Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Οι μνημονιακές πολιτικές της ΕΕ βουλιάζουν την Ισπανία

Οι μνημονιακές πολιτικές της ΕΕ βουλιάζουν την Ισπανία
Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και του «μηχανισμού διάσωσης» βρίσκεται η Ισπανία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, εξαιτίας της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί οδήγησαν οι συνταγές των ισπανικών κυβερνήσεων (Σοσιαλιστών και Δεξιάς), που στήριξαν την τραπεζική φούσκα, την αποπληρωμή του χρέους και τη σταθερότητα του ευρώ.
Στο “κόκκινο” βρίσκονται βασικοί οικονομικοί δείκτες για το 2012: χρέος 80%, έλλειμμα 7%, ύφεση 2%, υπερχρέωση νοικοκυριών 1,8 τρισ. ευρώ, εκροή κεφαλαίων το πρώτο τρίμηνο του 2012 100 δισ. ευρώ, ανεργία 24,4%. Υπό κατάρρευση βρίσκονται και οι τράπεζες που χρειάζονται 50 έως 100 δις ευρώ, τη στιγμή που το ταμείο στήριξης που διαθέτει η Ισπανία γι' αυτές έχει μόλις 12 δισ. ευρώ.
Σε πανικό βρίσκονται όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που βλέπουν να εξανεμίζονται οι ελπίδες και οι ψευδαισθήσεις τους για σταθερότητα στην ευρωζώνη ως σωσίβιο σωτηρίας για την αποφυγή μιας παροξυσμικής υποτροπής της καπιταλιστικής κρίσης. Στον αέρα και όσοι ευρω-αριστεροί περιμένουν από την ΕΕ να αλλάξει: η Γερμανία και οι άλλες ηγεμονικές δυνάμεις της ΕΕ απαιτούν από την Ισπανία να ενταχθεί - υποταχθεί σε μνημόνιο.
Ο ισπανικός λαός θα κληθεί να πληρώσει για ακόμα μια φορά τις χρεοκοπημένες τράπεζες με αντίτιμο την ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα, τη φορομπηξία, την ανεργία και την εξαθλίωση.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον ισπανικό λαό και το εργατικό- λαϊκό κίνημα. Υπάρχει άλλος δρόμος έξω από χρέος, Μνημόνια και ΕΕ, και είναι ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, των λαών, της κοινής διεθνιστικής πάλης ενάντια στη βαρβαρότητα.

κεντρική συγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣYΑ Λάρισας


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 8.30 μ.μ
ΠΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΔΡΑΓΑΝΙΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2108227949, 6948369941, 6934535084, 6932828964
7/6/2012

Καταγγελία για την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική στάση του υπ. Εσωτερικών Μανιτάκη στη συνεδρίαση της διακομματικής (6.6.2012)
Καταγγελία για την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική στάση του υπ. Εσωτερικών Μανιτάκη στη συνεδρίαση της διακομματικής (6.6.2012)
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις σε βάρος της από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Α. Μανιτάκη κατά τη συνεδρίαση στις 6.6.2012 της διακομματικής επιτροπής ενόψει των εκλογών της 17ης Ιούνη.
Στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δημήτρης Δεσύλλας έθεσε το θέμα του ολοκληρωτικού αποκλεισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τα ΜΜΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι από τηλεοπτικούς σταθμούς δεν αναφέρεται καν ότι συμμετέχει και μάλιστα με πλήρεις συνδυασμούς.
Την ίδια στιγμή διάφοροι «τρόφιμοι» των καναλιών , όπως ο γνωστός Γρ. Ψαριανός της ΔΗΜΑΡ, εμφανίζονται επί ώρες σε τηλεοπτικούς σταθμούς λοιδορώντας και καθυβρίζοντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς, όπως το ΕΕΚ και η Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, χωρίς να ακούσει ποτέ κανείς τι εκπροσωπούν τελικά αυτές οι οργανώσεις. Το αποκορύφωμα είναι η ταύτιση για άλλη μια φορά μετά από επίσης προερχόμενο από την ΔΗΜΑΡ Καμίνη, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη φασιστική Χρυσή Αυγή.
Παράλληλα ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατήγγειλε τη Χρυσή Αυγή, η οποία συμμετείχε στη διακομματική, για τη διοργάνωση ρατσιστικών επιθέσεων τις προηγούμενες μέρες με θύματα μετανάστες, επιθέσεις που έγιναν με τη συνένοχη στάση της αστυνομίας.
Μπροστά σε αυτές τις καταγγελίες, έπιασαν τον υπουργό οι... αντισυνταγματικές του ευαισθησίες και αφαίρεσε το λόγο από το Δημ. Δεσύλλα, ενώ έδωσε εντολή να διαγραφτούν από τα πρακτικά όσα είχε ήδη καταγγείλει! Μετά από αυτή την απαράδεκτη στάση, ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχώρησε από τη διακομματική
Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών και συνταγματολόγος (!) καθηγητής πανεπιστημίου έγραψε τις συνταγματικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα στα παλιά του τα παπούτσια, ενώ εκνευρίστηκε όταν αμφισβητήθηκε το καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας της φασιστικής Χρυσής Αυγής, τα αποτελέσματα της οποίας είδε σε ζωντανή μετάδοση όλη η Ελλάδα σήμερα το πρωί. Μάλλον ενοχλούν οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια σε Μνημόνιο, ευρώ και ΕΕ…
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είτε αρέσει είτε όχι στον Α. Μανιτάκη συμμετέχει στις εκλογές ζητώντας τη λαϊκή ψήφο για την ανατροπή του ολοκληρωτισμού που επιβάλλουν το αστικό μπλοκ εξουσίας, το χρέος, το μνημόνιο και η ΕΕ. Απαιτεί λοιπόν την ισότιμη μεταχείριση από τα ΜΜΕ, όπως δικαιούται.

