Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

ΝΑΡ: Εκδήλωση - ΣυζήτησηΠρόσκληση σε εκδήλωση - συζήτηση
 Με το κείμενο για την καπιταλιστική κρίση και την Αριστερά, επιχειρούμε να θέσουμε προς συλλογική συζήτηση και διερεύνηση τα θεμελιώδη ερωτήματα που αφορούν το εργατικό κίνημα, την Αριστερά και την επαναστατική προοπτική όπως:
Ü Υπάρχει άλλος δρόμος απέναντι στην κρίση από τον ακολουθούμενο από τις αστικές κυβερνήσεις και τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ποιος είναι;
Ü Μπορεί να σταθεί και πώς μια άλλη κοινωνική προοπτική, χωρίς αγορά και εκμετάλλευση, ευρώ και ΕΕ;
Ü Τι Αριστερά χρειάζεται, με ποιο στρατηγικό πρόγραμμα, ποια οργανωτική δομή και λειτουργία, ποια θεωρία, ποιο πολιτισμό και ποια σχέση με το κίνημα, ποια στάση απέναντι στην ιστορία της;
Σε αυτή την κατεύθυνση, διοργανώνουμε εκδήλωση- συζήτηση για την καπιταλιστική κρίση και την αριστερά την Τετάρτη 30 Μάρτη στις 7 μ.μ στο ξενοδοχείο Μετροπόλ με ομιλητή τον Κώστα Μάρκου μέλος της Π.Ε του Νέου Αριστερού Ρεύματος

Νέο Αριστερό Ρεύμα

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες – συν/φοι,


Η Διοίκηση του σωματείου εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον αγώνα των επτά εργαζομένων - πέντε τεχνικών και δυο φωτορεπόρτερ - στην εφημερίδα «Ημερήσιος Κήρυκας» Λάρισας που ο εργοδότης τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές από έξι έως και δέκα πέντε μήνες και είναι σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη εβδομάδα.
Η εργοδοσία αξιοποιώντας την αντεργατική πολιτική φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και προχώρησε σε ένα ακόμα αντεργατικό μέτρο, εκδίδοντας την εφημερίδα με άλλους εργαζόμενους. Πρόκειται για προκλητική ενέργεια βαθιά αντεργατική σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.
Σωματείο και εργαζόμενοι δεν θα υποκύψουν σε τέτοιες μεθόδους και με τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας, δεν θα το επιτρέψουν.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Ημερήσιου Κήρυκα Λάρισας. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν, το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα που θα έχει στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.
28/3/2011

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση