Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 21-22 ΑΠΡΙΛΗ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ

Τη στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την εξασφάλιση «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» μέσω των τοκογλυφικών δανείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ , οι ελληνικές τράπεζες στήνουν χορό κερδοσκοπίας πάνω στα ελληνικά ομόλογα και μας καλούν να κάνουμε θυσίες για να έρθει η ανάκαμψη των κερδών τους! Αυτή η κατάσταση αποτελεί πρόκληση που πρέπει να πάρει άμεση απεργιακή απάντηση.

Με τον πιο εξώφθαλμο τρόπο το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ κραύγαζε το προηγούμενο διάστημα ότι όσο πιο γρήγορα επιβληθεί το πρόγραμμα σταθερότητας με τα μέτρα κατεδάφισης των εργατικών δικαιωμάτων, της διάλυσης του ασφαλιστικού, της νέας φορομπηξίας, της ιδιωτικοποίησης τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσουν να ανταποκρίνονται οι αγορές και θα αποφευχθεί η χρεοκοπία. Και όμως, η φούσκα της διεθνούς διπλωματίας της κυβέρνησης, που εμφάνισε ως εθνική επιτυχία την συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ στις 25 Μάρτη στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το στήσιμο μηχανισμού «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», έσκασε με πάταγο.

Δεν μπορεί πλέον ούτε να τρομοκρατεί, ούτε να μας κοροϊδεύει μια κυβέρνηση που πρόβαλε την υποταγή στα μέτρα που εξυπηρετούν την διατήρηση της κερδοφορίας των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων σαν δρόμο για να σωθούν οι εργαζόμενοι από την κρίση του συστήματος. Τώρα είναι η ώρα να τιμωρηθεί σκληρά αυτή η ταξική και άδικη πολιτική που τολμάει να μοιράζει τα 28δις στις τράπεζες όταν την ίδια ώρα ψηφίζει ένα φορολογικό νόμο που απαλλάσσει από την φορολογία τραπεζίτες και εφοπλιστές ενώ βάζει χέρι στους εργαζόμενους των 700 ευρώ!

Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε την υποταγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προχωρώντας σε κλιμάκωση των αγώνων.

Να κάνουμε σταθμό σε αυτή τη κατεύθυνση το κάλεσμα για 48ωρη πανεργατική κινητοποίηση στις 21-22 Απρίλη ώστε σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανωθεί δράση που να στέλνει το μήνυμα ότι δεν περνάνε τα μέτρα-θέλουμε τώρα κλιμάκωση!

Είναι ώρα η Αριστερά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και με την κοινή δράση της να απαιτήσει εδώ και τώρα:

ü Πάγωμα του χρέους στους εγχώριους και διεθνείς τραπεζίτες.

ü Εδώ κα τώρα εθνικοποιήσεις των τραπεζών και εργατικό έλεγχο ώστε να πάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο για το που πηγαίνουν τα χρήματα.

ü Απαγόρευση των απολύσεων και μέτρα για την προστασία των ανέργων.

ü Να μην αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι για την κρίση του συστήματος. Νομιμοποίηση των μεταναστών ώστε να ενισχυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

ü Υπερασπίζουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες απέναντι στις αστυνομικές βαρβαρότητες, τις εκδικητικές προφυλακίσεις, την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο αγώνας ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης είναι αγώνας για την ρήξη και την ανατροπή του ίδιου του καπιταλισμού. Για τον κοινό αγώνα των εργαζόμενων στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ των Τραπεζιτών, για την σοσιαλιστική και κομμουνιστική κοινωνία όπου τον έλεγχο στη παραγωγή και τη κοινωνία θα έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους και την νεολαία.

Μπορούμε να νικήσουμε! ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τα πολιτικά φρονήματα δεν δικάζονται, όχι στις μεθοδεύσεις στη δίκη της Άμφισσας
Νέα
15.04.10
alexis9.gif- Παράσταση αντιπροσωπείας του ΝΑΡ και της νΚΑ στο δικαστήριο της Άμφισσας.
- Δήλωση μαρτύρων της δίκης και σύσκεψη οργανώσεων για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις αυταρχικές επιθέσεις.
Το ΝΑΡ και η ν.Κ.Α. καταδικάζουν και καταγγέλλουν τις φασίζουσες μεθοδεύσεις της υπεράσπισης του Κορκονέα στη δίκη της Άμφισσας για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, που εξυπηρετούν, τελικά, την πολιτική του αστικού μπλοκ εξουσίας για απονομιμοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων, συκοφάντηση του Δεκέμβρη και περιθωριοποίηση του εργατικού κινήματος. Επιβεβαιώνουν δε, άλλη μια φορά, την εκτίμηση πως, από όλες τις απόψεις, η δίκη αυτή έχει πολιτικό χαρακτήρα.
Μετά τις «ανώνυμες επιστολές» και την συκοφάντηση μαρτύρων αλλά και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, του ΝΑΡ και της νΚΑ, αντιπροσωπεία των δύο οργανώσεων πραγματοποίησε παράσταση στο δικαστήριο της Άμφισσας. Όπως αναφέρει η δήλωση του ΝΑΡ και της νΚΑ προς την πρόεδρο της δίκης «Η νομιμοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής δράσης των πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς, γράφτηκε με το αίμα των αγωνιστών της. Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση βρίσκονται εδώ και είκοσι χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση» και καταγγέλλουν ότι «το Δικαστήριο έδωσε χώρο, χρόνο και δυνατότητα σε παράγοντα της εξελισσόμενης δίκης, να νομιμοποιήσει παρακρατικές μεθοδεύσεις, να συκοφαντήσει την πολιτική μας δράση και να καταστήσει πολιτικά φρονήματα, αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης.»
Σε δήλωσή τους τρεις από τους μάρτυρες της υπόθεσης αναφέρουν «Μέρες μετά την ολοκλήρωση των πολύωρων καταθέσεων μας για το τραγικό γεγονός του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου γίνεται προσπάθεια να σπιλωθούν πολιτικές οργανώσεις και να ποινοικοποιηθούν τα πολιτικά φρονήματα των μαρτύρων κατηγορίας ώστε να αμφισβητηθούν τα όσα είδαν. Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν.»
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς με αφορμή και τις εξελίξεις στη δίκη της Άμφισσας, αλλά και τη γενικότερη ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Αποφασίστηκε η στήριξη στο μαζικό κίνημα πρωτοβουλιών ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, με πρώτο σταθμό τις κινητοποιήσεις που θα διοργανώσουν μαζικοί φορείς το Σάββατο 24 Απρίλη σε πολλές πόλεις.