εχθρός της Χρ. Αυγής και του φασισμού είναι η Αριστερά, όχι το σύστημα

Οι τραμπουκισμοί Κασιδιάρη δείχνουν πως εχθρός της Χρ. Αυγής και του φασισμού είναι η Αριστερά, όχι το σύστημα
Οι τραμπουκισμοί του Κασιδιάρη, στελέχους της φασιστικής Χρ. Αυγής, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή σε βάρος της Λ. Κάνελλη του ΚΚΕ και της Ρ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ότι κύριος εχθρός των φασιστών είναι η Αριστερά, αλλά και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που είναι ανυπεράσπιστο. Ποτέ η εξουσία.
Η έκρηξη βίας από το στέλεχος της Χρ. Αυγής έρχεται μετά από μια σειρά οργανωμένων επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, αλλά και αγωνιστών της αριστεράς, επιδείξεων δύναμης του παρακρατικού μηχανισμού με δήθεν μηχανοκίνητες πορείες υπό την επίβλεψη της αστυνομίας.
Η βαρβαρότητα σε ζωντανή μετάδοση είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι υποτιμήθηκαν όλα αυτά, εξωραΐστηκαν ως «λάιφ στάιλ», αξιοποιήθηκαν για να ξεχαστεί το Μνημόνιο, ότι αντιμετωπίστηκαν οι τραμπούκοι της Χρ. Αυγή με το γάντι. Δεν πρέπει να ξεχνά κανένας ότι ο Κασιδιάρης είναι γνωστός τραμπούκος, υπόδικος για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Είναι αποτέλεσμα επίσης του γεγονότος ότι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, τσαλακώνοντας κάθε δημοκρατική κατάκτηση και διαδικασία σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, επιβάλλουν την πολιτική των Μνημονίων ενάντια στη θέληση και τα συμφέροντα των λαών. Στις χώρες της ΕΕ η δημοκρατία, τα δικαιώματα και οι πολιτικές ελευθερίες θεωρούνται εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη. Οι φασίστες αναβαθμίστηκαν επίσης με την εξίσωση κομμουνισμού και φασισμού που προπαγανδίζει η ΕΕ, τη στοχοποίηση της Αριστεράς και των κοινωνικών αγώνων γενικότερα
Τα μεγάλα λόγια της Χρ. Αυγής ενάντια στο σύστημα είναι ψεύτικα. Προσπαθεί να καθιερωθεί με το λαϊκισμό ενάντια στους μετανάστες, κάτι που βολεύει το μνημονιακό μπλοκ, για να υπερασπιστεί μετά τα ιερά και τα όσια του κεφαλαίου, από τα συμφέροντα του Μάνεση του Χαλυβουργίας μέχρι την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Αυτός είναι ο φασισμός: δε συζητά και όταν νομίζει ότι έχει πλάτες, χτυπά όσους υπερασπίζονται δικαιώματα, σε μια κοινωνία όπου η Τρόικα και οι πολιτικοί της λένε πως στο όνομα του χρέους τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι πολυτέλεια.
Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε στα κανάλια το νέο τρομοκρατικό χτύπημα των φασιστών. Η πάλη ενάντια στο Μνημόνιο είναι πάλη ενάντια σε κάθε φασισμό. Πρώτη απάντηση το αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Ιούνη, στην Ομόνοια στις 7μμ.