Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

Ανακοίνωση ΝΑΡ για το συλλαλητήριο στη Λάρισα.




ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

Την Τετάρτη 6    Ιουνίου έχει καλεστεί νέος γύρος εθνικιστικών συλλαλητηρίων πανελλαδικά «ενάντια στο ξεπούλημα την Μακεδονίας» όπως οι ίδιοι οι διοργανωτές αναφέρουν, μ ε εμφάνιση αυτή την φορά και στην πόλη της Λάρισας. Δίνετε, ξανά, η ευκαιρία  για μια γενικότερη αντεπίθεση των ακροδεξιών, εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων, όπως κατέδειξαν και τα αντίστοιχα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με τον εθνικιστικό και ακροδεξιό λόγο, τις επιθέσεις φασιστών σε καταλήψεις και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, την  απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα  και διάφορα άλλα περιστατικά. Αξίζει εδώ να δούμε ποιοι είναι οι φορείς που διοργανώνουν και καλούν στο συλλαλητήριο της Λάρισας: Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου ,Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας ,Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού / Παράρτημα Λάρισας ,Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων, Σύνδεσμος Αποστράτων Χωροφυλακής και Αστυνομίας ν. Λάρισας.

Οι παραπάνωαποτελούν τους ποιο χαρακτηριστικούςδιοργανωτές–καθώς υπάρχουν και άλλοι-και αποδεικνύουνακόμαπερισσότεροότι οι δυνάμεις της αντίδρασης επιχειρούν να κερδίσουν έδαφος στο πεδίο της πολιτικής, των ιδεών, του πολιτισμού, να στρέψουν προς τα δεξιά και ακροδεξιά την πορεία μιας κοινωνίας βαριά κτυπημένης από τη μνημονιακή και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ταυτόχρονα παρατηρείτε η συνολικότερη όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των ηγεμονικών καπιταλιστικών κρατών και των ιμπεριαλιστικών συνασπισμών, στο πλαίσιο της νέας φάσης αντιδραστικής εκστρατείας κατά των λαών για να υπερβούν την αξεπέραστη ακόμα καπιταλιστική κρίση,Γεννιούνταιέτσι νέες ανάγκες για πολεμικούς εξοπλισμούς και ταυτόχρονη  ένταση της πολεμικής προετοιμασίας και του εθνικισμού(ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας κτλ. ενδο-ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ-Ρωσίας και έξαρση του πολέμου στην Συρία)Την ίδια, λοιπον, ώρα που η Ένωση απόστρατων αξιωματικών στρατού καλεί σε εθνικιστικές φιέστες,η 110 Π.Μ. στην πόλη μας μετατρέπεται σε αμερικάνικη βάση, από την οποία απογειώνονται τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα τους. Μαζί με το Νατοϊκό στρατηγείο  ετοιμάζονται για τις σύγχρονες σταυροφορίες του Κεφαλαίου στους γειτονικούς λαούς.
Οι πολύ επικίνδυνες συνέπειες αυτού του άδικου ανταγωνισμού, του εχθρικού απέναντι στους εργαζόμενους και τους λαούς όλης της περιοχήςκαλλιεργείτε με διάφορουςτρόπους και μέσα από τα συλλαλητήριααφού τείνει να «κανονικοποιήθει» ένα συνολικό κλίμα αποδοχής ενός πολεμικού επεισοδίου ως αναπότρεπτου, κλιμακώνεται η εθνικιστική – σοβινιστική προπαγάνδα (η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική), ενώ γίνεται προσπάθεια να κυριαρχήσουν τα δήθεν εθνικά συμφέροντα πάνω στα μεγάλα λαϊκά και εργατικά προβλήματα που προκαλεί η αντιλαϊκή επιδρομή, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Είναι λοιπόν φανερό ότι η ευρωμνημονιακή και ΝΑΤΟϊκή πολιτική της αστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει αναδειχθεί στο καλύτερο βαποράκι των επιδιώξεων της ΕΕ, των ΗΠΑ και του κεφαλαίου,αποτελεί«βούτυρο στο ψωμί» των παραπάνωαντιδραστικώνδυνάμεων

Για την ανατροπή αυτής της επιδίωξης απαιτείται ένα σύνολο κινηματικών, πολιτικών, θεωρητικών και αξιακών παρεμβάσεων από την πλευρά του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς.

Με βάση όλα τα παραπάνω το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νΚΑ παλεύει για :

  • Ταξική συσπείρωση  του κόσμου της δουλειάς, των ανέργων και τα φτωχώνλαϊκώνστρωμάτων, της νεολαία και τους καλεί να γυρίσουν την πλάτη στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, να φτύσουν στα μούτρα του συστήματος το φασιστικό δηλητήριο που γεννά. Καλεί σε αντεπίθεση των εργατικών και λαϊκών αγώνων για Ψωμί – Δουλειά – Ειρήνη – Ελευθερία ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τον πόλεμο και το φασισμό.
·         Πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και των κυβερνήσεων, για την Ειρήνη και Διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών των βαλκάνιων και της Τουρκίας ενάντια στα ματωμένα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ντόπιων αρπακτικών
§         Έξοδο από ΝΑΤΟ και ευρωστρατό, κλείσιμο όλων των βάσεων.
§         Όχι στον επικίνδυνο άξονα Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.
§         Δραστική μείωση των πολεμικών δαπανών, ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
§         Όχι στην ιμπεριαλιστική, αστική και αιματοβαμμένη αλλαγή των συνόρων.
§         Καμιά συμμετοχή και στήριξη στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
§         Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, ελεύθερος συνδικαλισμός, δικαιώματα και ελευθερίες στους φαντάρους, μείωση της θητείας, όχι θητεία στα 18, όχι πολιτικές κυρώσεις στους αρνητές στράτευσης, καμία άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων, όχι κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση