Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Όλοι στους δρόμους!

Παρασκευή 14/11 στις 7.00 μμ στην Κ. πλατεία (δικαστικό)


Η μαύρη μπότα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εφαρμόζοντας με συνέπεια το δόγμα του φόβου και της τάξης ενάντια στον εχθρό λαό ξαναχτύπησε! Έχει βάλει σε εφαρμογή ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον αποκλεισμό όλων των σχολών στο κέντρο της Αθήνας από τους φαιοπράσινους προστάτες της, τα έμμισθα τάγματα εφόδου του κράτους ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ κ.λπ.

Ουσιαστικά αυτό που επιχειρούν με πρόσχημα τη διατήρηση της τάξης, είναι η απαγόρευση των εορτασμών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολές και η αναπαραγωγή ενός κλίματος τρομοκρατίας και προληπτικής καταστολής ενάντια σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

Τρέμουν τη φωτιά του Νοέμβρη έτσι όπως την έτρεμαν το ΄73 και οι πολιτικοί τους πρόγονοι όταν με τα όπλα, τις φυλακίσεις και τις εξορίες συντηρούσαν την επίπλαστη και προσωρινή ισορροπία του μισητού καθεστώτος τους.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τον εγκάθετο κομματικό πρύτανη του ΕΚΠΑ, απέκλεισαν την είσοδο των φοιτητών της Νομικής σχολής χρησιμοποιώντας βία, χτυπήματα με κλομπ και ασπίδες, δακρυγόνα, και βομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών. Συμπεριφέρονται σαν εισβολείς. Καταπατούν απροκάλυπτα τα τελευταία υπολείμματα των δημοκρατικών κατακτήσεων της μεταπολίτευσης.

Στο καθεστώς της μνημονιακής χούντας που βιώνουμε, αυτό που προέχει γι' αυτούς, είναι η «τάξη» που πρέπει να απολαμβάνουν οι αγορές, οι τράπεζες, οι επενδυτές και τα χρηματιστήρια, σε βάρος των αναγκών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας.

Καταγγέλλουμε τον διορισμένο πρύτανη ότι εκτελεί συμβόλαιο με την υπογραφή του Σαμαρά και του Βενιζέλου και στόχο την επιβολή ενός πανεπιστημίου αποστειρωμένο από τις κοινωνικές διεργασίες και αφοσιωμένου στην υπηρεσία των επιχειρήσεων και της αγοράς. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι το τσάκισμα κάθε αντίστασης και κάθε συλλογικότητας που αμφισβητεί και αντιστέκεται σε αυτή την προοπτική.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας καλεί και στη Λάρισα τη νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές να υπερασπιστούν μαχητικά και αποφασιστικά τις συλλογικές τους αποφάσεις. Να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που με αίμα και θυσίες επιβλήθηκαν μετά τη χούντα.

Όσο και να θωρακίζουν το σύστημά τους, θα τσακιστεί από τους λαϊκούς αγώνες.
Η φωτιά του Νοέμβρη καίει ακόμη, τρομάζει το καθεστώς και φωτίζει τους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της σύγχρονης χούντας των μνημονίων.
Ότι και να κάνουν η οργή θα βγει στο δρόμο της εξέγερσης


Όλοι σήμερα Παρασκευή 14/11 στις 7.00 μμ στη Κ. Πλατεία (Δικαστικό)

·                     Ενάντια στο φασισμό του Φορτσάκη και της κυβέρνησης. Ανοιχτές σχολές για τους φοιτητές και τους αγώνες τους.
·                     Ψωμί-παιδεία-δουλειά-δημοκρατία για όλους!
·                     Να ανατρέψουμε την μαύρη κυβέρνηση και την πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.
·                     Να παραιτηθεί ο χουντικός «πρύτανης».

Η τρομοκρατία δε μας σταματά, στο δρόμο του Νοέμβρη βαδίζουμε ξανά! 

Να κάνουμε την επέτειο της εξέγερσης σταθμό στην πάλη για την ανατροπή!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας, 14/11/2014