Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Νέο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου το Μνημόνιο Ξεσηκωμός για την ανατροπή του, ο μόνος δρόμος για τον κυπριακό λαό



Νέο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου είναι το Μνημόνιο που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ από κοινού με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, την Τρόικα της Καταστροφής. Η εφαρμογή του Μνημονίου θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες, τις κοινωνικές κατακτήσεις, τη ζωή και το μέλλον του κυπριακού λαού. Η υπόθεση της ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας στο νησί θα δεχτεί πλήγμα, αν όχι πιο ισχυρό, σίγουρα ανάλογο με αυτό έφερε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.
Στην Κύπρο χρεοκοπεί αυτές τις μέρες ένα μοντέλο ανάπτυξης προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μια κατάρρευση που επιτάχυνε η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Ιστορικές ευθύνες έχουν το ΑΚΕΛ και προσωπικά ο Δ. Χριστόφιας, ο μοιραίος άνθρωπος για την Αριστερά στην Κύπρο, που για να σώσουν τις τράπεζες και τα συμφέροντα του κυπριακού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου, φορτώνουν το κόστος στους εργαζόμενους και το λαό. Σήμερα, μετά την κοινωνική καταστροφή που έφερε το Μνημόνιο και οι παραλλαγές του στην Ελλάδα, αλλά και σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, κανείς δε δικαιούται να προφασίζεται ότι δεν ξέρει πού θα οδηγηθούν τα πράματα.
Το πολιτικό σκηνικό της αντιπολίτευσης, του νεοφιλελεύθερου-νεοσυντηρητικού ΔΗΣΥ και του συντηρητικού κέντρου των ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, ταγμένο στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, στήριξε ομόφωνα το εγκληματικό Μνημόνιο. Θα επιχειρήσουν να διασωθούν με τον ίδιο τρόπο που επιχειρεί το χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας: την ιδεολογική τρομοκρατία, τον κοινωνικό αυτοματισμό, τη διαίρεση του λαού μέσω του εθνικισμού. Ήδη εξάλλου το παραμάγαζο της φασιστικής Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, αναλαμβάνει δράση σε αυτή την κατεύθυνση.
Η ηθική και πολιτική χρεοκοπία του ΑΚΕΛ δείχνει ποια είναι τα όρια της «αριστερής διακυβέρνησης» μέσα στην ΕΕ, με τις τράπεζες και το κεφάλαιο απείραχτα στη θέση και το ρόλο τους. Η σιωπή των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του ΑΚΕΛ, με το οποίο διατηρούν στενές σχέσεις, στηρίζει την προπαγάνδα ότι τα Μνημόνια είναι μονόδρομος, ότι η Αριστερά δεν έχει άλλη επιλογή από τη διαχείρισή του. Είναι υπονόμευση της προσπάθειας να βγει ο λαός στο προσκήνιο για να παλέψει νικηφόρα ενάντια στην πολιτική που στην Ελλάδα εφαρμόζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ. Ειδικότερα οι θετικές τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του ΑΚΕΛ είναι αρνητικά σημάδια μιας πολιτικής κατεύθυνσης με την οποία το λαϊκό κίνημα πρέπει να συγκρουστεί.
Ο κυπριακός λαός ήδη έχει ξεκινήσει τον αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο και θα έχει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στον κοινό αγώνα από το εργατικό και λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα. Καλούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της κοινωνικής και πολιτικής Αριστεράς, της αντικαπιταλιστικής πάλης και τους κομμουνιστές της Κύπρου να μη λυγίσουν μπροστά στο ξεπούλημα από το ΑΚΕΛ των διεθνιστικών αγωνιστικών παραδόσεων του κομμουνιστικού κινήματος στο νησί και να ριχτούν στη μάχη ενάντια στο Μνημόνιο. Εκεί, στην πάλη ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, στην προσπάθεια για μια εργατική διέξοδο θα γεννηθούν οι ιδέες, η δράση και η οργάνωση για να αποκατασταθούν οι απελευθερωτικές ιδέες του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού που έχουν βαθιές ρίζες στους αγώνες του κυπριακού λαού ενάντια στην εκμετάλλευση και την αποικιοκρατία.
 ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η Απάντηση των Μεταναστών Μαθητών της Γερμανίας στο Ρατσισμό και τη Ναζιστική Σέχτα

Η Απάντηση των Μεταναστών Μαθητών της Γερμανίας στο Ρατσισμό και τη Ναζιστική Σέχτα

Ανοιχτό γράμμα 265 Ελλήνων μαθητριών και μαθητών της Γερμανίας
(Μόναχο, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Ντύσελντορφ, Κολώνια, Λεβερκούζεν, Μπόχουμ, Έσσεν, Γκέτερσλο)

Είμαστε Έλληνες μαθητές και μαθήτριες στη Γερμανία. 
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γεννηθεί εδώ. Οι οικογένειές μας αναγκάστηκαν εξαιτίας των δυσκολιών να μεταναστεύσουν τις προηγούμενες δεκαετίες στη Γερμανία, αλλά και τώρα εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα. Με αυτό μας το γράμμα θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας και την καταδίκη μας για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών μας στην Ελλάδα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Σαν παιδιά μεταναστών στην Γερμανία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός. Εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τη δράση ναζιστικών οργανώσεων στη Γερμανία σαν τη Χρυσή Αυγή, που επιτίθενται στους ξένους εργάτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία. Η ρατσιστική βία δεν ξεχωρίζει νόμιμους και παράνομους μετανάστες, έχει ένα και μόνο στόχο. Να διχάσει τους λαούς, τους εργαζόμενους, τους νέους για να μην βλέπουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματά τους.
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στην Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας.
Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τους γονείς μας να ιδρώνουν για την επιβίωση μας στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας, να παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα εστιατόριο ή μια μικρή επιχείρηση, εμείς που σαν μαθητές πολλές φορές δουλεύουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς μας, γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δεν φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα.
Η φασιστική Χρυσή Αυγή και οι αδελφές της ναζιστικές οργανώσεις στην Γερμανία με τα ψέματά τους και τους τραμπουκισμούς τους έχουν ένα στόχο: Να τρομοκρατήσουν εμάς και τους γονείς μας για να μην αντιδράσουμε με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που κάθε μέρα νιώθουμε, να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους νέους στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

αφίσσα σωματειου εργαζομένων στους δήμους ΠΟΕ_ΟΤΑ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=834e20fac2&view=att&th=13b8f826a54fecb0&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-B7ZzxeUToeVlzKdgTUCKo&sadet=1355398286711&sads=JaKrNpglFUmCg2h-jAm7J8VJ8ao&sadssc=1