Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Βέλγιο, το success story στα σκουπίδια


Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Βέλγιο, το success story στα σκουπίδια
Δεν προλαβαίνει να συνέλθει από τη μια «καρπαζιά» η κυβέρνηση Σαμαρά και έρχεται η επόμενη. Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ο μεγαλύτερος μεταλλουργικός όμιλος της χώρας, με κάλυψη του 10% των εξαγωγών, φεύγει από την Ελλάδα και αφήνει το σενάριο επιτυχίας Σαμαρά και Βενιζέλου να σαπίζει στον ήλιο.
Είναι η τρίτη μεγάλη βιομηχανία που εγκαταλείπει το βυθιζόμενο πλοίο μέσα σε 12 μήνες. Αφού εκμεταλλεύτηκαν κάθε ρανίδα παραγωγικότητας των εργαζόμενων και κατόπιν τους πέταξαν στην ανεργία ή τους κρατάνε με μισθούς πείνας, τώρα μετράνε τα κέρδη τους και με μόνο κριτήριο αυτά, φεύγουν στο εξωτερικό. Ούτε στο ελάχιστο δεν τους ενδιαφέρει η καταστροφή του εργατικού δυναμικού και της παραγωγής, μόνο η δική τους κερδοφορία. Ούτε ξώφαλτσα δεν τους περνάνε οι εθνεγερτικές κορώνες του Σαμαρά, αυτές με τις οποίες καλεί τους πολίτες να μην αντιδρούν στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησής του. Γι’ αυτό, τελευταία καλεί στα όπλα και τους ιδεολογικούς συγγενείς του, τους νεοναζί.
Υπάλληλοι των βιομηχάνων είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Στουρνάρας που παρακολουθούν εμβρόντητοι τους μέχρι πρότινος «συνομιλητές» τους να τους εγκαταλείπουν και να μπορούν έτσι να βάλουν μια λεζάντα στο success story τους. Μένει μόνος του ο Βρούτσης να προσπαθεί να αποδείξει ότι η ανεργία στην Ελλάδα μειώνεται και ο Στουρνάρας να κάνει τον τροχονόμο στις εγκληματικές απαιτήσεις της τρόικας.
Πρέπει να ανατραπούν. Είναι η μόνη λύση. Να τους δώσουμε πίσω το πρόγραμμα «σωτηρίας» τους που σημαίνει την καταστροφή μας και να βάλουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμα εθνικοποιήσεων των τραπεζών και των βιομηχανιών, χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο.
ü     Έξω από το ευρώ και την ΕΕ.
ü     Νίκη στις απεργίες-όλοι και όλες στο δρόμο.
ü     Θα τους νικήσουμε!

Η μάχη ξεκίνησε… Όλοι μαζί για την ανατροπή

Η μάχη ξεκίνησε… Όλοι μαζί για την ανατροπή
Συγκλονίστηκε όλη η Ελλάδα από τις μαχητικές διαδηλώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, της Δευτέρας, πρώτης ημέρας της απεργίας των εκπαιδευτικών. Τα ποσοστά της απεργίας, που ξεπερνούν το 90%, είναι αποκαλυπτικά και αποτυπώνουν την δυναμική και την αποφασιστικότητα της μάχης που έχει ξεκινήσει. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και οι δάσκαλοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καθώς και πολλοί ακόμα κλάδοι διαδήλωσαν δυναμικά στα κέντρα των πόλεων της χώρας, με τη μαζικότητα στην Αθήνα να ξεπερνά τις 30.000 κόσμου.
Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Η κοινωνία ολόκληρη βρίσκεται στο πλευρό των απεργών. Σε όλα τα σχολεία, στα πανεπιστήμια, σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες, το μήνυμα της συμπαράστασης και η πίστη στην κοινή μάχη που ξεκίνησε ακούγονται ισχυρά, πάνω από τα ψέματα και τις συκοφαντίες των μνημονιακών παπαγάλων στα ΜΜΕ. Έντρομη η κυβέρνηση, στρέφεται στη βία και την καταστολή, όπως τις πρώτες πρωινές ώρες απέναντι στους σχολικούς φύλακες.
Πρόκειται για ένα απεργιακό ποτάμι που περιλαμβάνει πολλούς κλάδους του δημοσίου και πρέπει να διευρυνθεί. Επόμενη κορύφωση θα είναι η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 του μήνα. Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης πρέπει να κατέβουν ακόμα περισσότεροι στο δρόμο δείχνοντας το δρόμο της συνέχισης και της νίκης.
Αυτή η μάχη δεν αφορά μόνο κάποιους κλάδους. Αφορά τη δημόσια παιδεία, τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, αφορά κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε νέα και νέο, αφορά όλη την κοινωνία. Είναι μια μάχη για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας, για την πτώση της αυταρχικής αντιλαϊκής κυβέρνησης, για την ήττα της μνημονιακής πολιτικής της τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι μάχη για το μέλλον όλων μας.
Κανένας αγωνιζόμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Όλοι μαζί θα νικήσουμε. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί αποφασιστικά όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, να κάνουν τον αγώνα αυτόν, δικό τους αγώνα. Να στηρίξουν τις απεργίες, τις απεργιακές επιτροπές και τις διαδηλώσεις, να συμβάλλουν ώστε να βγουν στο δρόμο και άλλοι κλάδοι. Είναι η στιγμή του πανεργατικού ξεσηκωμού. Είναι η στιγμή που ένα ανατρεπτικό αγωνιστικό μέτωπο μπορεί να γκρεμίσει την πολιτική τους. Όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος, κάθε αριστερή συλλογικότητα, κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια πρέπει να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης και συνέχισης του αγώνα, στην υπεράσπισή του από τα κυβερνητικά σχέδια και στη διεύρυνση του με αγωνιζόμενους κλάδους. Όχι στη διάσπαση και την υποτίμηση της πάλης, όχι στην ηττοπάθεια. Στο δημόσιο είναι η στιγμή για απεργιακό αγώνα διαρκείας. Οφείλουν τώρα, τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ να καλέσουν σε γενική πανεργατική απεργία, την άλλη εβδομάδα, δίνοντας τον τόνο του ανυποχώρητου αγώνα και της νίκης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις.
Αυτή τη λογική θα υπερασπιστεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τις δυνάμεις της στο εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα, αλλά και τη συνολική πολιτική της παρέμβαση. Χαιρετίζουμε τα μέλη και τους φίλους της που βρέθηκαν σήμερα, από το πρωί, δίπλα στους απεργούς, στα κατειλημμένα σχολεία, στις τοπικές πορείες και στις κεντρικές διαδηλώσεις. Χαιρετίζουμε όλους τους αγωνιζόμενους που μέσα στην πυρά της πάλης χτίζουμε τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη.
Ο αγώνας μπορεί να είναι μακρύς, αλλά θα νικήσουμε.