Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

φωτογραφίες από το ΕΡΓΑΤΟΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6 Φεβρ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑοι αγρότες από το θεσσαλικό  μπλόκο στον κόμβο Νίκαιας εδωσαν δυναμικό παρόν!!!
 ΕΡΓΑΤΕΣ ,ΑΓΡΟΤΕΣ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ  μαζί!
.....................................................................................................................................................................................................

 (ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Όχι στη διάλυση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης - Όχι στο σχέδιο "Αθηνά"
Λουκέτο θα μπει σε υπουργείο-κυβέρνηση-τρόικα!

 Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ(και οχι μονο)
ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η τρικομματική κυβέρνηση του κοινωνικού πολέμου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, χέρι-χέρι με την ΕΕ, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, στρέφοντας τα πυρά της εναντίον της ανώτατης εκπαίδευσης.
 Το σχέδιο «Αθηνά» που παρουσιάστηκε την Πέμπτη 31/12 από τον υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο, θα οδηγήσει στη συρρίκνωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. Δεκάδες τμήματα ουσιαστικά καταργούνται και κλείνουν, οι απόφοιτοί τους βρίσκονται με απαξιωμένα πτυχία καταργημένων τμημάτων, η πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση και το δικαίωμα στη μόρφωση περιορίζεται σημαντικά, ενώ εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί. Υλοποιούνται έτσι οι σχεδιασμοί της ΕΕ, αλλά και η "στρατηγική της Μπολόνια".
Στα υπαρκτά προβλήματα που δημιούργησε η ίδρυση τμημάτων χωρίς σαφές αντικείμενο και επαγγελματική προοπτική, η λύση δεν είναι το κλείσιμο, αλλά η πλήρης στελέχωση με διδακτικό προσωπικό για να ενισχυθούν τα προγράμματα σπουδών (ξεκινώντας από τον άμεσο διορισμό εκατοντάδων εκλεγμένων μελών ΔΕΠ), η χρηματοδότηση των υποδομών και η κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Αυτά τα προβλήματα έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ που με τις χρηματοδοτήσεις μέσω του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ κ.λπ. επέβαλλε το συγκεκριμένο χαρακτήρα στην ανώτατη εκπαίδευση. 
Χιλιάδες φοιτητές αναγκάζονται να αλλάξουν πόλεις και να επιβαρυνθούν οικονομικά. Εκατοντάδες θέσεις εργασίας διδακτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού θα καταργηθούν. Το κλείσιμο σχολών σε επαρχιακές πόλεις επιτείνει την εγκατάλειψη της περιφέρειας. Ότι σε αυτή τη διαδικασία κυρίως πλήττονται οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες είναι ενδεικτικό της αγοραίας και επιχειρηματικής αντίληψης για την ανώτατη εκπαίδευση που κυριαρχεί, καθώς προκρίνονται μόνο όσοι τομείς θεωρούνται «αποδοτικοί» για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Την ίδια στιγμή, οι συνεχείς περικοπές στους προϋπολογισμούς, στη σίτιση και στέγαση, στα συγγράμματα καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των πανεπιστημίων, μεταφέρουν τεράστια βάρη στις πλάτες των φοιτητών και των γονιών τους, ωθούν τα πανεπιστήμια στην αναζήτηση ιδιωτών χρηματοδοτών και στην επιβολή διδάκτρων, ενώ την ίδια ώρα ενισχύονται τα κάθε λογής ιδιωτικά «κολλέγια», που πλέον θεσμικά έχουν εξισωθεί με τα δημόσια ανώτατα ιδρύματα μέσα από τις πραξικοπηματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Αν όλα αυτά συνδεθούν με τις προηγούμενες αλλαγές των νόμων Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, με τα Συμβούλια Διοίκησης (που καθόλου τυχαία στελεχώνονται από κατεξοχήν εκπροσώπους μιας ακραίας φιλομνημονιακής και επιχειρηματικής αντίληψης) και το «εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση των νέων», ένα εντελώς νέο μοντέλο φοιτητή-εργαζόμενου αποκρυσταλλώνεται. Πρότυπο της «νέας εποχής», καταλύτης της «ανάπτυξης», μαθημένος στο «νόμος και τάξη». Εξειδικευμένοι, αναλώσιμοι, υπάκουοι και εξαθλιωμένοι θα είναι οι νέοι μισοεργαζόμενοι-μισοάνεργοι που θα παράγει το «εξορθολογισμένο» πανεπιστήμιο του κ. Αρβανιτόπουλου.
Πρόκειται για ένα σχέδιο συνολικής ανατροπής και διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου, που πλήττει τους φοιτητές, τους εργαζόμενους στα ιδρύματα, τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, αλλά και όλη τη νεολαία και την κοινωνία, καθώς η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και η δυνατότητα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση είναι μια κατάκτηση δεκαετιών.
Η νεολαία και οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν! Φοιτητές, εργαζόμενοι, νέοι, θα οικοδομήσουν κοινό μέτωπο αγώνα. Θα βάλουν λουκέτο στις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού. Θα απαιτήσουν το δικαίωμα στις σπουδές, την δουλειά και ζωή με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Το σχέδιο «Αθηνά» θα ανατραπεί και θα αποτύχει η εφαρμογή του. Θα ανατρέψουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφάλαιο και θα πετάξουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους δυνάστες των ζωών μας. 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η κοινωνία και οι αγώνες της να γίνουν ασπίδα αλληλεγγύης απέναντι στις απειλές σε βάρος του περιοδικού  Unfollow
Άτομο που συστήθηκε ως «Δημήτρης Μελισσανίδης» και τηλεφώνησε από αριθμό που αντιστοιχεί στα γραφεία της πετρελαϊκής Aegean, απείλησε τη ζωή δημοσιογράφου του περιοδικού Unfollow που υπέγραψε σχετικό ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Φυσικά, κανείς από την τρικομματική απολυταρχία δεν καταδίκασε τη «βία από όπου και αν προέρχεται», αφενός γιατί ήταν απασχολημένοι με τα βασανιστήρια σε βάρος 20χρονων κρατούμενων, αφετέρου γιατί προφανώς, όταν η βία (έργω και λόγω) προέρχεται από τους εργοδότες, είναι για την κυβέρνηση και αυτή νόμιμη και αποδεκτή.
Δεν προκαλούν έκπληξη όσα καταγγέλλει το περιοδικό και το μέγεθος και το ύφος των απειλών που εκτόξευσε εναντίον του δημοσιογράφου ο καλών.
Του απείλησε τη ζωή του και τη ζωή των οικείων του, με τον ίδιο τσαμπουκά που ο Μάνεσης σε συνεργασία με την κυβέρνηση έβαλαν τα ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, το ίδιο ύφος που ο Βρούτσης και οι συν αυτώ σχεδίασαν τις «καταστροφές» στο γραφείο του μετά από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, την ίδια θρασυδειλία με την οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σπεύδουν να καταδικάσουν τη «βία από όπου και αν προέρχεται» και να σιωπούν όταν η βία προέρχεται από την ίδια την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της. Ψέματα, διαπόμπευση, διαρκής βία, καταστολή και τρομοκράτηση χρησιμοποιούνται για επιβληθεί η καταστροφική τους πολιτική.
Τώρα, οι συνοδοιπόροι της κυβέρνησης στο δρόμο της «ανάπτυξης» που ισοπεδώνει κάθε εργατικό δικαίωμα και μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε περιγραφή του Στάινμπεκ από τα «Σταφύλια της οργής», ξεπέρασαν και το στάδιο του ελέγχου των ΜΜΕ. Πλέον, απειλούν ανοιχτά τη σωματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων που με τα ρεπορτάζ τους αποκαλύπτουν την πραγματική εικόνα τους.
Δεν θα τους περάσει όμως. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, η νεολαία, όσοι δέχονται καθημερινά τον οχετό κατηγοριών από τις ομιλούσες κεφαλές των ΜΜΕ γνωρίζουν πολύ καλά πλέον ποιος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση.
Γνωρίζουν επίσης ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που αντιστέκονται στη διαπλοκή και την απαξίωση της ενημέρωσης και μάχονται καθημερινά απέναντι σε τέτοιες πιέσεις από την εργοδοσία ή και σε χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις.
Η αλήθεια, το δίκιο και ο αγώνας γι’ αυτά, είναι που δεν ανέχονται κυβέρνηση και κεφάλαιο. Από αυτά στο τέλος όμως, θα νικηθούν.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συμπαράσταση στον αγώνα των ναυτεργατών

Συμπαράσταση στον αγώνα των ναυτεργατών
Η κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ προχωράει σε ένα ακόμα επαίσχυντο χτύπημα στην εργατική τάξη και τον λαό.
Με το Σχέδιο Νόμου «Για την Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις» καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα κατώτερα πληρώματα των ποντοπόρων πλοίων και σκαφών αναψυχής, αποδέχεται τις προτάσεις των εφοπλιστών για την διάλυση των οργανικών συνθέσεων από ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, καταργεί τη δεκάμηνη δρομολόγηση των συμβατικών πλοίων και την 7μηνη των ταχύπλοων.
Παραδίδει το Λιμενικό Σύστημα, τις υποδομές και τις περιοχές της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο, που το καλεί δια μέσου παραχωρήσεων – ξεπούλημα να "επενδύσει" με πιλότο το εργασιακό καθεστώς σκλαβιάς της COSCO. Εκχωρεί τα πάντα στους φίλους τους εφοπλιστές ενάντια στους ναυτεργάτες, σε βάρος της φτηνής, σταθερής και ασφαλούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών.
Είναι ανάγκη ζωής η ανατροπή της πολιτικής και της τρικομματικής κυβέρνησης, η κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και συνολικά η άμεση επιστροφή στα επίπεδα του 2009.  Η  ρήξη με την πολιτικές της ΕΕ και η αποδέσμευση από αυτή. Η εθνικοποίηση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με εργατικό και λαϊκό έλεγχο,  στα πλαίσια του χτυπήματος της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας συνολικά, ώστε η μετακίνηση και η κοινωνική ζωή των νησιών να μην εξαρτώνται από την κερδοσκοπική μανία και τα παιγνίδια των εφοπλιστών, αλλά να ελέγχεται από την κοινωνία. Το ξαναζωντάνεμα των ναυπηγείων που τα κλείνει η πολιτική ΕΕ, ιδιοκτητών και κυβέρνησης κάτω από δημόσιο έλεγχο για την ανανέωση και διεύρυνση της εθνικοποιημένης ακτοπλοΐας είναι μερικά μόνο από τα αιτήματα και τους στόχους που μπορούν να εξασφαλίσουν δουλειά με δικαιώματα στους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στην ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, φτηνή, συχνή και ασφαλή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία για τον λαό. Προϋπόθεση για αυτό είναι να σπάσουμε τα δεσμά του κέρδους  και της ΕΕ.
Ø    ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ.
Ø    ΚΑΤΩ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ
Ø    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