τώρα τους «φιλήσυχους» κυρ-παντελήδες του ΛΑΟΣ , τους οπαδούς του Αη γιώργη του Ψινάκη , τους ενημερώνουμε πως εδώ είναι βαλκάνια και ο λαϊκισμός τους δεν πιάνει. Αυτοί που οργανώνουν ομάδες «αγανακτισμένων» πολιτών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας δεν δικαιούνται να μιλούν για τρομοκρατία. Μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν το δεκανίκι της εκάστοτε εξουσίας (πριν της ΝΔ και τώρα του ΠΑΣΟΚ) στην άγρια επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα εργατικά και νεολαΐστικα δικαιώματα.Το εργατικό και λαϊκό κίνημα τους έχει ήδη κατατάξει στην πλευρά των εκμεταλευτών. Καμιά προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα πετύχει , ένας είναι ο στόχος για το εργατικό κίνημα ,η ανατροπή της άγριας λιτότητας που επιβάλλεται στο λαό από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Σ΄αυτή τη μάχη οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις. Καλούμε κάθε πολιτική δύναμη , κάθε αγωνιστή να «βάλει πλάτη» σ’ αυτή την μάχη καταδικάζοντας απερίφραστα παρελάσεις «μίσους» , ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΡΤΗ 4ΜΜ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-(ΣΤΑΔΙΟΥ 29) PDF Print E-mail
Sunday, 28 February 2010 19:56

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ


Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης Ολι Ρέν και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα συναντηθούν για να προωθήσουν την κατακρήμνιση της κοινωνικής ασφάλισης για να εξευμενιστούν «οι αγορές» δηλαδή οι εγχώριοι και διεθνείς τοκογλύφοι των Τραπεζών. Nα είμαστε εκεί για να υπογραμμίσουμε με την παρουσία μας ότι το μήνυμα της Πανεργατικής στις 24 Φλεβάρη ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ θα χρειαστείΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να το παραλάβουν και να προσαρμοστούν αποσύροντας την αντεργατική καταιγίδα μέτρων που ετοιμάζουν με περικοπή των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει κάλεσμα για να πούμε στα πραγματικά PIGS –τα γουρούνια- όπως συνήθισαν να μας ονομάζουν οι Ευρωτραπεζίτες και οι πλούσιοι φίλοι τους στην ΕΕ - που θα βρίσκονται ΜΕΣΑ στο Υπουργείο θα πολιορκηθούν όπως τους αξίζει!
Ελάτε να διαδηλώσουμε διεκδικώντας: