Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση –

δεν είναι για παζάρια και για διάλυση


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ

στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ.ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ 9:30 π.μ.

Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση!

Έξω η ΕΕ & το ΔΝΤ από την Ελλάδα! Να φύγει η Κυβέρνηση των αγορών!

Πανεργατικός-Παλλαϊκός Πολιτικός Αγώνας μέχρι την ανατροπή!

Η Πανεργατική Απεργία της 20ης Μάη πραγματοποιείται μέσα σε κλίμα γενικευμένης σήψης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όλου του αστικού πολιτικού συστήματος. Ποτέ άλλοτε μεταπολεμικά μέσα σε 8 μήνες από τις εκλογές δεν καταπατήθηκε τόσο βάναυσα, η ψήφος του λαού, η λαϊκή κυριαρχία, η ίδια η Δημοκρατία. Ποτέ άλλοτε από την εποχή του Τρικούπη δεν εκχωρήθηκε εθνική κυριαρχία όπως σήμερα από την υποτελή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ –με την συναίνεση της ΝΔ & του ΛΑΟΣ- σε Ευρωπαϊκή Ένωση & ΔΝΤ. Δεν πραγματοποιήθηκε τέτοιας έκτασης κοινοβουλευτικό πραξικόπημα όπως η κατάργηση της κύρωσης από τη Βουλή των παραπέρα συμφωνιών της Επιτροπείας ΕΕ-ΔΝΤ. Mε την προσφυγή στο ΔΝΤ, αποκαλύπτεται πλήρως ότι η «ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή ΕΕ» δεν ήταν παρά μια πολιτική που οδηγούσε στην πλήρη καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων & του λαού, στην οικονομική καταστροφή. Το σύνολο των σχέσεων στον ελληνικό καπιταλισμό όπου στηρίχθηκε η κυριαρχία της αστικής τάξης, έφτασε στα όριά του.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να συγκροτηθεί ένα Αγωνιστικό Μέτωπο πολιτικών & κοινωνικών δυνάμεων που:

Θα γκρεμίσει την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον Δικομματισμό.

Θα επιβάλει την μονομερή παύση πληρωμών, τη μη αναγνώριση του «χρέους», την έξοδο από την Οικονομική Νομισματική Ένωση(ΟΝΕ) & το Ευρώ.

Θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του Εργατικού- Λαϊκού Κινήματος και των Εργαζομένων της πόλης και της υπαίθρου.

Θα παλέψει με την Εργατική Τάξη και τον Ελληνικό λαό για την υπεράσπιση της χώρας.

Θα διεκδικήσει και θα επιβάλει ένα Πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα συνδέει τις άμεσες ανάγκες της Εργατικής Τάξης και των συμμάχων της, με το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

Τα μέτρα για την έξοδο από την κρίση – ουσιαστικά για την διάσωση του χρηματοοικονομικού συστήματος – στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια δείχνουν ότι αυτοί που πληρώνουν τα σπασμένα θα είναι και πάλι οι εργαζόμενοι. Είναι πια φανερό ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει, η μοναδική λύση για τους εργαζόμενους είναι η ανατροπή του.

Σε αυτό το τοπίο, οι χωριστές συγκεντρώσεις δεν εξυπηρετούν την αναγκαία πάλη και σύγκρουση. Η πάλη και η σύγκρουση προϋποθέτει την όλο και πλατύτερη συσπείρωση των εργαζομένων ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε. και τις Συνθήκες της, την ΟΝΕ και το Ευρώ, το ΔΝΤ ως ασυμβίβαστα με την ανάπτυξη και την ευημερία του εργαζόμενου λαού, την εθνική και τη λαϊκή κυριαρχία.

Μπροστά στη γενικευμένη επίθεση Κυβέρνησης- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- Κεφαλαίου, γίνεται πιο ώριμη και αναγκαία από κάθε άλλη φορά η ανάγκη προώθησης ενός ενωτικού Μετώπου Πολιτικών & Κοινωνικών Δυνάμεων, με Αντικαπιταλιστικά, Αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά, με στόχο το Σοσιαλισμό. Για να προκύψει σήμερα ένα μαζικό πολιτικό κίνημα απαιτείται αυτό το ευρύτερο μπλοκ- το Μέτωπο Πολιτικών & Κοινωνικών Δυνάμεων ενάντια στά «Προγράμματα Σταθεροποίησης», στις Συνθήκες, το Θεσμικό Πλαίσιο της Ε.Ε., την επιτροπεία Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ., στο Κεφάλαιο & τον Ιμπεριαλισμό, που μέσα από ένα Ριζοσπαστικό Πρόγραμμα θα προωθεί την ευρύτερη συσπείρωση ταξικών δυνάμεων πάνω σε σαφείς και προωθημένους στόχους, απομονώνοντας και τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ που προσπαθούν να μετατρέψουν το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Σήμερα, το Μέτωπο Πολιτικών & Κοινωνικών Δυνάμεων,

για την ενότητα & την ανασυγκρότηση της Εργατικής Τάξης είναι αναγκαίο όσο ποτέ!

Για την κατοχύρωση και διεύρυνση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας! Συνολική πάλη για ρήξη, αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε. Πρώτο βήμα η αποχώρηση από την Ο.Ν.Ε., το Ευρώ. Επαναοικιοποίηση της νομισματικής πολιτικής. Άμεσα, παύση πληρωμών και μη αναγνώριση του «Χρέους». Έξω το Δ.Ν.Τ. από την Ελλάδα!

Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας με βάση τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού! Εθνικοποίηση βασικών τομέων της οικονομίας (χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, κλάδος υγείας, φαρμακοβιομηχανία, βιομηχανία τροφίμων, λιπασματοβιομηχανία) με Εργατικό- κοινωνικό Έλεγχο!

Καθολική, αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Επιστροφή των χρεών εργοδοσίας & κράτους. Κατοχύρωση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της.

Να περάσει αποκλειστικά στα χέρια των εργαζομένων η διοίκηση των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Να απαγορευτεί η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων από ιδιώτες, η τοποθέτηση χρημάτων σε οποιασδήποτε μορφής χρεόγραφα, ομόλογα, κλπ.

Να αποσοβηθεί η οποιαδήποτε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση των παροχών και των συντάξεων.

Να αποσοβηθεί η συρρίκνωση των Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες! Κατώτατος μισθός 1400 ευρώ- Κατώτατο μεροκάματο 56 ευρώ- Κατώτατη σύνταξη 1120 ευρώ. Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή τους. Εργατικός Τιμάριθμος στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Πλήρη & σταθερή εργασία, κατάργηση όλων των μορφών μερικής απασχόλησης. Κατάργηση των απολύσεων. 7ωρο-5μερο-35ωρο !

Στήριξη των ανέργων, επίδομα στο 80% του βασικού μισθού, πλήρη ασφαλιστική κάλυψή τους.

ΟΧΙ στον «Καλλικράτη» που καταργεί την Αυτοδιοίκηση. Ιδιωτικοποιεί λειτουργίες του Δημοσίου. Οδηγεί σε μαζικές απολύσεις.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Παιδεία και Υγεία! Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας γης, περιουσίας, λειτουργιών, υπηρεσιών. Επαναδημοσιοποίηση όσων έχουν ιδιωτικοποιηθεί.

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της οικονομίας!

Καθιέρωση της Απλής Αναλογικής ως πάγιου συστήματος για όλες τις πολιτικές & κοινωνικές διαδικασίες.

Σταμάτημα της χρήσης της επικράτειας από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Επιστροφή όλων των στρατιωτικών εκτός χώρας. Κατάργηση των Βάσεων & Στρατηγείων. Έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Δημοκρατική αναδιοργάνωση & επαναπροσδιορισμός του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων.

Νέο Λαϊκό- δημοκρατικό Σύνταγμα, μέσα από Συντακτική Συνέλευση. Συνταγματική κατοχύρωση του Εργατικού-Λαϊκού Ελέγχου.

Πάλη για την ανεξαρτησία των συνδικαλιστικών οργανώσεων για να επιτελέσουν τον ταξικό τους ρόλο, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Αυτά είναι τα κύρια μέτωπα πάλης που πρέπει ενωτικά να προωθηθούν και συμβάλουν στην ανάγκη Πολιτικής Ανασυγκρότησης του Εργατικού Κινήματος στη βάση της ταξικής ενότητάς του με στόχο το Σοσιαλισμό.

* ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20-5-2010

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ 9:30 Π.Μ.


ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΙΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ένας αιώνας (γεμάτος δυστυχία, αγώνες και ατέλειωτες απεργίες) χρειάστηκε για να κατακτηθεί το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα που υπήρχε στην χώρα μας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με ένα νομοσχέδιο και με μια ψηφοφορία παρωδία στην βουλή το κατεδαφίζει. Είναι τόσο το πάθος τους πλέον για να ξεθεμελιώσουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων που δεν ανέχονται ούτε την ύπαρξη άλλης άποψης μέσα στο κόμμα τους. Η μαύρη συμμαχία της κυβέρνησης , ΝΔ, ΛΑΟΣ και οι σύγχρονοι κατακτητές ΕΕ , ΔΝΤ έχοντας στο πλευρό τους τους γκεμπελίσκους των μέσων ενημέρωσης στήνουν ένα χορό βρικολάκων πάνω στο σώμα του Ελληνικού λαού.

Με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο καταργούν τις συντάξεις για όλους και τις αντικαθι-στούν με επίδομα κηδείας 360 € (το οποίο θα αναπροσαρμόζεται με βάση την εντολή του υπουργού)!!!! Το υπόλοιπο της σύνταξης θα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές όλου του εργάσιμου βίου χωρίς καμιά συμμετοχή του κράτους!!(Ας σκεφτεί κανείς τι σημαίνει αυτό για μια χώρα όπου η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 20% και ο μέσος χρόνος εισαγωγής των νέων στην εργασία είναι τα 28-30 χρόνια. Κανείς δεν θα μπορεί να πάρει πλήρη σύνταξη. )

Οδηγούν την κοινωνία στην λογική : «δουλειά από τα σπάργανα (αν βρεις ) έως τα σάβανα» απαιτώντας δουλειά 40 ετών για να πάρει κανείς ολόκληρη μια σύνταξη 30% χαμηλότερη από την σημερινή.

Καταστρέφουν τα ταμεία μέσω της ενοποίησής τους φορτώνοντας τους ,τα ελλείμματα που οι ίδιοι δημιούργησαν μαζί με το κεφάλαιο (δομημένα ομόλογα, άτοκες τοποθετήσεις, μη καταβολή των εισφορών τις οποίες και παρακρατούν από τους εργαζόμενους).

Οδηγούν στην υποβάθμιση την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που παρέχει το ασφαλιστικό σύστημα με την μη αντιμετώπιση της ουσίας του προβλήματος που είναι η έλλειψη προσωπικού , η μη ισόρροπη χωροταξική κατανομή , η έλλειψη κονδυλίων. Προχωρούν σε ένα ψευδεπίγραφο εξορθολογισμό με μόνο στόχο την μείωση του κόστους , σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Εισάγουν την απίστευτη πατέντα του «προσδόκιμου ζωής». Έτσι εάν η στατιστική υπηρεσία ανακοινώσει ότι αυξήθηκε ο μέσος όρος ζωής κατά ένα χρόνο τότε θα δουλεύουμε επιπλέον τέσσερις μήνες για να πάρουμε «πλήρη» σύνταξη (40,4 έτη).Σε λίγο θα μας ανακοινώνουν μέχρι πότε μπορούμε να τρώμε , να ζούμε ………………………..!!!!!!!

Αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες μέχρι και 17 χρόνια στα πλαίσια της «ισότητας» αλλά προς το χειρότερο!!!!.

