Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Όλοι στην απεργία 12 Νοέμβρη - πλατεία Λαού 10:30 πμ


Όλοι στην απεργία 12 Νοέμβρη
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
  • ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ–ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ –  Ε.Ε– Δ.Ν.Τ.
  • ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ
 Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει μπροστά τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου ξεκινώντας τον πόλεμο στην εργατιά, στην αγροτιά, στη νεολαία.
Προϋπολογισμός φτώχιας. Διάλυση του ασφαλιστικού. Φορολεηλασία για τον λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες και τους «επενδυτές». Κατασχέσεις-πλειστηριασμοί. Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ξεκινώντας από τα λιμάνια, τα τραίνα και τα αεροδρόμια, την ενέργεια. Εργασιακός μεσαίωνας. Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, οριστική κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Συντριβή της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ελεύθερων επαγγελματιών. Εξευτελιστική επιτροπεία, ίδια και χειρότερη από ότι μέχρι τώρα.
 Η πολιτική αυτή έχει σαν στόχο να ενισχύσει την κερδοφορία του κεφαλαίου για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την ιστορική του κρίση πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας και να συνεχίσουν οιδανειστές και οι τραπεζίτες να κερδοσκοπούν πάνω σε μια κοινωνία που στενάζει.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

Ειδικά με το νέο ασφαλιστικό προωθούν την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισηςκαι την ανταποδοτική λειτουργία της. Ο καθένας μόνος του θα πληρώνει για την ασφάλισή του. Το σχέδιό τους για το νέο ασφαλιστικό απαλλάσσει το κράτος από την ευθύνη που έχει, εξασφαλίζοντας μόνο μια «εθνική σύνταξη» των 200 ευρώ, οδηγώντας σε συντάξεις πείνας. Απαλλάσσει το κεφάλαιο από την συνεισφορά του. Με τα 40 χρόνια δουλειάς αυξάνονται τα όρια σύνταξης και πέρα από τα 67, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τον τάφο και την νεολαία στην μόνιμη ανεργία.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ»!

Τα ψέματα του Τσίπρα ότι έχει «παράλληλο πρόγραμμα» και θα εφαρμόσει μνημόνιο με «κοινωνικό πρόσωπο» καταρρέουν, καθώς από τώρα μέχρι τον Δεκέμβρη βιάζονται να περάσουν σκληρά μέτρα από τα οποία θα κριθούν πολλά για τις επόμενες δεκαετίες.
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης και του «δεν υπάρχει άλλη λύση»που σπέρνουν κυβέρνηση και κανάλια, οι αντιστάσεις ήδη έχουν ξεκινήσει σε λιμάνια, ναυτεργάτες, ΟΤΑ, νοσοκομεία, εμπόριο, κ.α.
Αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Κατάργηση όλων των μνημονίων και των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» του κεφαλαίου. Ήττα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τους αγώνες ενός ρωμαλέου εργατικού – λαϊκού κινήματος. Για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία.
Να κάνουμε την απεργία της 12 Νοέμβρη σταθμό στην πάλη μας. Σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα. Για να δυναμώσουν οι μάχες χώρο – χώρο και κλάδο – κλάδο. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε μετά τις 12 Νοέμβρη για να σαρώσουμε όλες τις επιθέσεις!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
- Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες με αυτοδίκαιη ασφάλιση όλων. Σύνταξη στα 60 (55 για τις γυναίκες) ή στα 30 χρόνια εργασίας. Πλήρης ασφάλιση για κάθε είδους ελαστική απασχόληση και τις περιόδους της ανεργίας, με το κόστος στους εργοδότες και το κράτος. Καμιά σύνταξη κάτω από 900 ευρώ. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα όσα τους έκλεψαν (όπως τα 11 δις του PSI, τα αποθεματικά που πήραν τον πρώτο εξάμηνο του ‘15, τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010 με τα δομημένα ομόλογα κλπ.)
- Εδώ και τώρα μέτρα ενάντια στην εφιαλτική ανεργία. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις στο ύψος του κατώτερου μισθού. Τουλάχιστον 40 χιλιάδες προσλήψεις σε παιδεία, υγεία για να καλυφθούν τα κενά και να μην καταρρεύσουν. Κανονικές προσλήψεις για να σταματήσει το αίσχος της επιδότησης των εργοδοτών και τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Εθνικοποίηση όλων των κλειστών εργοστασίων και επαναλειτουργία τους με εργατικό έλεγχο. Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης και των ωρών εργασίας.
- Αυξήσεις στους μισθούς. Άμεση επιβολή κατώτερου μισθού 751 ευρώ. Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα επίπεδα του 2009. Όχι στις διακρίσεις ενάντια στους νέους εργαζόμενους.
- Καμιά ιδιωτικοποίηση. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
- Υπεράσπιση της μικρομεσαίας αγροτιάς από την ΕΕ και τους επιχειρηματίες/τσιφλικάδες.. Προστασία των ελευθεροεπαγγελματιών από την φορολεηλασία, την απελευθέρωση των αγορών και την επέλαση των πολυεθνικών.
- Άσυλο και στέγη, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Νομιμοποίηση όλων, όχι στην «Ευρώπη φρούριο». Να φύγει από την χώρα μας και να διαλυθεί η Φρόντεξ. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ελεύθερη διέλευση από τα σύνορα. Να καταργηθεί το Δουβλίνο ΙΙ. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην περιοχή και η εμπλοκή της χώρας μας. Να καταδικαστούν οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Αυτούς τους στόχους μπορούμε να τους επιβάλλουμε με ρήξη με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τον «μονόδρομο» της εκμετάλλευσης, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Με μη αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή όλου του χρέους. Με έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

 ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!
 Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται πλέον στην πράξη ότι είναι εχθρική για την εργατική τάξη και το λαό.Προσπαθεί να μας πείσει ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, όπως ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο ΓΑΠ, ότι αλλιώς θα «καταρρεύσει η χώρα». Στην πραγματικότητα αυτό που καταρρέει είναι οι αυταπάτες που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τα μνημόνια χωρίς ρήξη με τους καπιταλιστές, τους δανειστές και το κράτος τους, μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ. Η πολιτική του «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή».
Στον νέο γύρο που ξεκινάει, πρέπει να φτάσουμε την πάλη μας μέχρι το τέλος. Χωρίς υποχωρήσεις στουςεκβιασμούς των δανειστών και την εργοδοτική βία που θα βρούμε μπροστά μας, όπως και στην μάχη για το «ΟΧΙ».
 Τις μάχες που έρχονται, μπορεί να τις δώσει νικηφόρα ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, ο οργανωμένος λαός. Με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς. Οικοδομώντας τους δικούς μας συντονισμούς από τα κάτω, των πρωτοπόρων αγωνιστών, των επιτροπών αγώνα, πρωτοβάθμιων σωματείων, με λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές. Με κοινή δράση με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς.
Ενάντια στον νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που βλέπει τους αγώνες σαν εθιμοτυπικές ντουφεκιές. Με σχέδιο, συντονισμό και κλιμάκωση, για να νικήσουν οι αγώνες μας, να έχει και ο Τσίπρας την τύχη του ...Γιαννίτση!

Καλούμε στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 12/11,
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ, 10.30 π.μ.

Ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής Κυβέρνησης - Ε.Ε. - Μνημονίων


Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και εργαζόμενοι στην αγροτική παραγωγή!
         
 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη συναίνεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙΟΥ, με «άλλοθι» την ψήφο της 20/9/2015 και με όπλα της το 3ο βάρβαρο Μνημόνιο και την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ε.Ε. (2015 - 2021), εξαπέλυσε πραγματικό πόλεμο σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων, ιδιαίτερα των φτωχομεσαίων. Συγκεκριμένα:
 Πρώτο, αχαλίνωτη φοροεπιδρομή στο αγροτικό εισόδημα. Με αύξηση της φορολογίας από το πρώτο ευρώ, από 13% σε 20% από 1/1/2016, σε 26% από 1/1/2017 και στη συνέχεια στο 29%. Με αναδρομική αύξηση από 1/1/2014 στην προκαταβολή φόρου από 27,5% στο 55%, στη συνέχεια στο 75% και τελικά στο 100%. Με κατάργηση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις. Με την αύξηση στο φόρο πετρελαίου από 66 ευρώ ανά χίλια λίτρα, σε 200 ευρώ άμεσα και σε 330 ευρώ από 1/10/16. Με αύξηση του ΦΠΑ στο 23% σε όλα τα εφόδια και την απογείωση του κόστους παραγωγής. Με μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων χαρατσιών. Όλα αυτά την ώρα που οι εφοπλιστές συνεχίζουν προκλητικά να απολαμβάνουν 59 φοροαπαλλαγές, μια από τις οποίες είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο!
 Δεύτερο, αντιδραστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, σε βάρος συνταξιούχων και εργαζομένων χωριού και πόλης, με στόχο την πλήρη ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Έτσι,τριπλασιάζονται οι εισφορές στον ΟΓΑ για αγρότη - αγρότισσα - αγροτόπαιδο, που θα πληρώνουν 47 χρόνια χαράτσια (από 20 έως 67 ετών), για να πάρουν ένα ξεροκόμματο (δήθεν σύνταξη)!
 Τρίτο, με το νέο νόμο για τους Συνεταιρισμούς, που τους μετατρέπει σε επιχειρήσεις - ΑΕ μεγαλοαγροτών, καταργεί τα τελευταία υπολείμματα «Κράτους Πρόνοιας» μέσω αυτών και ολοκληρώνει το αντισυνεταιριστικό - αντιαγροτικό έργο του Νόμου Σκανδαλίδη (Ν. 4015/2011).
 Τέταρτο, με τη χειροτέρευση του υπάρχοντος «Μητρώου Αγροτών» (Ν. 3874/3-9-2010) την αυστηροποίηση των κριτηρίων για το ποιος θεωρείται αγρότης, την πλήρη ευθυγράμμισή τους στις ντιρεκτίβες της ΚΑΠ της ΕΕ. Το «Μητρώο Αγροτών» θεωρεί αγρότη τον Μπουτάρη ή τον Τσάνταλη (με τους τεράστιους αμπελώνες), τη Μονή Αγίας Λαύρας,  τον μεγαλογιατρό και τον μεγαλοδικηγόρο που φτιάχνει «αγροτική εταιρεία». Ενώ αποκλείει - ξεκληρίζει νομοθετικά - διοικητικά 300.000 αγροτοεργάτες - εργατοαγρότες  που συμπληρώνουν το φτωχό αγροτικό τους εισόδημα με εργατική απασχόληση (π.χ. στον τουρισμό, στις οικοδομές κ.ά.). Έτσι, το 20% των μεγαλοαγροτών που παίρνουν τώρα το 80% των επιδοτήσεων της ΕΕ, με το νέο «Μητρώο Αγροτών» θα παίρνουν το 95%!
          Με την αντιαγροτική αυτή καταιγίδα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την έμπρακτη συναίνεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙΟΥ επιδιώκει να βγάλει γρήγορα και χωρίς αντιστάσεις την «βρώμικη δουλειά» του 3ουΜνημονίου και της νέας - χειρότερης ΚΑΠ της ΕΕ (2015 - 2021). Να προωθήσει πιο γρήγορα την καπιταλιστική ανασυγκρότηση στην ύπαιθρο, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια μεγαλοαγροτών και νέων επιχειρηματιών, με την πλήρη υποταγή των αγροτοκτηνοτρόφων στις επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα (συμβολαιακή γεωργία, κ.ά.), την εξαφάνιση των εργατο-αγροτών, τη συμπίεση και το ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Με την πλήρη ιδιωτικοποίηση - ανταποδοτικότητα (χαράτσια) όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και των δημόσιων οργανισμών (π.χ. ΕΛΓΑ, ΟΓΑ κ.ά.).
    Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, τους αγώνες, τους στόχους πάλης και τα δίκαια αιτήματα των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Παλεύει μαζί τους για: Άμεση κατάργηση της φοροληστείας, του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Φορολόγηση (με βάση το καθαρό εισόδημα και τα κέρδη) των μεγαλοαγροτών και των αγροτικών επιχειρήσεων που παίρνουν το 80% των επιδοτήσεων της ΕΕ. Ουσιαστικές αυξήσεις στις αγροτικές συντάξεις και μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια και στα 58 για τις αγρότισσες. Όχι στο «Μητρώο Αγροτών» και στους Συνεταιρισμούς - Επιχειρήσεις μεγαλοαγροτών. Προστασία του εισοδήματος των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους, ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, έργα υποδομής, δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση. Πλήρη - δημόσια ασφάλιση της παραγωγής τους, άμεση αποζημίωση πληγέντων από καταστροφές. Ισοτιμία δικαιωμάτων των εργαζομένων της υπαίθρου, ανεξαρτήτως χρώματος, έθνους και θρησκείας. Άμεση απαλλοτρίωση - χωρίς αποζημίωση όλης της μεγάλης αγροτικής και εκκλησιαστικής ιδιοκτησίας, παραχώρησή της για συνεταιριστική παραγωγή. Όχι στα μεταλλαγμένα προϊόντα, σπόρους, οργανισμούς και στα «μαϊμού οικολογικά» αγροτικά προϊόντα. 
         Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά να συγκρουστεί με το μνημονιακό στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.  Να μην ξεγελαστεί από τη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής που πίνει νερό στο όνομα του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
          Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί σε πραγματικά «μπλόκα αγώνα» και ισότιμη κοινή δράση , σε μέτωπο πάλης φτωχομεσαίων αγροτών - εργατών γης - εργαζομένων - νεολαίας, για την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και της κυβέρνησης που τα εφαρμόζει. Για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση - κρατικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του αγροτοδιατροφικού τομέα. Για την έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ και την ισοτιμία στις διεθνείς σχέσεις. Για τη δημιουργία δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών με ουσιαστική κρατική ενίσχυση. Για ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων και κεντρικό σχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες (όχι τις ανάγκες της χωματερής και του κέρδους), τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή. Για την αντικαπιταλιστική - επαναστατική ανατροπή, για μια νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, στα χέρια των εργαζομένων χωριού και πόλης, των παραγωγών του κοινωνικού πλούτου.

                                                             ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α