Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Οταν η ανεργία οδηγεί στην αυτοχειρία (Βίντεο)


από  Βαθύ κόκκινο
Οι αυτοκτονίες –οι δολοφονίες του συστήματος στην πραγματικότητα- έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις –και έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Στο βίντεο βλέπουμε την περίπτωση ενός εργάτη που ο βραχνάς της ανεργίας που βίωνε για τρία χρόνια των οδήγησε να περιλούσει το σώμα του με βενζίνα και να αυτοπυρποληθεί. Αυτή την στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 Αυτό το διαρκές έγκλημα του πολιτικού προσωπικού των καπιταλιστών συνέπεια του ανηλεούς ταξικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει στην εργατική τάξη, μας κάνει καθημερινά να θρηνούμε ταξικά αδέλφια μας. (Τα τελευταία επίσημα στοιχεία που έχουμε και τα οποία δείχνουν ότι τα τελευταία 3 χρόνια οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονιών φτάνουν τον εξωφρενικό αριθμό των 3.124 συνανθρώπων μας)!!!

 Αυτά τα καπιταλιστικά εγκλήματα χωρίς ενόχους, θα παίρνουν διαρκώς μεγαλύτερες διαστάσεις όσο εξακολουθούμε να παρακολουθούμε μοιρολατρικά άλλους να σχεδιάζουν την ζωή μας, χωρίς εμάς και εναντίον μας..





http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4067.html

Ενημέρωση δεν είναι τα ψέματά τους



Ο τρικομματικός κυβερνητικός εφιάλτης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποδεικνύει στην πράξη ότι στόχος του, είναι ό,τι παραμένει ελεύθερο και αυτοδιαχειριζόμενο, ό,τι στέκεται απέναντί της και επιχειρεί να βάλει φραγμό στο καταστροφικό της έργο. Τελευταία, έχει εγκαταλείψει κάθε πρόσχημα και λειτουργεί μόνο στο σκοτάδι, όπως κάθε απολυταρχικό καθεστώς άλλωστε. Μετά τις απαγωγές κατοίκων της Ιερισσού από τα κρεβάτια τους και μπροστά στα ανήλικά παιδιά τους, από τους κομάντο του Δένδια που σπάνε και πόρτες πλέον, στην υπηρεσία της Eldorado και του ομίλου Μπόμπολα, ήρθε τώρα το κλείσιμο του Indymedia και της διακοπής των 98fm και Ράδιο Ένταση  με ανάλογη μέθοδο: με πιέσεις του ΣΚΑΪ, αλλά και υλοποιώντας τα παραγγέλματα του «γραφείου αλήθειας» της ΝΔ καθώς και των ακροδεξιών Γεωργιάδη, Βορίδη και ικανοποιώντας τα παραγγέλματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, κόψανε το… ίντερνετ.
Προφανώς, δεν προτιμούν την εναλλακτική ενημέρωση που μπορεί για παράδειγμα να προβάλλει ειδήσεις για τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων χωρίς να τις λασπώνει ή να ενημερώνει ότι η κυβέρνησή τους ψήφισε πριν από δύο μέρες την απαλλαγή των κομμάτων και των τραπεζιτών από τις ευθύνες για τα θαλασσοδάνεια.
Δεν είναι ενημέρωση οι εκμαυλισμοί των συμμάχων τους από τα δελτία των 8, δεν είναι δημοσιογραφία η ανοιχτή στήριξη στους νεοναζί από τύπους σαν τον Τράγκα ή η κεκαλυμμένη από άλλους, που «καταγγέλλουν τη βία» αλλά όταν και όπου τους συμφέρει και κυρίως, δεν θίγονται τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Δεν μπορεί ο κυβερνητικός θίασος να μιλάει για «τρομοκρατία» και για «παρανόμους», αυτοί, οι πρυτάνεις της συγκάλυψης.
Κάτω τα χέρια από το Indymedia, τον 98fm και τον «Ένταση» καθώς και από κάθε αυτοδιαχειριζόμενο, ελεύθερο και ανοιχτό μέσο, από την ελεύθερη έκφραση και τη διακίνηση των ειδήσεων και των απόψεων.
Ενημέρωση δεν είναι η αγιογράφηση του μνημονίου και η διαπόμπευση και ψευδολογία για τους εργατικούς αγώνες.
Δεν πρέπει να τους περάσει και δεν θα τους περάσει.