Εργαζόμενες – εργαζόμενοι

Το έκτρωμα Λοβέρδου για το ασφαλιστικό δεν είναι απλώς ένα ακόμη αντεργατικό πλήγμα στην εκστρατεία που έχει κηρύξει η οικονομική «χούντα» της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Είναι η καρατόμηση κάθε έννοιας κοινωνικής προστασίας, η πιο τρανταχτή απόδειξη του κανιβαλικού χαρακτήρα της κοινωνίας που μας ετοιμάζουν, η πιο χαρακτηριστική απόδειξη πως αυτό που ονομάζουν «σωτηρία της εθνικής οικονομίας», «αποφυγή της χρεοκοπίας», «διέξοδο από την κρίση» είναι το νεκροταφείο των εργατικών δικαιωμάτων και των όποιων κατακτήσεων δεκαετιών είχαν απομείνει από τα προηγούμενα «έργα και ημέρες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Απέναντι στο ασφαλιστικό-λαιμητόμο και γενικότερα στον ληστρικό «μηχανισμό στήριξης» του μαύρου μετώπου της κυβέρνησης και του ΛΑΟΣ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ΝΔ και της εργοδοσίας πρέπει να ξεσηκωθούμε εδώ και τώρα. Δεν αφήνουμε στιγμή να περάσει, ούτε περιμένουμε πότε η ΓΣΕΕ θα ξυπνήσει από το «λήθαργο», για να δει ότι εκτός από τους κερδοσκόπους υπάρχουν και τα αφεντικά, η ΕΕ, η κυβέρνηση, που εκτελούν εν ψυχρώ τα δικαιώματά μας.

Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούμε όπως και στις 5 Μάη και να αποδείξουμε πως θέλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Η άκρατη καταστολή που εφάρμοσε η κυβέρνηση δεν δείχνει τίποτα άλλο εκτός από το φόβο της μπροστά στην οργή του κόσμου της εργασίας .

Το απεργιακό ποτάμι πρέπει να φουσκώσει ξανά και να πνίξει όλους όσους επί χρόνια κλέβουν τον μόχθο μας. Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα :


-Απόσυρση του νομοσχεδίου Λοβέρδου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Σιούφα Ρέππα - Πετραλιά).

-Πλήρη και καθολική ασφάλιση για όλους. Κανένας Έλληνας ή μετανάστης, νέος ή ηλικιωμένος χωρίς υγειονομική και συνταξιοδοτική κάλυψη. Τέλος στην ανασφάλιστη εργασία παράνομη ή νόμιμη με πρόσχημα την κατάρτιση. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ένσημα.

- Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς (25 για τα βαρέα-ανθυγιεινά). Κατοχύρωση δικαιώματος παροχής σύνταξης το ανώτερο στην ηλικία 55 για τις γυναίκες και 58 για τους άνδρες. Καμιά αλλαγή στις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που υπάρχουν ή υπήρχαν για τις μητέρες ανηλίκων και κλάδους εργαζόμενων. Χωρίς όρια μεταφορά των δικαιωμάτων λόγω διαδοχικής ασφάλισης. Όχι στην αύξηση του εργάσιμου βίου μέσω «κινήτρων» παραμονής στην εργασία. Ίδια δικαιώματα για νέους και παλιούς. Όχι στους διαχωρισμούς των αντιασφαλιστικών νόμων.

- Ελάχιστη ενιαία σύνταξη 1.400 ευρώ (που είναι το όριο φτώχιας). Πλήρης σύνταξη ίση με το σύνολο του μισθού εξόδου από την εργασία. Επανασύνδεση των συντάξεων με τους μισθούς των εν ενεργεία.

- Άμεσα προσλήψεις στα νοσοκομεία νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

- Ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας

-Ανατροπή της κυβέρνησης των «πραξικοπηματιών» που οδηγούν την χώρα στην εξαθλίωση και τους εργαζόμενους στο νέο εργασιακό μεσαίωνα.

ΛΑΡΙΣΑ 15/5/2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20-5-2010

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ 9:30 Π.Μ.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

http://antarsyalarisas.blogspot.com