Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών



Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών
Η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή» χαιρετίζει τους χιλιάδες Θεσσαλούς που στήριξαν την προσπάθειά μας στις περιφερειακές εκλογές. Μια προσπάθεια που δε χρηματοδοτήθηκε από παχυλές κρατικές επιχορηγήσεις, ούτε από ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά από το υστέρημα εκατοντάδων αγωνιστών σε όλη τη Θεσσαλία. Που δε στηρίχτηκε, σε επικοινωνιακά επιτελεία, αλλά στο πάθος νέων ανθρώπων, ανέργων και εργαζόμενων να επανακατακτήσουν την κλεμμένη τους ζωή κόντρα στις δυνάμεις της συγκυβέρνησης στο τοπικό και κεντρικό κράτος, στους ευρωμονόδρομους και στα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τα αποτελέσματα των περιφερειακών σχημάτων που στηρίχτηκαν από την αντικαπιταλιστική αριστερά και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τάραξαν το τοπίο της κοινωνικής σταθερότητας στην οποία επενδύουν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Για αυτό πασχίζουν να αποκρύψουν το αποτέλεσμα των σχημάτων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η αλήθεια όμως δεν κρύβετε. Τα σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, συμμετέχοντας στις 12 από τις 13 περιφέρειες έλαβαν 127.967 ψήφους και ποσοστό της τάξης του 2,3%, όταν το 2010 είχαν λάβει 97.429 ψήφους και 1,79%. Συγκεκριμένα στην περιφέρεια Θεσσαλίας η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία, έλαβε 9.870 ψήφους και ποσοστό 2,23% έναντι των 7.444 ψήφων και του 1,69%. που είχε λάβει το 2010. Με τα ποσοστά αυτά, ( στο Βόλο το ποσοστό άγγιξε το 3,2%), η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία εξέλεξε περιφερειακό σύμβουλο τον επικεφαλής του συνδυασμού της Ντούρο Στάθη, από το Βόλο.
Παρότι  η εκλογική μας επιτυχία είναι εμφανής, δεν επιδιώκουμε να την περιβάλουμε με διθυράμβους.  Για εμάς η μάχη συνεχίζεται προκειμένου να τσακίσουν οι εκφραστές της αστικής πολιτικής, αλλά και το κεφάλαιο που βρίσκεται από πίσω τους. Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων. Τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών αποδεικνύουν εξάλλου, πως η λύση δε βρίσκεται στην κυβερνητική εναλλαγή, στη διαχείριση του Καλλικράτη και στο ναρκοθετημένο πεδίο για τα λαϊκά δικαιώματα που φτιάχνει η ΕΕ, το χρέος και τα μνημόνια, αλλά η κατάργηση όλου αυτού του πλαισίου.
H ενίσχυση και ο αγώνας της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία, ευελπιστούμε να δώσει κουράγιο και ελπίδα στη μεγάλη αναμέτρηση της καταπιεζόμενης πλειοψηφίας ενάντια στην χούντα κυβερνήσεων, ΕΕ και ΔΝΤ, που μας κλέβει τη ζωή. Η εκλογή περιφερειακού συμβούλου και η ενίσχυση του ποσοστού μας αποτελεί δέσμευση για πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα και αποφασιστική συμβολή προκειμένου να γίνει πράξη μια μαζική εργατική και λαϊκή ανταρσία για την ανατροπή. Δε σκοπεύουμε να παίξουμε το ρόλο του κομπάρσου μέσα στα περιφερειακά συμβούλια, αλλά να δώσουμε ώθηση προκειμένου να μπλοκαριστούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, οι κατευθύνσεις της ΕΕ και τα αλισβερίσια με το τοπικό κεφάλαιο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία, καλεί το λαό της Θεσσαλίας να προσπεράσει τα διλήμματα του δεύτερου γύρου, που απλά θα καθορήσουν το ποσοστό των δύο συγκυβερνώντων στο περιφερειακό συμβούλιο. Να αρνηθεί να επιλέξει ποιός απο τους εκφραστές της αστικής πολιτικής θα συνεχίσει το έργο της κοινωνικής καταστροφής.
Το ρήγμα που ανοίγουν καθημερινά οι αγώνες του λαού μας πρέπει να γίνει δύναμη αποσταθεροποίησης των σχεδίων του τοπικού και του κεντρικού κράτους. Τα επόμενα μεγάλα ραντεβού είναι στους δρόμους του αγώνα, όπου θα βγούμε νικητές.  
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ΑνατροπήΕνσωματωμένη εικόνα 1