Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πάει άλλο! Ήρθε η ώρα της ανατροπής! PDF Print E-mail
Wednesday, 21 September 2011 18:09
 





















Έχουν ξεπεράσει πια κάθε όριο. Δεν φτάνει που οδηγούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους στην εξαθλίωση, ο Β. Βενιζέλος έφτασε στο σημείο να πει μέσα στη βουλή ότι πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που «έχουμε τεθεί υπό έλεγχο»! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου που εκφράζει, λίγο πριν ανακοινώσει ένα ακόμα σφαγιαστικό πακέτο μέτρων, αισθάνονται υπέροχα με την τρόικα! Ο εξευτελισμός τους έχει γίνει τέλειος… Την ώρα που η πολιτική τους χρεοκοπεί, που η εργατική οικογένεια οδηγείται στην πτώχευση, η ιερή συμμαχία κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, για να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία. Στην πραγματικότητα, αυτοί μας οδηγούν σε χρεοκοπία και μάλιστα με τους όρους των τραπεζών και των πολυεθνικών, της ΕΕ και του ΣΕΒ.
Υπάρχει και άλλος δρόμος, είναι ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής για την επιβολή των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού.
Με παύση πληρωμών στους τραπεζίτες και διαγραφή του χρέους, ρήξη και έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο των τραπεζών, των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, για ριζική ανακατανομή πλούτου με αύξηση μισθών – συντάξεων – δημόσιων δαπανών (που καλύπτουν ανάγκες και δίνουν δουλειές) και με άγρια φορολόγηση του κεφαλαίου και κτύπημα των κερδών του, για κατάργηση των χρεών ανέργων και φτωχών στις τράπεζες. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια και το χρέος τους.
Το δρόμο αυτό θα τον ανοίξει ένα ενωτικό πολιτικό μαζικό κίνημα, ένας παλλαϊκός και πανεργατικός ξεσηκωμός, που είναι αναγκαίος εδώ και τώρα! Με απεργίες διαρκείας και πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες, με καταλήψεις (όπως έχουν ήδη ξεκινήσει σε υπουργεία), με μαχητικές διαδηλώσεις, με δημοκρατικό συντονισμό των αγωνιζόμενων κλάδων και συνδικάτων από τα κάτω πέρα από τις γραφειοκρατικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Με τον κοινό αγώνα φοιτητικών καταλήψεων και απεργιών διαρκείας μπορούμε να νικήσουμε!Ήρθε η ώρα για μια λαϊκή εξέγερση, που θα επιβάλλει την ανατροπή της κυβέρνησης του αίσχους, την απελευθέρωση από τα δεσμά ΕΕ – ΔΝΤ - κεφαλαίου, την ήττα του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ. Όλες οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος πρέπει να συμβάλλουν με την κοινή τους δράση σε ένα πρωτοφανέρωτο κίνημα ανατροπής.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στοχεύοντας στη συνολική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα σήμερα.